dinsdag 16 juni 2015

Perfect spring/summer moisturizers

Perfect spring/summer moisturizers 
De dagen worden langer, kleding word luchtiger, kleurtjes en parfums zachter en ook je huidverzorging kan tijdens de zonnige tijd van het jaar wel een update gebruiken. Laat die hele volle crème maar even voor wat het is en schakel over op een lekkere frisse textuur die je huid laat stralen en niet laat glimmen. 

Hoewel mijn huid neigt naar droog en gevoelig kan ik vanaf Mei beter een wat lichtere verzorging gebruiken dan volle crèmes die tijdens de koude maanden mijn gevoelige huid beschermen tegen de warme van de houtkachel en de gure wind. Toch heeft mijn huid wel behoefte aan de nodige verzorging (ik blijf veeleisend) en hydratatie staat bovenaan mijn eisenpakket. Deze frisse moisturizers van Lierac en Sans Soucis heb ik uitgebreid getest en goedgekeurd. 


Als er peach op een verpakking staat ben ik al snel om en deze Peach blossom crème van Sans Soucis is more than a pretty name (en wat is deze limited edition verpakking mooi en lief!). De Peach blossom cream was een van de eerste producten van het Duitse Sans Soucis en is vanwege de 75e verjaardag van het merk in een limited edition jasje gestoken.

Sans Soucis maakt voor haar producten gebruik van het mineraalrijke water uit het mondaine kuuroord Baden-Baden (hotel Brenners park staat hoog op mijn hotelbezoek wishlist) en dit water is door haar rijke samenstelling een feest voor je huid. Perzikpitolie bevat lipiden die de huidbarrière versterken en je huid soepel houden en abrikozenpitolie zorgt voor een dosis onverzadigde vetzuren (juist dat zijn die ontzettend goede omega 3-tjes die helpen om je cellen gezond te houden). Hyaluronzuur tenslotte zorgt voor de nodige hydratatie. Deze crème is niet alleen heerlijk zacht maar voorziet de huid ook nog eens in haar basisbehoeften.


Tja, ik zal wel in herhaling vallen maar you had me at peach, deze crème zorgt echt voor een perzikhuidje en de heerlijke sappige perzikgeur zorgt voor een instant goed humeur. Mijn huid oogt fris en gehydrateerd zonder te glimmen, deze is wel ietsie voller dus op hele warme dagen gebruik ik deze 24 uurs crème (je mag hem dag en nacht gebruiken) als nachtverzorging. Wat een superfijne crème.

Deze limited edition is al eventjes verkrijgbaar dus als je geluk hebt vind je hem nog bij een Sans Soucis verkooppunt. De pot bevat 50ml en heeft een adviesprijs van €29,95.Sans Soucis is verkrijgbaar bij schoonheidsspecialiste en luxe parfumeriezaken.


De Lierac Hydragenist Aquabaume hydratant SOS heeft een beetje een misleidende naam, ik denk bij een balm namelijk altijd aan een vol zalf-achtig product maar deze frisse hydraterende sorbet is eerder het tegenovergestelde en heeft een heerlijke luchtige textuur.

Het hydragenist gamma van Lierac focust zich op de 30+ huidjes, de huid van de dertiger straalt maar begint vocht te verliezen en de eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar (als 33 jarige kan ik dit alleen maar beamen....). Nu voel ik mij nog te jong om al een pot crème te kopen waarop met grote letters anti-aging staat, vooruit, ik koop wel eens een global anti-aging product maar dat klinkt nog luchtig en vrij algemeen. Voor al die dertigers die nog niet toe zijn aan een stevig anti-aging product creërde Lierac het Hydragenist gamma.


Zuurstof staat centraal in deze verzorgingslijn van Lierac, het speciale Hydra O²-complex dat door zuurstof, hyaluronzuur en vitaminen de huid voorziet van vitaliteit, hydratatie en voeding. Zuurstof stimuleert de cellen en hyaluronzuur is een krachtpatser op het gebied van hydratatie en strijkt droogtelijntjes glad. De productlijn bestaat uit een crème, gel crème, serum én het speciale SOS balsem. Deze frisse balsem mag dagelijks aangebracht worden als intensief hydraterende kuur of enkele malen per week als masker.

De rescue balm heeft een frisse bloemige geur van rozen, gardenia en jasmijn en trekt snel in de huid waarna het een mooie frisse glans achterlaat, zelfs op een dof en uitgedroogd huidje. Een perfect product voor de warmere maanden van het jaar en onmisbaar tijdens een zonvakantie, na een dag zonnen zal deze balsem het verdampte vocht weer snel aanvullen en de droge huid weer lekker fris laten aanvoelen. Deze balsem en Hydragenist crèmes zijn verpakt in een 50ml pot en hebben een adviesprijs van €39,50. Lierac is verkrijgbaar bij de apotheek.

Lierac Hydragenist moisturizing rescue balm 
Als ik nu doorsmeer met mijn volle wintercrèmes dan glim ik en, erger nog, heb ik op warme dagen zo last van transpiratie rond mijn neus als ik een te volle crème smeer. Deze twee hydraterende verzorgingen zijn ideaal voor mijn droge huid.

Wel gebruik ik er een product met een SPF bij voor de nodige bescherming tegen de zon (ook op bewolkte dagen! De Dermalogica solar defense booster met SPF 50 is een fijn product om onder je verzorging te gebruiken). Schakel jij ook over op een ander product of blijf je het hele jaar door trouw aan hetzelfde ritueel?


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Klinkt goed! Zelf vind ik in de zomer de Vitamine E gezichtssorbet van The Body Shop ook ideaal als dagcrème! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)