maandag 2 november 2015

The Ultimate foundation: Jane Iredale Purepressed base

Jane Iredale Purepressed base 

Er is eigenlijk niet veel wat ik volgens mij al niet eerder over de make-up van Jane Iredale heb verteld, de minerale make-up van Iredale wordt aanbeden door professionele visagisten en celebs (vooral die met acné huidjes zweren bij deze make-up die de huid niet verstopt maar de huid juist respecteert), is cruelty free en tja, waarschijnlijk het allerbelangrijkste, gewoon heel erg fijn in gebruik. Dit merk heeft mijn make-up routine drastisch veranderd en dat is heel wat want ben nogal van de vaste gewoonten.

The Ultimate foundation: Jane Iredale Purepressed base 

Toen ik het merk op een persdag leerde kennen werd ik vooral enthousiast door de make-up artist die vol vuur over het merk vertelde. Hij deed snelle touch-ups en aangezien hij het daarmee erg druk had (en er een flinke rij stond) besloot ik gewoon een tijdje te luisteren en observeren. De Purepressed base is een unieke foundation in poedervorm, ik heb jarenlang een haat/liefde verhouding gehad met foundations vanwege de veelal vloeibare vorm die uiteindelijk overal in kruipt en de vaak onvermijdelijke grens op de kaaklijn (iek!).

Ik heb nogal een lastige huidskleur (mixje van Europese, Zuid-Amerikaanse en Aziatische roots) dus veel foundations laten een roze gloed achter op mijn huid en de gevreesde kleurverschillen op de kaak ondanks het zorgvuldig blenden. Jane Iredale heeft haar foundations onderverdeeld in 3 kleurgroepen, waardoor je altijd een juiste match kan vinden.Ik heb een aantal tinten in mijn stash om zo ook tijdens de seizoenwissels altijd de juiste kleur te kunnen mengen want dat is zo ideaal aan de poederformule, ik doop mijn penseel dan in de twee kleuren die ik nodig heb en daar komt dan de ideale mix uit voor.

Hoogzomer draag ik bijvoorbeeld de Latte terwijl ik in de winter toch echt de lichte Satin of Warm silk nodig heb. De Golden glow draag ik in de nazomer en tegen de zomer aan en daartussen meng ik dus de kleur die ik op dat moment nodig heb. Veel handiger dan met vloeibare producten.


Door de fijne goed dekkende poedertextuur is het heel eenvoudig om de dekking aan te passen, als je graag een stevige dekkende laag wilt dan breng je het poeder in meerdere dunne laagjes aan en wil je enkel een vleugje make-up dan voldoet één laagje (of zoals ik dan doe enkel een beetje op de neus en langs de neusvleugels aanbrengen, daar waar de gesprongen adertjes zich bevinden, en dit vervolgens met de Handi brush uitwerken naar de oren.

De Handi brush is een speciaal penseel waarmee je de Purepressed base heel mooi kan aanbrengen. Ik ben ook in het bezit van een mini handi brush (die zat in de travel kit) en die is ideaal om de Purepressed base rond de oogcontour (ja dat mag gewoon omdat de minerale pigmenten je huid respecteren) aan te brengen. Na behoorlijk slapeloze nachten breng ik eerst een concealer aan, dan een laag Purepressed base op het gezicht en tenslotte een dun laagje van die Purepressed base onder de ogen zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen.


Ook heel fijn en bewust zijn de navulbare compacts die je steeds kan navullen als je Purepressed base refill op is (of als je per seizoen van kleur wisselt natuurlijk). De compact is gewoonlijk in een mooie gouden variant verkrijgbaar en tegen de feestdagen zijn er altijd prachtige limited editions verkrijgbaar.

Enkel een vleugje purepressed base in Golden glow

De beste manier om eens kennis te maken met het systeem van Jane Iredale is door het investeren in de starter kit. In dit handige setje zitten 5 hele luxe miniaturen en het stevige toilettasje is de aanschaf al waard (hij deukt niet in en er zit een flinke spiegel in dus perfect voor in de tas!).

In het tasje zit ene mini smooth affair primer, een mini Purepressed base (de compacte poederfoundation met matte finish), een mini amazing base (een losse poederfoundation met satijnmatte finish ideaal voor droge huidjes), een mini pommist spray (navulbaar hoera!) én een mini handi brush (die, zoals ik al vertelde, een hele fijne aanvulling vormt op mijn penselen stash). Ideaal voor mee op reis, of onderweg of gewoon om het eens uit te proberen. (Mocht je het gemist hebben, check hier mijn volledige Starter kit review)


Jane Iredale is verkrijgbaar bij de Jane Iredale schoonheidsspecialiste, maak zeker eens kennis met dit prachtige merk, de foundations zijn geweldig en ik ben ook groot fan van de Puregloss lipgloss en eyeliner jars (superzachte niet irriterende formule) van dit merk. Jane Iredale vind je bij salons in Nederland en België.

Ik ga mijn compacts even verwisselen want het zonnige zomertintje heeft plaatsgemaakt voor een lichtere kleur. Als ik mijn kledingkast moet gaan aanpassen dan zijn vaak ook de foundations aan de beurt. Soms kan het echt goed doen om even lekker in mijn make-up voorraad rommelen.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)