zondag 15 februari 2015

Etat Pur actifs pur


Etat Pur actifs pur 
Het Franse Etat PUR is al een tijdje verkrijgbaar in Nederland en het heeft even geduurd maar ik ben bijzonder enthousiast over een specifiek type product. Bijzondere Etat PUR producten zijn namelijk de Actif Pur actieve stoffen, elke actieve stof helpt bij een specifiek huidprobleem. Zo zijn er voor de droge huid onder andere: Q10 (voorkomen van rimpels), argan (sterk voedend), groene thee (antioxidant), amcella (tegen expressierimpels), resveratrol (hardnekkige rimpels), hyaluronzuur (tegen verslapping en hardnekkige rimpels), mimosa (voor de rijpe, dunne verzwakte huid) en apigenine en ruscogenine voor wallen en kringen onder de ogen. Maar daar stopt het niet, daarnaast zijn er nog 16 actives voor het gezicht en 8 actives voor het lichaam.

De actives zijn ingdeeld per probleem: veroudering, imperfecties & vlekken (oa salicylzuur en propolis), de extreem droge huid (aloë vera en d-panthenol), overgevoeligheid en roodheid (oa haver en bisobolol), teintproblemen (oa magnesium en fruitzuren), donkere vlekken en hyperpigmentatie, voorbereiding op de zon en actives voor een slank en stevig lichaam.


De actives bevatten de meest doeltreffende toegestane dosis die je simpelweg op de huid aanbrengt in 4 druppeltjes. Door het gebruik van de actives kan je doelgericht problemen aanpakken en je kan zelfs per zone werken. Zo heb ik en droog voorhoofd met hardnekkige fronsrimpels (ik kijk blijkbaar regelmatig boos), droge gevoelige wangen met de neiging tot rosacea en een kin waar soms pukkeltjes op tevoorschijn komen. Met een druppel van een doelgerichte active per zone zou ik heel simpel en efficiënt die problemen aan kunnen pakken, wat een briljant idee!

Nu is er best veel keuze in actives en ik kan mij zo indenken dat het best even lastig is om te bepalen welk probleem je nu eerst aan moet pakken. Maak voor jezelf een lijstje met prioriteiten en begin bij het probleem wat je het meeste stoort. Etat PUR adviseert om niet meer dan 2 à 3 actives tegelijk te gebruiken. Op de website kan je de huidproblemen selecteren waar je het meest last van hebt en na een druk op de knop selecteert Etat PUR de actives waar je huid het meest baat bij zal hebben.


De Ginseng wordt aangeraden na een druk feestweekend (Carnaval?) of tijdens de wissel van de seizoenen om de huid te voorzien van extra energie.

De Hyaluronzuur is een product waarmee je droogte en bijvoorbeeld fronsrimpeltjes aanpakt en de propolis werkt tegen puistjes, roodheid en mee-eters.


Wat ik vooral heel erg fijn vind is de slimme verpakking, de bodem van de flacons is flexibel en door druk uit te oefenen op de bodem haal je heel precies het aantal druppels uit de flacon dat je huid nodig heeft.


Op mijn wishlist staan nog de Caféine (tegen de hobbels en bobbels op billen en bovenbenen), Ectoïne (als voorbereiding op de zon), rutine (tegen couperose en rode vlekken), enoxolone (gevoelige huid) en de multitasker aloë vera (droge en beschadigde huid).


Etat PUR is verkrijgbaar via de webshop en in de speciale concept store in Parijs. Vragen over de producten? Etat PUR is telefonisch bereikbaar en je krijgt helder advies over de producten. Toch liever eerst smeren en proberen? Er zit een concept store in Parijs, best een goed excuus voor een citytrip nietwaar?

Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Ik gebruij ook producten van Etat Pur, heel fijn en effectief. De prijs is ook prettig :-). Vind de website heel duidelijk, net als de verpakkingen. Zuinig in gebruik ook.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)