zondag 12 oktober 2014

Newsflash: Autumn beauty

Beautynews: The fall edition
Rond deze tijd heb ik altijd compassie voor de dames in de parfumeriezaken en schoonheidssalons want er moet weer flink plaats gemaakt worden voor alle nieuwe lanceringen. Voor mij houdt het enkel een overvolle mailbox in, hier een overzichtje van de lanceringen die mijn aandacht trokken.
Clémence Poésy is het gezicht van de nieuwe Chloé geur Love Story, persoonlijk vind ik dit een briljante match want ik vind Clémence een hele charismatische jonge vrouw. Love Story is een wolk van witte bloemen en geïnspireerd op een Parijse romance. 



Couturier Addy van den Krommenacker heeft weer een droom verwezenlijkt: een eigen parfum. Red Carpet is een geur die glamour en allure uitstraalt door de bijzonder elegante compositie van bergamot, mandarijn en bloedsinaasappel (een persoonlijke favoriet in parfums), roos, mimosa (nog een favoriet) ylag-ylag, tonkaboon, vetiver en het lavendelachtige opoponax. De geunoten geven het gevoel van de luxe stoffen die gebruikt worden bij het creëren van een bijzondere couturejurk weer. Ik vind de japonnen van Addy beeldschoon en ben ook erg nieuwsgierig naar deze geur. 


Nog een beetje nazomer bruin op je lichaam? Houd het tintje vast door je huidje goed te verzorgen om uitdroging en vervellen tegen te gaan. De vertrouwde Shea lijn van L' Occitane is uitgebreid met een whipped shower foam, whipped hand cream en whipped body cream. Deze luchtige textuur was al eens verkrijgbaar in de Honey variant en nu dus ook in de zachte geur van L'Occitane Shea. 


Met deze nieuwkomers van Maria Galland komt je huid de gure, koude seizoenen wel door. De Huile Tendresse visage 215 brengt een geïrriteerde huid weer in balans en de 7 nieuwe Essences met elk een eigen functie zijn plaatselijk aan te brengen voor een custom made huidverzorging. Essence 007 is een hyaluronzuur essence speciaal voor de oogcontour en de andere 6 essences zijn onder andere op basis van witte truffel, kaviaar, zwarte orchidee en truffel. 


French idole is de naam van de herfstcollectie van Lancôme, een prachtige collectie geïnspireerd op de Parijse street chic fashion en uitgevoerd in tinten die fonkelen als edelstenen. Sterren van de collectie zijn het prachtige palette yeux en de nagellakjes. 


Niet alleen Lancôme brengt deze herfst mooie tinten nagellak uit, er is zelfs heel veel moois verkrijgbaar waarmee je je nagels omtovert tot echte blikvangers. En of je nu korte of lange nagels hebt, zorg ervoor dat je nagels mooi gevijld zijn, je nagelriemen zacht en soepel (olie, olie en nog eens olie) en je lak tiptop in orde is (één beschadiging is nog wel weg te werken met een stipje lak maar als het te rommelig wordt verwijder de lak dan en kies weer een ander fijn kleurtje).  


De look van Essie bestaat uit 6 mooie tinten, vooral de grijze en blauwe lak vind ik waanzinnig mooi. Essie is voor mij een vertrouwd merk maar Faby is een merk waar ik persoonlijk nog geen ervaring mee heb, wel hebben ze een heel mooi assortiment aan kleurtjes en de nieuwe collecties zien er ook veelbelovend uit.



Mavala fall/winter 2014-2015
Mavala en OPI zijn samen met Kure Bazaar en Deborah Lippman mijn favoriete nagellakmerken, de formule van deze merken is super en hun nieuwe collecties zorgen bij mij altijd voor keuzestress...Zoveel mooie kleurtjes maakt het kiezen soms erg moeilijk. Mavala komt met twee collecties waarvan eentje volledig uit glitters bestaat.

De Nordic collectie van OPI is geïnspireerd op het prachtige Scandinavië, Kure Bazaar komt dit najaar met slechts één nieuwe tint (wat het ook wel weer spannend maakt want die ene kleur daar is dan wel serieus over nagedacht) genaamd Juicy. Lippmann liet zich voor de New York Marquee collectie inspireren door art deco art en the Big Apple wat resulteerde in 6 schitterende metallic tinten.


Deborah Lippmann New York Marquee fall 2014 & Kure Bazaar Juicy 

De sensationele Striplac van Alessandro bestaat al eventjes maar vanaf November zijn er weer drie nieuwe kleuren verkrijgbaar.


Voor degenen die het Striplac systeem nog niet kennen: Striplac nagellak laat je met behulp van een LED lamp uitharden op de nagel in 60 seconden waarna de lang houdbare hoogglanzende lak simpelweg van de nagel te verwijderen is door de laklaag van je nagelplaat af te trekken. Nu al aan de slag? Met de Deluxe starter kit heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan met Striplac.


Voor heren is er weer genoeg fijns om aan te snuffelen, Only The Brave Wild van Diesel word omschreven als een Jungle Fougère, een geur voor de man die zich zowel in de stad als de jungle thuisvoelt. Hoe dat ruikt? Denk aan een melange va frisse grapefruit, citronella, zwarte peper en nootmuskaat, geranium, lavendel, kokos, vetiver, cederhout en vetiver, kort te omschrijven als woest aantrekkelijk.

YSL brengt twee bestaande herengeuren uit als limited editions die speciaal door kunstenaar Gardar Eide Einarsson in een nieuwe outfit zijn gestoken.

Jimmy Choo man is stijlvol, mannelijk en verleidelijk en dat komt tot uiting in een parfum op basis van suède, ananas, lavendel, meloen, roze peper en lavendel.


Lolita Lempicka laceert twee nieuwkomers, Elle L'aime à la folie eau de parfum extrême is een volle, intense variant van Elle L'aime en Minuit Sonne is alleen om de flacon al het aanschaffen waard. Minuit Sonne is een betoverend parfum op basis van drop, iris, vanille, jasmijn en hars.


Ook La Vie est belle heeft er een zwoel zusje bijgekregen, La Vie est Belle L'absolu is een nog luxere variant op de toch al weelderige La Vie est Belle eau de parfum. Denk aan zoete bonbons, bloemige noten van iris en roos, zoete tonkaboon en sappige zwarte bessen.


Uitgangspunt bij het creëren van My Burberry was het samenstellen van een geur die net zo tijdloos zou zijn als de Burberry trenchcoat en zou ruiken als een Londense tuin na een frisse regenbui. Burberry gebruikte geurnoten van bergamot, lathyrus, geranium, fresia, kweepeer, rozen en patchouli voor deze nieuwe moderne klassieker.


Vier parfumeurs werkten samen om van Black Opium een gedurfde en betoverende geur te maken, zwarte koffie, peer, roze bes, jasmijn, oranjebloesem, patcouli en vanille zorgen voor een spannende geur vol contrasten.


De klassieke Romance is jarenlang mijn signature scent geweest, ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe interpretatie op deze klassieker van Ralph Lauren. Midnight Romance is volgens de createurs de meest sensuele geur met pioenrozen die er ooit gemaakt is. Framboos, bergamot en rijpe lychees zorgen voor een fruitige eerste indruk, pioenrozen, jasmijn en fresia vormen het romantische bloemige hart en zwarte vanille, iris en ambrox vormen de sensuele basis.

Sí eau de parfum intense van Giorgio Armani is een heldere, elegante geur waarin geurnoten van zwarte bessen, bergamot, mandarijn, fresia, meiroos, neroli, osmanthus, vanille, hout en patchouli verwerkt zijn. De eerste Sí geur vond ik wat braaf, ik hoop dat deze geur iets meer power heeft.


Qua make-up is er ook veel moois verkrijgbaar, mijn jongste ontdekking op het gebied van make-up is het prachtige merk Jane Iredale. De minerale make-up van dit merk is eenvoudigweg fabulous! Mooie tinten in fijne zachte texturen zorgen voor een make-up die zich terecht 'The skincare make-up 'mag noemen. De nieuwe City Nights collectie is geïnspireerd op een spannende avond uit in de stad.

YSL Cuirs Fétiches is een look die draait om spelen met texturen, matte lippen in combinatie met glinsterende oogleden en nagels met korrelige finish.


Guerlain lanceert nieuwe KissKiss lipsticks, mijn eerste KissKiss kocht ik lang geleden en deze juweeltjes behoren tot mijn favoriete lipsticks. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze nieuwe variant en heb de tinten Beige booster, Fabulous Rose en Sexy coral al op mijn verlanglijstje gezet.

Bij de nieuwe Burberry geur past natuurlijk een mooie klassieke look, laat het aan Burberry over om hiervoor de perfecte make-up producten te creëren.


Matte lipstick is een serieuze trend deze herfst/winter MAC lanceert een collectie van 8 nieuwe Matte lipsticks met 6 bijpassende pro longwear lippotloden en drie subtiele matte blushers.

MAC The Matte Lip

De lipsticks met matte finish uit de Clarins ladylike look zorgen voor een sprekende mond met subtiele matte finish en de Italian Beauty make-up look van Collistar is voor hun doen vrij ingetogen maar laat je hierdoor niet misleiden. Met de producten uit deze look heb je alle tools in handen voor een va-va-voom look als Italian beauties Sophia Loren of Monica Belucci.


Last, maar zeker niet de minste, zijn de parfums van Caron. Dit is echt iets voor de liefhebster van echte parfums. Als je jezelf er wel eens op betrapt dat je aan een oude flacon snuffelt en met een gevoel van weemoed denkt aan de prachtige parfums uit vervlogen tijden dan kan deze collectie van exclusieve geuren dat gevoel van heimwee wegnemen. Ik ben nu al een tijdje in de ban van Lady Caron, een geur zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden maar wel een geur waarmee je je onderscheid van de massa. Een adembenemende geur met klasse. Binnenkort meer over dit bijzondere parfumhuis.

Heel veel moois dus....Vertel eens....wat trok jouw aandacht?  



4 opmerkingen:

  1. He wat een heerlijkheden zeg! Gaat mijn portemonnee hihi! Tveel om te kiezen... ok zal toch 's fijn zijn om niet te hoeven kiezen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn weer een hoop mooie dingen te koop in 'polish land'. Leuk om dat in een mooi overzicht te zien.
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige producten, ik word er hebberig van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OMG!!! There are so many stuffs here that makes me drool. So many pretty things that I would like to include in my wishlist.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)