maandag 8 september 2014

Heerlijke nazomer parfums

Heerlijke nazomer parfums 
Als de avonden korter en killer worden en de herfst steeds dichterbij komt krijg ik altijd zin in warme parfums die niet verstikkend zijn op warme dagen maar wel iets warms, zou bijna willen zeggen, iets troostends over zich hebben, als een lichte maar warme pashmina die je om je schouders drapeert.

Drie geuren waarmee je perfect de wisseling van de seizoenen kan overbruggen zijn Lalique de Lalique, Hugo Boss Ma Vie en Secret de Rochas. Ook tijdens de andere seizoenen zijn dit fijne parfums maar op de een of andere manier hebben ze iets wat doet denken aan mooie zomerse herinneringen.


Hugo Boss Ma Vie is een zachtbloemige geur op basis van roze fesia, jasmijn, rozenknopjes, cactusbloesem en cederhout. Fris, maar toch met een vleugje warmte door het cederhout in de basis.

Secret de Rochas is een bijzondere geur, chic, tijdloos en heel erg sophisticated door geurnoten van muskus, eikenmos, patchouli, jasmijn, osmanthus, passievrucht, perzik en mango. Hoewel de fruitnoten uit de top de geur heel erg zoet zouden kunnen maken blijft Secret de Rochas ingetogen en classy. Een erg fijne geur.

Lalique de Lalique werd gelanceerd in 1992 en eind jaren 90' ontdekte ik deze weelderige luxe geur. Dit is echt een parfum voor liefhebsters van een tikje klassieke bloemengeuren, het is een mooie compositie van vanille, sandelhout, musk, cassis, peer, bramen, jasmijn, iris, kruidnagel en roos. Weelderig en chic, ik ben er dol op!


Ik heb in de woonkamer een plateau met diverse parfums staan en elk seizoen wissel ik deze om, deze geuren heb ik onlangs op het plateau neergezet om de opkomende kilte een beetje te verdrijven. Stem jij je geur af op het seizoen of blijf je altijd trouw aan één of meerdere geuren?


1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)