dinsdag 14 oktober 2014

Lekker leesvoer

Lekker leesvoer 
De herfst vraagt om een kop thee of warme chocolademelk, een warm dekentje en een lekker boek. Ik lees enorm graag en bij voorkeur een fijne roman, spiritueel boek of een boek vol smakelijke recepten.

Drie titels die ik nog moet gaan lezen zijn de Alohaquilt, een roman over eenzaamheid en een nieuwe start op Hawaï. Ook met Een prachtige dag houd je de warmte van de zomer nog eventjes vast, in dit boek staat een zomerbruiloft in Nantucket centraal. Waarom de heks in de oven verdween brengt duidelijkheid en werpt licht op de diepere betekenis van bekende verhalen en sprookjes. Niet alleen de heks van Hans en Grietje komt hierbij aan bod maar ook legenden als Medusa, Othello en koning Midas en moderne helden en slechterikken uit Harry Potter, the Matrix en the Terminator,


Niets lekkerder dan in de wintermaanden lang tafelen om daarna volgegeten uit te buiken voor de houtkachel. Home Made winter bevat heerlijke gerechten voor koude winteravonden en het boek Leon zoete waren en hartige zaken staat ook vol heerlijks. Het Vintage Teaparty boek staat niet alleen vol met lekkere recepten maar ook vol met tips voor feestjes en how to's waarmee je een echte vintage haarstijl creërt.


Een journaliste die na 12 jaar beautyredactie besloot het roer om te gooien en een boek heeft geschreven over haar levensstijl, dat is Goedele Leyssen en haar handboek voor lichaam en geest is een aanrader voor ieder die bewuster wil leven.


De drie mooiste boeken die ik afgelopen zomer heb gelezen zijn zonder twijfel De laatste dans, Strootjesbruid en De Parfumeur. Alle drie nemen ze je mee naar het verleden en laten ze je proeven van andere tijden, elk op hun eigen unieke manier.


De laatste dans neemt je mee naar een prachtig Engels landhuis en twee zussen die elkaars rivales worden terwijl strootjesbruid je meevoert naar een Amerikaanse Ranch en een ontluikende liefde.  

Qua sfeer doet de Strootjesbruid denken aan het kleine huis op de prairie, lang leve de onschuldige romantiek. Als Meredith de Archers probeert te helpen komt haar goede naam op het spel en moet één van de broers met haar trouwen, wie o wie? 


De parfumeur is een must read voor parfumliefhebbers want de omschrijvingen van de meesterwerkjes die in het verhaal voorbijkwamen deden het hart van deze parfumsnob sneller kloppen. Als Grace een brief krijgt dat ze erfgename is van een aanzienlijk vermogen en een appartement in Parijs leidt dat tot vragen en mysterie, want wie heeft haar dit alles nagelaten?

Tijd om aan een nieuwe titel te beginnen, lees jij graag boeken en zo ja, heb je nog een aanrader?
4 opmerkingen:

 1. Dat receptenboek Home Made Winter lijkt mij erg handig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik heb echt weer zin om te lezen nu. De parfumeur klinkt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Zeker ideeën bij je opgedaan voor een lekker avondje bankhangen met dekentje, viervoeters en een boek.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)