dinsdag 23 september 2014

L'Oréal Professionnel Mythic oil

L'Oréal Professionnel Mythic oil 
De Mythic oil van L'Oréal Professionnel is een voedende olie met bestanddelen van avocado en druivenpitten die je na het wassen op handdoekdroog aanbrengt waarna je je haar vervolgens zoals gebruikelijk in model brengt. Mythic oil is gebaseerd op legendarische oosterse schoonheidsrituelen, ik vind het een fijn product voor op de punten en lengtes van mijn haar en ben dol op de zoete perzikgeur van de olie. 

Naast dit sterproduct is er een compleet verzorgingsprogramma verkrijgbaar wat ook gebaseerd is op de voedende bestanddelen voor het haar. 


Zo is de Mythic oil sève protectrice een olie-crème verzorgings/stylingproduct dat je voor het föhnen of stylen met de stijltang gebruikt. Dit product beschermt je haar tot wel 230°C want je haar ziet echt af van stylingsapparaten die je haar door middel van warmte polijsten.

Regelmatig gebruik van föhn en stijltang kan het haar broos, dof en ruw maken, dit product beschermt je haar door middel van de olie uit zwarte komijn, een middel dat ten tijde van de oude Egyptenaren werd gebruikt als pleister tegen brandwonden.


Verdeel na het wassen een kleine hoeveelheid sève protectrice op het handdoekdroge haar (ter grootte van een M&M) en droog het kort voor met de föhn. Vervolgens kan je het haar zoals je gewend bent stylen met föhn of stijltang (ik doe tegenwoordig eerst met de fohn een mooie krul maken aan de onderkant en vervolgens maak ik het deel van de hoofdhuid tot 15 cm boven de punten met de stijltang glad).

Dit product is heel erg verzorgend dus de dosering is belangrijk, mijn haar is sinds ik het niet meer laat kleuren erg gezond dus dit product is eigenlijk iets te zwaar voor mijn haar. Na een dag of twee wordt mijn haar al wat vet maar als je je haar regelmatig laat kleuren of van jezelf droog poreus haar hebt is dit een aanrader want mijn haar zat nog wel erg mooi in model. De sève protectrice heeft dezelfde lekkere perzikgeur als de mythic oil.


Om het oosterse gevoel compleet te maken is er de Mythic oil Le Parfum,een geur gebaseerd op de legende en de bloemen die bloeien in de tuinen van Babylon. Een sensueel geparfumeerde spray waarmee je je haar voedt en voorziet van een verleidelijke geur. De spray verzwaart het haar niet maar voorziet het van een luchtige voeding en mooie glans.

Koning Nebukadnezar II of Babylon trouwde met Semiramis, hoewel zij een betoverende vrouw was die alles bezat verlangde zij naar de geurige tuinen uit haar jeugd. Om zijn liefde aan haar te bewijzen liet hij de hangende tuinen van Babylon voor haar bouwen. Een indrukwekkend bouwwerk vol bomen, struiken en bloemen. Toen het bouwwerk voltooid was lag zij regelmatig in de weelderige bloembedden waardoor haar haar een verleidelijke geur kreeg. Met haar geurige haardos verleidde zij dag op dag weer haar koning.

De geur is een weelderige melange van mandarijn, bosbes, viooltjesblad, oranjebloesem, jasmijn, meiklokje, vanille, tonka en karamel. Lichtzoet en oosters, niet zo zwaar als bijvoorbeeld YSL Opium maar voller en sensueler dan YSL Manifesto.

Een bijzonder beautyproduct voor liefhebsters van oosterse parfums enne, vergeet niet sensueel met je haar te 'zwiepen' als je dit haarparfum draagt ;-) Deze producten zijn verkrijgbaar bij de L'Oréal Professionnel kapper.


1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)