zaterdag 18 juli 2015

Inspiratie: La Vie en Rose


Inspiratie: La Vie en Rose 

Roze is en blijft één van mijn favoriete kleurtjes en dat is terug te zien aan mijn make-up en beauty stash....


Parfums met een vleugje roze zijn er in overvloed, als ik aan de kleur roze denk dan zijn parfums op basis van rozen toch het eerste wat in mij opkomt en ik persoonlijk ben al zo lang ik mij kan herinneren groot fan van parfums op basis van rozen. Drie persoonlijke favorieten zijn Especially Escada Elixir, Ralph Lauren Romance Summer blossom en L'Occitane Pivoine Flora. 

De eerste Especially Escada was een delicate rozengeur, daarna volgde het nog luchtigere Delicate notes en het jaar daarop lanceerde Escada de intense Especially Escada Elixir, nog altijd een grazieuze rozengeur maar wel eentje die niet onopgemerkt blijft. Peer, grapefruit, absolu van Turkse rozen, ylang-ylang, pruimen, patchouli, muskus, amber en vanille uit Madagascar.  



Een vergelijkbare geur is Pivoine Flora van L'Occitane, al is deze iets delicater dan Especially Escada Elixir. Pivoine Flora werd gelanceerd in 2011 maar werd afgelopen lente in een nieuw jasje gestoken, deze zachte rozengeur is een zachte bloemige mix van grapefruit, bergamot, roos, pioenroos, sandelhout en witte muskus. 

Een rozengeur met een exotische twist is Ralph Lauren Romande Summer blossom, deze Limited edition geur uit 2012 is een zomerste variant van de klassieke romantische bloemengeur Romance. Het origineel uit 1998 (waar ik heel wat flacons van heb leeggekregen) was een bijzondere compositie van citrusvruchten, rozen, waterlelie en viooltjes die werden bijgestaan door een spicy akkoord van gember, eikenmos en patchouli. Summer blossom eau de toilette heeft wel die typische Romance vibe maar dan met een vleugje mandarijn, guave, jasmijn, kokoswater en vanille. Een heerlijke tropische variant van een ware klassieker, in het jaar van de lancering was ik gelukkig zo slim om een backup te shoppen, inmiddels ben ik aan flacon nummer twee bezig en heb ik eigenlijk spijt dat ik niet nog een backup heb....


Roze nagellak is altijd goed, Koh Colours! Pretty pink, Kure Bazaar Macaron en OPI Suzi has a Swede tooth zijn drie bijzonder zomerse exemplaren. Pretty pink is een mooi pastelroze, Macaron een warm roze met subtiele glinstering en Suzi has a Swede tooth is roze zoals roze in de zomer moet zijn,


Roze voor de lippen is er in vele varianten, van zachtroze tot knallend fuchsia en dan hebben we het nog niet over alle mogelijke finishes van gloss en balsem tot matte dekkende lipstick.


Drie favorietjes zijn  Sans soucis Perfect lips 40 Soft Pearls (mooi als basis voor een gloss), Jane Iredale Puregloss sugar plum en Guerlain Gloss d'enfer 468. De Sans Soucis lipstick heeft een crèmige textuur en een glanzende finish, de Iredale gloss een heerlijk fruitige geur en een voor een gloss ongekend lange houdbaarheid en de Guerlain heeft een prachtige volle kleur in combinatie met een heerlijke romige textuur. Deze glossjes leggen een perfect glazend 'glazuurlaagje' op je lippen.


Hierboven zie je de swatches van deze roze beauties,  Soft Pearls is echt een hele lichte roze lipstick (ik gebruik deze als basis want anders is hij te licht voor mij), Sugar plum is perfect snoeperig roze en de gloss van Guerlain is een echte glamourroze tint.

hier draag ik de Guerlain Gloss d'enfer 468

Ook de wangen worden natuurlijk voorzien van een subtiel roze waasje. De Smashbox fushion softlights highlighter is een subtiele highlighter die verkrijgbaar is in 2 kleuren, baked starblush is een koele rozige highlighter en baked starburst een warme goud/bronzen highlighter.

Door het combineren van 5 verschillende kleurnuances creërt Smashbox een mooie diepe tint waarmee je je jukbeenderen, oogleden, décolleté of elke andere gewenste plek kan voorzien van een mooi vleugje glans. De roze tint werkt verhelderend en laat een subtiel glansje achter op de huid. Belgangrijk bij dit product is het juiste penseel, een mooi compact multifuctioneel penseel (Bijvoorbeeld 227SE) MAC zorgt voor het mooiste resultaat. Bij een te losse poederkwast is het resultaat misschien te subtiel en ik hou wel van een zichtbaar glansje op de jukbeenderen.

Roze kom je hier niet alleen in mijn toilettas tegen, deze roze Swarovski pen heeft ook een vast plaatsje in mijn handtas. Die fonkelende steentjes zijn toch helemaal geweldig! Heb jij ook een zwak voor roze?


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Die nagellak van Koh vind ik echt een prachtig kleurtje :). Ik heb ook wel een echte zwak voor roze!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)