woensdag 19 november 2014

Guerlain Holiday look 2014 Un soir à l'opéra

Guerlain Holiday look 2014
« Het is middernacht op de trappen van de opera… »

De feestlook van Guerlain is een ode aan de majestueuze opera, het betoverende decor van de opera spreekt wereldwijd tot de verbeelding of het nu in Wenen, Moskou of Londen is. Muze Natalia wil schitteren op haar VIP plaats op het balkon dus trekt ze een feestelijke japon aan waarna ze haar lippen uitdagend rood stift en poedert ze haar décolleté met een prachtig glinsterend poeder. Wie heeft er dan nog diamanten nodig? Met een glas champagne in de hand nagenietend van de prachtige voorstelling is het begin van een feestelijke nacht. 

Guerlain heeft voor deze collectie inspiratie uit het verleden gehaald, in 1937 creëerde Jacques Guerlain een parfum voor zijn goede vriend die oprichter was van de Ballets Russes. De flacon was een knipoog aar de vorm van de vlinderdas die mannen droegen naar de gala avonden en de strikken op de spitzen van de ballerina's. Het verhaal van een parfum dat samensmelt met een feestelijke make-up collectie begint op een avond in de opera. 

Een ballerina maakt een prachtige sprong tijdens de voorstelling maar het gouden lint om haar haar raakt los waarna het op de trappen terechtkwam. De legende gaat dat het lint de drager gratie en eeuwige verleidelijkheid zal schenken. Daarom siert een strik de sterproducten uit deze collectie. 


Een wel heel beroemde balletuitvoering vormde de inspiratie voor de twee oogschaduwduo's uit de collectie. 10 Cygne Noir(zwarte zwaan) bestaat uit dramatisch zwart met zilveren glinsterdeeltjes en een paarse tint met koperen shimmer. Duo 11, Cygne blanc (witte zwaan) combineert ballerinaroze met een zilveren glans met puur wit voor een mooie subtiele look. 


Voor de nagels zijn er twee feestelijke tinten, 400 Coque d'Or is een metallic goud en 901, L'Oiseau de Feu (de vuurvogel van Stravinsky) is een topcoat die de nagels voorziet van een chic laagje bladgoud. Ook erg mooi als je deze tint aanbrengt op de topjes van je nagel en dan heel luchtig naar de nagelriem strijkt met je penseel zodat het lijkt alsof je je vingertoppen in het goud hebt gedoopt. 


COQUE D’OR Poudre Iridescente Parfumée Corps et Cheveux

De originele flacon van het parfum Coque d'Or wordt in een luxe gouden jasje gegoten en bevat een betoverend product. Met een druk op de klassieke verstuiver komt een glinsterend poeder vrij dat zorgt voor een prachtige gloed op het haar, het décolleté of de armen. Het poeder is subtiel geparfumeerd met de geurnoten van Coque d'Or, een compositie van rozen, bergamot en patchouli. Dit poeder is volgens mij ook prachtig op een blote rug, dus haal dat laag uitgesneden cocktailjurkje maar tevoorschijn! 

Twee nieuwe tinten van de Gloss d'Enfer vormen de perfecte finishing touch voor deze look, Gloss d'Enfer 920 Rouge Parade is een diepe kersenrode tint e 901 L'Oiseau de Feu is een transparante topcoat voor de lippen met gouden parelmoerdeeltjes. Erg mooi solo of op het midden van de onderlip voor optisch vollere lippen.

Rouge à Lèvres Complet d’Exception. Rouge G Rouge Parade is speciaal voor deze collectie verpakt in een prachtig roodgelakte huls.Deze rode tint is uitermate geschikt voor een instant galalook.


MÉTÉORITES PERLES D’ÉTOILES Verhelderende Poederparels. De iconische météorites van Guerlain zijn ditmaal uitgevoerd in 6 tinten die speciaal zijn samengesteld om de huid bij avondlicht te doen schitteren. De hebben een verhelderend effect voor een stralende huid.

PALET PETROUCHKA Palet voor de Ogen en Blush

Ook al is het avondtasje nog zo klein, zorg dat er ruimte vrij is voor dit luxe palette waarmee je ogen en wangen voorziet van een prachtige warme touch. De oogschaduws zijn voorzien van een glinstering en de blushes zijn uitgevoerd in matte en parelmoeren finish. 

Een prachtige collectie met een paar onweerstaanbare musthaves, vooral het Palette Petrouchka is ontzettend mooi. Ik ga snel eens snuffelen bij de parfumerie om deze prachtproducten even aan een nadere inspectie te onderwerpen. Vind jij deze look ook mooi?


3 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een prachtige collectie. De verpakkingen alleen al <3
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Owww wauwie! Love Guerlain! Dit wil je toch gewoon allemaal hebben! Echt schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)