maandag 10 november 2014

Agent Provocateur Fatale

Agent Provocateur Fatale
Fatale van Agent Provocateur is een parfum voor luxepoezen, de geur werd geïnspireerd op de femme fatale uit het Hollywood van de jaren 40. Madonna zong er al over in haar hit Vogue, prachtige vrouwen als Rita Hayworth, Ginger Rogers, Vivien Leigh, Ava Gardner en Jane Mansfield waren glamorous en mysterieus. Een dame die geniet van een luxueuze levensstijl en glamour en daarbij blijft ze altijd elegant en gracieus.

Haar voornaamste wapen naast haar vrouwelijke curves en betoverende oogopslag? Haar parfum, haar bedwelmende verslavende geur. Deze femme Fatale is het type zelfverzekerde vrouw die elke man wil en elke vrouw zou willen zijn.


De geur is een wulpse, sexy geur met een Oosterse touch, de geur weespiegelt de twee kanten van de Femme Fatale, haar sensuele zachte kant en haar geraffineerde, maar harde kant. De geur opent met een bijzondere melange van roze peper, sappige zoetzure mango en frisse zwarte bes.

Het hart van de geur bestaat uit gardenia, Orris absolue (wortel van de poederachtige  verleidelijke iris) en rokerige patchouli. De basis maakt de geur indien mogelijk nog zwoeler door een sensuele compositie van muskus, vanilleorchidee, chocolade en stroperige zoete gomhars. Het resultaat? Een zwoele, zoete en oosters getinte geur. Mijn eerste indruk was de overeenkomst tussen Lancôme's La Vie est Belle en Fatale, maar Fatale heeft een meer Oosterse inslag. Als ik de geur in het kort zou moeten omschrijven zou ik haar typeren als een weelderige oosterse gourmand.


De flacon oogt vintage en toch modern, de verschillende facetten weerspiegelen de vele kanten van de vrouw. De geslepen dop bevat de initialen van Agent Provocateur, het geheel oogt retro en het ontwerp is ook een ode aan de film noir. De campagne kan uiteraard niet zonder moderne Femme Fatale en Monica Cruz neemt deze rol met liefde en plezier op zich. Fatale is exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum parfumeriezaken in België.


2 opmerkingen:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)