maandag 2 februari 2015

Winter skincare SOS II

Winter skincare SOS II
Hoewel er hier van extreme kou nog niet echt sprake is geweest kan ik echt aan mijn huid voelen dat ze behoefte heeft aan extra verzorging. De verwarming binnen en gure wind buiten tasten de natuurlijke bescherming van de huid aan met een kriebelige droge huid als gevolg.

Zones waar ik het het eerste merk zijn mijn voorhoofd, lippen en scheenbenen, tijd voor actie dus.


Mijn droge lijf heeft echt behoefte aan een goed hydraterend en voedend product, de Shea lijn van L'occitane bestaat uit diverse fijne producten voor je lichaam en gezicht. Nieuwkomer in dit gamma is de Whipped body cream, een hele rijke crème in moussevorm. Deze mousse bevat 10% karitéboter (shea) en zorgt ervoor dat de huid weer lekker soepel en glanzend word.

Al vanaf 1980 heeft L'Occitane een speciale duurzame samenwerking opgezet met de vrouwen uit burkina Faso die de sheaboter voor de producten uit de Shea lijn produceren. Vrouwen uit deze regio beschermen en voeden hun huid al generaties lang met de rijke smeltende karitéboter en als het in die extreme regio goed doet dan komt het hier ook wel goed met onze huidjes.

L'Occitane Shea Whipped body cream
De mousse heeft een grappige vrij stevige textuur die heel luchtig aanvoelt maar toch goed ingemasseerd kan worden. Warm het product wel goed op tussen je handpalmen want ik vind de tetuur wel een beetje stug. Als ik het product direct op de huid aanbreng verdeelt het product wat moeizaam, even opwarmen en het versmelt veel prettiger met de huid. Het leuke blik bevat 125ml mousse en is bij L'Occitane verkooppunten verkrijgbaar voor €22.


Superfoods zijn niet alleen erg goed voor de inwendige mens, bij het direct aanbrengen op de huid kunnen ze ook veel goeds doen. Oolaboo verwerkte essentiële en eetbare voedingsstoffen in een productlijn die bestaat uit 18 verzorgingsproducten. Het motto van de lijn? Wat goed is voor onze binnenkant is ook geschikt voor onze buitenkant.

Deze nutricosmetics op basis van superfoods bevat een behoorlijke hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het regelmatig eten van superfoods heeft een positief effect op het hele lichaam waardoor je je vitaler gaat voelen, de labaratoria van Oolaboo hebben die positieve effecten verwerkt in verschillende beautyproducten. 


Hoofdbestanddeel van alle super foodies producten is matcha, de meest verfijnde thee uit Japan, omdat je bij Matcha niet het aftreksel van de theebladeren drinkt maar het gehele blad is het voedzamer dan 'gewone' theesoorten.


De Pure comfort cream is een gezichtscrème op basis van natuurlijke en biologische ingrediënten. De pure comfort cream belooft direct comfort en bescherming tegen verzwakkende invloeden, ideaal dus voor in een koud klimaat. De crème smeert prettig uit maar je voelt de compacte crème wel liggen op de huid (ik vind dat wel een prettig idee). De geur kan ik niet goed thuisbrengen maar deze is na een half uurtje wel vervlogen dus niet storend. Voor een pot van 50ml betaal je €39,50 en dan haal je een fijne volle crème vol superfoods in huis die ook nog eens niet op beestjes is getest. Erg fijn!


Een voor mij onmisbaar product in de wintermaanden is de Baume des montagnes SOS repair van Pure Altitude, een merk dat producten op basis van edelweiss ontwikkeld. Dit bloempje lijkt teer maar groeit op de meest onmogelijke plaatsen (kan je je de scène uit Sissi herinneren?) en is een ware survivor en die weerbare eigenschappen zitten dus ook in de huidverzorging van Pure altitude.  


Dit ontzettend fijne product is het hele jaar door een vaste gast in mijn handtas en de naam SOS repair meer dan waard. De Baume des montagnes van Pure altitude is een zalf met Zwitserse kruiden die elk huidprobleem aanpakt.

Schrale neus van het vele snuiten? Check! Droge gebarsten lippen? Check! Wondjes of droge gebarsten nagelriemen? Check! Elk plekje dat droog, kriebelig en gevoelig is behandel ik met deze herstellende face & body balm. Ik kan echt niet meer zonder. Pure Altitude is verkrijgbaar bij geselecteerde parfumeriezaken en schoonheidsinstituten. In een blikje van €25,50 zit 50 gram waar je echt wel even mee vooruit kan. 

Zijn er producten waar jij niet buiten kan in de winter? 

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)