zondag 11 oktober 2015

L'Oréal Professionel Pro Fiber

L'Oréal Professionel Pro Fiber 

Het begint nu echt al flink af te koelen en na de zomer heeft mijn haar altijd net even dat beetje extra liefde nodig. L'Oréal Professionnel lanceert maar liefst 3 nieuwe herstellende verzorgingslijnen voor haar dat behoefte heeft aan extra liefde en herstel. Na lang research ontdekte L'oréal een speciaal complex dat ervoor zorgt dat de herstellende werking langdurig aanhoud, je laat het speciale APTYL=100 complex bij de L'oréal kapper aanbrengen en door de combinatie met de Pro fiber haarverzorging voor thuis word deze werkzame stof tot wel 4 wasbeurten opnieuw geactiveerd. Om de 4 wasbeurten gebruik je de monodose RE-CHARGE dat de haarvezel een flinke boost geeft.

Beschadigd haar herstellen is wat mij betreft dweilen met de kraan open, wat eenmaal kapot is kan je niet meer herstellen toch? Voorkomen is altijd beter dan genezen, ik merk nu aan mijn haar hoe ongzond het was door het meerdere malen per jaar te onderwerpen aan die prachtige glamourhighlights maar na enkele jaren was er van mijn lange lokken niet veel meer over (nu ook niet door een knipgrage kapper maar dat is een heel ander verhaal... enkel puntjes op één lengte graag en dan gefrustreerd naar buiten stappen met wéér die oubollige jaren '80 laagjes....) en het was veel te blond. Nu is het mijn eigen kleur en is het qua verzorging een piece of cake. Wel blijf ik mijn haar preventief goed verzorgen om te voorkomen dat het weer beschadigd want ik föhn het wel na elke wasbeurt.


L'Oréal luistert naar de wensen van vrouwen en de wens om beschadigd haar te herstellen is groot. Daarom hebben de onderzoekers van L'Oréal het fenomeen beschadigd haar onderverdeeld in 3 verschillende stadia: Stadium 1 beschadigde cuticula (buitenste laag van het haar), Stadium 2 cuticula en cortex (middelste laag, deze is opgebouwd uit keratine) zijn beschadigd en stadium 3 cuticula en cortex zijn erg beschadigd.

Voor elk schadeniveau heeft L'Oréal professionnel een specifieke verzorging ontwikkeld. Bij de kapper laat je je haar door de kapper inspecteren zodat hij/zij een diagnose kan stellen middels de hair damage evaluation en hierdoor krijg je een salonbehandeling op maat en een verzorging die voor jouw haar geschikt is voorgeschreven. Dankzij het Pro Fiber protocol zullen gespleten punten net geknipt lijken ook al is er geen schaar aan te pas gekomen.

De kapper zal het haar eerst wassen waarna hij een monodosis van het concentraat over het haaroppervlak aanbrengt, dit laat hij 5 minuten intrekken en daarna zal je haar verder verzorgt worden met de producten uit de productlijn die geschikt is voor jouw haar. De basis van dit systeem zijn dus de speciale monodoses bij de kapper en de monodoses voor thuis. Het haar is glanzender, soepeler en beter te kammen, het verzorgende effect kan tot 6 weken aanhouden. Voor elk stadium van beschadiging is er een speciale verzorgingslijn die bestaat uit een shampoo, conditioner, leave in verzorging en masker.


Rectify is voor haar dat schadeniveau 1 heeft bereikt, het glanst minder en is lichtjes beschadigd. Ideaal voor haar dat zo nu en dan word blootgesteld aan warme stylingtools. De producten hebben geur met toetsen van honing, frangipani, citrus, vanille en kokos. De Restore producten zijn voor haar dat regelmatig in aanraking komt met föhn en/of stijltang en geuren naar kardemom, iris, pioenrozen, cederhout en sandelhout. Een vrij stevige Oosterse geur wel, persoonlijk vind ik deze geur vrij heftig. Het reconstruct gamma is voor haar dat schadeniveau 3 heeft, het haar is duidelijk beschadigd wat merkbaar is tijdens het borstelen en er de punten zijn zichtbaar gespleten. De geur van de reconstruct producten is kruidig met een vleugje vanille.

De behandeling bij de kapper heb ik lekker eigenwijs overgeslagen maar ik ben wel druk aan de slag gegaan met de producten uit het Restore gamma, na de vakantie (lekker de zee in en dan niet even uitspoelen voor je weer in de felle zon gaat liggen) was mijn haar toch iets minder soepel dan anders en het knapte inderdaad lekker op van de Restore producten. Al na het wassen met de romige shampoo voelde het aanzienlijk gladder aan en het masker was zelfs een beetje too much voor mijn haar. De leave-in verzorging is lekker licht en verzwaart het haar niet. Enig nadeel vond ik de geur die naar mijn smaak een tikkeltje té oosters is. De nieuwe productlijnen van L'Oréal Professionnel zijn verkrijgbaar bij de kapper. 


Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Ik ben super benieuwd naar deze nieuwe lijn! Ben m'n huidige shampoo een beetje beu, vandaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Good to know, ik gebruik vanaf nu alleen nog maar producten voor beschadigd haar, ik moet weer even om, heb nu een set waar ik niet tevreden over ben. Wat een mooie set ook, niet dat het heel belangrijk is voor het resultaat, maar ik vind the full package altijd wel leuk. Ik heb wel altijd moeite met die losse super behandelingen of conditioner in tube, gedoe!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)