zaterdag 23 mei 2015

Once Upon a Time Seizoen 3

Once Upon a Time Seizoen 3 
Dat ik gek ben op sprookjes en Disney zal je misschien niet meer verbazen, één van mijn favoriete tv series is dan ook Once Upon a time. Once Upon a time draait om de meest bekende sprookjesfiguren, alleen weten ze door een vloek niet meer wie ze zijn en leven ze in onze wereld langs elkaar heen. De boze koningin vormt samen met Sneeuwwitje en Prince Charming een belangrijk onderdeel van de verhaallijn maar het stopt niet bij die drie personages, de schrijvers hebben op briljante wijze de verschillende personages en sprookjes met elkaar verbonden op een manier waardoor de serie telkens weer verrast.

Inmiddels heb ik seizoen 1 en 2 alweer een tijdje terug gezien en nu is het de beurt aan seizoen 3, ik heb hier even mee moeten wachten omdat mijn stiefpubers het UOAT virus ook te pakken hebben en die seizoen 1 en 2 nog moesten kijken. Manlief kijkt trouwens ook altijd gezellig mee. Once Upon a time is een avontuurlijke serie waar hier het hele gezin van meegeniet en dat is best uniek (zeker als ze de pubertijd bereikt hebben....)


Ik heb een hekel aan series vol geweld, mijn stiefzoon ziet het liefst heel veel actie en geweld, in Once Upon a time vinden wel gevechten plaats maar op een Disney manier. Nooit te heftig of bloederig. Stiefdochter en haar vader houden wel van intriges en ik ben gek op sprookjes, alles komt terug in deze leuke serie die geschikt is voor kijkers vanaf 12 jaar.

Evil Queen Regina 
Seizoen 1 was wel even wennen, ik had door mijn Disney jeugd (ik had alle films op VHS) een vrij vast beeld van sommige personages en dat moet je nu wel weer even loslaten maar voor ik het wist was ik volledig in de ban van deze serie. Regina, de boze koningin, is in mijn ogen een waar stijlicoon en ik ben groot van van de duivelse Repelsteeltje.


Seizoen 3 voert de personages naar Nooitgedachtland, Peter Pan blijkt een heel ander type te zijn dan ik altijd dacht en Hook (ook al veel te zien in seizoen 2) is pure eyecandy (wat is dat toch met mannen en eyeliner...). Manlief is in de ban van Roodkapje en de stiefkids vinden de medogenloze Regina helemaal geweldig. Enig nadeel aan de serie is dat sommige special effects een beetje gemaakt overkomen, maar dat is ook het enige minpunt dat ik kan bedenken.

Hook
Once Upon a time Seizoen 1,2 en 3 zijn op DVD verkrijgbaar. Elk seizoen bevat 22 afleveringen, goed voor circa 15 uur kijkplezier en heel veel gezellige televisie avondjes of druilerige Zondagen.


Ik kijk nu al uit naar seizoen 4...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)