woensdag 18 november 2015

Sisley Soir d'Orient

Sisley Soir d'Orient 

Sisley's iconsche Eau du Soir is al een persoonlijke favoriet en nu krijgt deze geur een vervolg in de vorm van Soir d'Orient. Eau du Soir werd gecrëerd door edelman Hubert d'Orano, de complexe en luxueuze geur was een geschenk voor zijn echtgenote gravin Isabelle. Zij is van Spaanse afkomst en de geur was een weerspiegeling van de geuren uit haar jeugd in Spanje (hoe romantisch kan het worden nietwaar?).

Ruim 10 jaar lang was de geur haar signatuur parfum maar na lang aandringen van vriendinnen besloten zij en haar man om de geur ook voor het grote publiek op de markt te brengen. Nu 25 jaar later volgt er weer een nieuwe herinnering, Soir d'Orient is geïnspireerd op een prachtig paleis in Sevilla. 


De warmte en mystiek van Sevilla ten tijde van de Spaanse veroveringen vormde het uitgangspunt van deze geur. In deze gouden eeuw kwamen verschillende culturen samen net als de geuren uit het Oosten en Westen. Als de zon ondergaat en haar gouden gloed over de prachtige azulejo tegels van het paleis laat glijden terwijl kruiden die voor het diner gebruikt worden zich mengen met de geur van bloemen uit de paleistuinen, op dat moment komt Soir d'Orient tot leven.

Sommige geuren worden heel poëtisch en dramatisch omschreven waarna de geur een beetje in het niet valt bij het beeld dat zich al in mijn gedachten gevormd heeft. Zo niet Soir d'Orient, dit parfum doet zijn naam eer aan en elke maal dat ik de geur draag lijkt het wel alsof ik een nieuw facet van deze rijke geur ontdek. Een parfum zoals alleen een gerenommeerd huis als Sisley kan creëeren.


Sor d'Orient is een weelderige compositie van Italiaanse citroen, Iraanse galbanum en pikant saffraan (de kruidige smaakmaker in Paella) in de opening. Zwarte peper uit Madagaskar, Turkse roos en Egyptische geranium vormen het hart van de geur en ook aan de geurnoten is duidelijk te zien hoe de Europese geurnoten zich moeiteloos mengen met de bloemen en kruiden uit verre steken. De basis van de geur bestaat uit sandelhout, Somalische wierook en Indonesische patchouli.

Soir d'Orient is in één woord verslavend, een parfum zoals parfum hoort ze zijn, een geur vol karakter en diepte, een geur die doet wegdromen en de draagster voorziet van een vleugje raffinement en klasse. De flacon is uitgevoerd in de klassieke Sisley stijl en is een sieraad voor op de toilettafel. Ik denk dat het ook hoog tijd word dat ik eau du Soir weer eens ga herontdekken. Sisley is verkrijgbaar bij luxe parfumeriezaken. 


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)