donderdag 5 februari 2015

Winter Haircare

Winter Haircare
Niet alleen je huid ziet af in de wintermaanden maar ook je haar wordt niet vrolijk van de wind, kou en de verwarming. Als je last hebt van droog, pluizig of zelfs statisch haar dan is het tijd voor een extra zachte maar intensieve verzorging voor je haar.

Net als mijn huid heeft ook mijn haar in de winter behoefte aan wat rijkere en vollere texturen, hoewel mijn haar al een stuk gezonder is nu ik het niet meer kleur is het momenteel toch vrij opstandig en heeft het de neiging tot pluizen en statische capriolen. Ik schakel per seizoen over op andere verzorging en dit zijn momenteel enkele producten waarmee ik mijn haar verzorg.


De Incredibly light exceptional nutrition care van Kérastase is een lichtgewicht verzorging die je na het wassen op handdoekdroog haar aanbrengt om vervolgens weer uit te spoelen. Om het droge haar extra te verzorgen maakt Kérastase voor het Nutritive gamma gebruik van extracten uit de Iris. Deze koningin onder de bloemen kan tot wel drie keer per jaar opbloeien door haar sterke anti-oxiderende krachten.

Niet alleen je huid verliest voeding door vrije radicalen, ook je haar droogt op die manier uit, alleen is de huid wel in staat om anti-oxidanten van binnenuit aanvoeren om deze uitdroging tegen te gaan. De krachtige anti-oxidanten uit de wortels van de Iris versterken het haar van binnenuit en zorgen ervoor dat uitdroging wordt tegengegaan zodat je haar soepel en glanzend blijft.

Deze fijne conditioner maakt mijn haar zacht en glanzend en zorgt ervoor dat het nog makkelijker doorkambaar is.


Shampoo bevat vaak sulfaten die het haar prima schoonmaken maar die haar en huid ook kunnen uitdrogen, de Pureology Zerosulfate shampoo's zijn speciaal ontwikkeld voor een optimaal kleurbehoud. Ideaal dus als je gekleurd haar hebt maar ook als je snel een gevoelige hoofdhuid hebt na het wassen met sulfaathoudende shampoo. Daarnaast zorgt het AntiFade complex met antioxidanten en UVA/UVB zonnefilters ervoor dat de kleur beschermd word tegen vrije radicalen. 

De 100% vegan formules zijn verkrijgbaar voor verschillende haartypes, ikzelf wissel af tussen de variant voor droog haar en die voor vet haar. Deze shampoo voor droog haar bevat hydraterende jojoba en groene thee en heeft een heerlijke natuurlijke geur die mij in de verte doet denken aan rozemarijn en zoethout. Dat agressieve sulfaten helemaal niet nodig zijn bewijst deze shampoo, al na één wasbeurt is mijn haar kraakhelder schoon (ga na het wassen maar eens met je vingertoppen over je haar, als het een piepend geluid maakt is het schoon, anders moet je nog een keertje wassen). 


Na een lekkere wasbeurt en een verzorgende conditioner krijgen de punten nog wat extra liefde en aandacht van mij.  De Sealing repair lipidium van L'Oréal Professionnel is geïnspireerd op de Braziliaanse gladmakende behandelingen. Hoewel gezond haar een droom en streven van veel vrouwen is zal elke haarzone ooit wel eens beschadigd worden. De schubben komen hierbij los waardoor de beschermlaag niet meer functioneert en het haar uitdroogt. Dit proces leidt er uiteindelijk toe dat het haar afbreekt.

Het lipidenfilmje dat het haar beschermt kan door een tekort aan lipiden kwetsbaar worden, het Lipudiumcomplex van L'Oréal Professionnel zorgt ervoor dat de schade wordt beperkt en herstelt het laagje. Het Sealing repair lipidium tweefasen serum herstelt de punten en gaat splijten tegen. De lipiden en ceramiden komen op het moment van aanbrengen samen voor een krachtig effect. Dit serum breng je voor het föhnen aan op vochtig haar of dagelijks op de droge puntjes om ze optimaal te verzorgen.

Deze drie haarvertroetelaars zijn verkrijgbaar bij de kapper.


Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Great choices indeed! I have tried Kerastase and I so love it. Now I am thinking of trying Pureology since I have colored hair now. It seems ideal for this kind of hair.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mijn haar wat verwaarloosd toen het wat meer verzorging nodig had en nu heb ik het eraf moeten knippen. Ook wel weer lekker, nieuw begin en geen sores, maar ben niet happy, lijk wel een tiener. Maar ben wel weer goed bezig en heb wat lekkere spullen gekocht voor mijn haar, Kerastase ben ik dol op, vind het wel heel veel geld, maar het werkt.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)