woensdag 17 september 2014

Secret de Rochas

Secret de Rochas 
De nieuwste geur van Rochas is een ode aan Parijse chic en dat ruik je direct. Secret de Rochas is een nieuwe klassieker en aan deze geur is maar liefst 10 jaar gewerkt. De laatste signature geur van Rochas was Femme uit het jaar 1945, Secret de Rochas heeft alles in zich om een moderne klassieker te worden.

In 1925 opende Marcel Rochas zijn modehuis en hij werd al snel de lieveling van de modepers en zijn clientèle omdat hij op briljante wijze het specifieke Parijse 'Je ne sais qoui' naar zijn creaties wist te vertalen. Marcel had een zwam voor mode en voor parfums, Femme was een huwelijkscadeau van Rochas voor zijn bruid Hélène en was een van de meest legendarische parfums van de vorige eeuw.

Bijna 90 jaar na de oprichting van het modehuis staat Rochas nog altijd voor elegantie en Paris chic maar nu met een knipoog en een flinke dosis joie de vivre. Secret de Rochas is de moderne visie op Parijse vrouwelijkheid, wat resulteerde in een geur vol allure en levenslust.


De huisparfumeur van Rochas ging al voor hij in dienst trad bij het modehuis op zoek naar zeldzame essences waarmee hij de kenmerkende Franse elegantie zou kunnen vertalen naar een parfum. Toen hij in dienst kwam van Rochas was dat dan ook direct een perfecte match. Duriez ziet Parisiennes als vrouwen die een uitdagende manier van doen hebben zonder alles van zichzelf te laten zien en zonder zichzelf te serieus te nemen. Het vleugje mystiek komt zowel terug in hun kleding als in hun parfum.  

Het uitgangspunt voor de geur was het combineren van de osmanthusbloem, een bloem met een licht fruitig aroma, met een basis van eikenmos. Deze twee elementen waren oom al aanwezig in Femme de Rochas en Duriez heeft de geur opnieuw uitgevonden.


De topnoten van Secret de Rochas bestaan uit rozen, mango, passievrucht en perzik, het hart is een bloemige ode aan elegantie door osmanthus, jasmijn en een geheim ingrediënt. De basis tenslotte bestaat uit mos, patchouli en muskusachtige geurnoten. De naam van de geur is een verwijzing naar het geheime ingrediënt dat ook al een rol speelde in Femme van Rochas, een ingrediënt dat alleen de parfumeur kent... Zo is de cirkel weer rond. De geur is erg bijzonder, de geur is warm en een tikje sensueel maar heeft toch ook een bepaalde luchtigheid en elegantie over zich.

De bloemen van de Osmanthus zijn zeldzaam en hun geur doet denken aan de zoetheid van abrikozen. In China wordt de Osmanthusboom gezien als een geluksbrenger voor geliefden die onder zijn bladeren hun liefde uitspreken. De abrikooskleurige verpakking is een hint naar de abrikoosachtige geur van de Osmanthus en de zachte abrikoostint is tevens de huiskleur van Rochas.

Secret de Rochas is verkrijgbaar in een 50 en 100ml eau de parfum en er is ook een geparfumeerde bodylotion verkrijgbaar met de heerlijke geur van Secret de Rochas.


1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)