donderdag 11 december 2014

Jean Paul Gaultier Classique Intense eau de parfum

Jean Paul Gaultier Classique Intense eau de parfum 
Al sinds de lancering in 1993 is Jean Paul Le Classique één van mijn favoriete parfums, de zwoele en sensuele geur is warm en toch heel draagbaar. Ik was ook erg blij met de Classique X (vooral citrus en oranjebloesem, luchtiger dan Le Classique) en je kan je voorstellen dat ik erg nieuwsgierig was toen ik vernam dat er weer een nieuwe Classique variant gelanceerd werd.


Voor Le Classique Intense kreeg de geur uit 1993 een update, de geur bestaat voor 40% uit de originele bestanddelen maar 60% is een volkomen nieuwe samenstelling waardoor je in de verte nog wel Le Classique ruikt, maar op een hele andere manier.


Le Classique is een vrij complexe compositie van oranjebloesem, mandarijn, roos, peer, steranijs, bergamot (topnoten) tuberoos, ylang-ylang, iris, orchidee, pruim gember (hartnoten) sandelhout, kaneel, vanille, muskus en amber (basisnoten). Deze compositie is licht oriëntaals, ietsje zoet, erg zwoel en enorm verleidelijk.

Nu weet ik eigenlijk niet of ik heel blij ben met de nieuwe variant, ik had gehoopt op een nog diepere geursensatie, misschien door een toevoeging van tonkabonen, bulgaarse roos, kasjmierhout, iris absolue en neroli absolue, misschien zelfs een vleugje bittere chocolade. Maar het is een moderne interpretatie op de geur en modern staat momenteel een beetje voor zoet en toegankelijk.


Le Classique Intense is een compositie van Tiaré, granaatappel, oranjebloesem, vanille, patchouli en de klassieke Le Classique, De geur op zich is zeker niet slecht, maar het is een beetje hetzelfde type geur als noem een Miss Dior (de nieuwe versie dan, ik geef ook daar de voorkeur aan de topper uit 1947) Trésor Lumineuse, Chanel Coco Noir of Flowerbomb.

Deze Gaultier is dus perfect voor liefhebbers voor de zoetere gourmand geuren. ik had stiekem gehoopt op een typische eigenwijze en unieke Gaultier geur maar deze Intense is toch iets meer mainstream. Hoe dan ook, de prachtige gouden flacon is voor de echte Gaultier fan natuurlijk weer een waar hebbeding.


Follow on Bloglovin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)