woensdag 14 januari 2015

Burberry My Burberry eau de parfum

Burberry My Burberry eau de parfum 
Niet helemaal splinternieuw maar wel een perfecte geur voor het nieuwe jaar, Burberry gooit hoge ogen met de nieuwe moderne klassieker My Burberry. Dit is een heel ander type geur dan persoonlijke favoriet Body (meer sensueel en warm) maar de elegante bloemengeur weerspiegelt precies de essentie van het iconische Britse merk.

De Burberry trenchcoat en de geur van een tuin in Londen na een frisse regenbui vormden het uitgangspunt voor het parfum. Deze geur verenigt het heden, verleden en de toekomst van Burberry.


Hoe ruikt dat dan wel niet? De eerste indruk die ik krijg van de geur is fris en bloemig. Bergamot en lathyrus openen de geur waarna het hart van geranium, fresia en friszoete kweepeer zorgt voor nog meer diepte in na de bloemige opening. Heel bijzonder is dat ook de basis bestaat uit bloemen, patchouli, meiroos en damascusroos voorzien de geur van een tijdloze elegantie.


Hoewel Cara en Kate de gezichten van het parfum zijn kan ik me voorstellen dat ze bij Burberry misschien ook en een beetje een andere Britse Kate in het achterhoofd hadden. Deze geur is namelijk enorm classy en sophisticated, een prinses waardig. De geur is subtiel, bloemig, enorm vrouwelijk en elegant en gewoonweg heerlijk. Ik geloof echt dat dit een nieuwe klassieker gaat worden.


Ook de flacon is in alle opzichten een eerbetoon aan het merk, als je goed kijkt zie je dat de dop de vorm heeft van een knoop en het strikje om de hals van de flacon is van het materiaal waar de iconische Burberry trenchcoats worden gemaakt. Een bijzonder materiaal dat 100 jaar geleden door Thomas Burberry werd uitgevonden.
Fan van de geur? De eau de parfum is verkrijgbaar in een collector's edition van 900 ml maar ook in de wat meer gangbare formaten 30, 50 en 90ml. Daarnaast kan je ook helemaal los in de badkamer, de badlijn bestaat uit een geparfumeerde zeep, deodorant spray, moisturizing body mist en een (volgens mij goddelijk fijne) shower oil. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)