zondag 10 augustus 2014

Zomerparfums

Zomerparfums 
Hoewel winterse zwoele geuren qua compositie vaak interessanter en qua beleving weelderig en vol zijn verheug ik mij toch elk voorjaar weer op de nieuwe zomerparfums. Licht als een zeebries of toch een tikje warm met tropische invloeden maar altijd luchtig en subtiel. Elk jaar zijn er altijd een paar geuren die mijn parfumhart veroveren en dit zijn een paar van die bijzondere parfums. 

Issey Miyake Pleats Please L'eau was geen liefde op het eerste gezicht maar toen ik eenmaal gewend was aan het type geur was ik ook meteen om, rozenknopjes en oranjebloesem spelen op mijn huid de hoofdrol in deze geur. Andere geurnoten zijn roze peper, muskus en patchouli maar Pleats  Please L'eau blijft altijd luchtig en elegant.

Er bevind zich nog een Issey tussen mijn favorieten, vanaf de lancering in 1992 was ik al liefhebster van deze bijzondere geur, vooral de showergel heeft jarenlang een vaste plaats in mijn badkamer gehad. Maar soms verlies je een oude liefde uit het oog, maar niets leuker dan een hernieuwde kennismaking. Guave, lychee, passievrucht en grapefruit zijn toegevoegd aan het typische bloemige houtachtige parfum dat doet denken aan een frisse douche of duik in een strakblauwe zee.  Deze limited edition voor de zomer van 2014 is een mooie ietwat tropisch fruitige variant op het origineel.

Dolce & Gabbana Light Blue escape to Panarea is een veel warmere geur dan de originele Light Blue en de designers omschrijven de geur als de geur die de zon op je huid achterlaat na een dag zonnen en het komt er serieus dicht bij in de buurt. Escape to Panarea is een hele ontspannen, zomerse geur, ideaal om het vakantiegevoel langer mee vast te houden. Peer en Bergamot zorgen voor een frisse toets en de warme sensuele kant van de geur komt van oranjebloesem, jasmijn, muskus en tonkaboon. 

Lancôme Ô d'azur voelt aan als een wandeling op een mooie zonnige ochtend als de lucht nog koel is van de nacht maar de dag toch veel zon en warmte belooft. Citroen uit Calabrië,  bergamot, blaadjes van pioenrozen en de Bulgaarse roos, muskus en roze peper zijn enkele geurnoten uit deze verfrissende geurcompositie. Heerlijk om jezelf  mee te parfumeren en verfrissen.

Lolita Lempicka L'L'aime eau de toilette is het frisse vervolg op Elle L'aime en een stuk lichter en sprankelender dan haar zwoelere grote zus. L'L'aime is een frisse mix van zwarte bessen, citrus, jasmijn, rozen en sandelhout. Enorm zonnig en een tikje tropisch, deze geur doet mij denken aan de eerste zonnestralen op een zonnige dag, Licht en luchtig met een hele vrolijke onbezonnen toets. 

Ik kan nog meer andere fijne zomergeuren noemen zoals Especially Escada Delicate Notes, Bvlgari Mon Jasmin Noir L'eau Exquise, Elie Saab L'eau couture (mijn huidige favoriet) en Gucci Première, samen met deze 5 zijn dat momenteel wel mijn favorietjes. 



Shopping Night_468x60

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)