maandag 4 augustus 2014

Spelen met concealer & highlighter

Spelen met concealer & highlighter 
 Vaak zie ik hele jonge meisjes met dikke lagen foundation om kleine oneffenheden te verbergen waarna ze hun ogen aanzetten met dikke lage zwarte mascara en zwart oogpotlood wat zorgt voor een maskerachtig, vermoeid en eigenlijk een beetje griezelig effect. Het liefst zou ik op al die meiden af willen stappen met dit concealer palette in mijn hand om ze het effect van een paar kleine touch ups te laten zien. Die mooie meiden met hun prachtige perzikhuidjes hebben al die lagen helemaal niet nodig (wacht maar tot de gesprongen adertjes verschijnen op je wangen, dan zal je nog vol weemoed terugdenken aan die gave huid, ja ik ben nu 30+ en de eerste tekenen van veroudering worden zichtbaar...)

Met een paar kleine handigheidjes kan je je gezicht al een volledig andere uitstraling geven en ik wil vandaag een paar van mijn trucjes met je delen. Ik zeg er wel eerlijk bij dat dat mijn trucjes zijn die voor mij goed werken, ik ben geen professionele make-up artist dus als je goed persoonlijk advies wilt, huppel dan even bij één van de make-up studio brand stores binnen, dan krijg je advies op maat.

Een perfect product om deze trucjes mee uit te voeren is het concealer palette van make-up studio, er zijn 2 kleurvariaties en ik heb nummer 2. In het palette zitten 6 tinten waarmee je oneffendeden in je gezicht moeiteloos camoufleert. De twee lichtste tinten zijn perfect om je gezicht op bepaalde plekken op te lichten of optisch te versmallen (vandaar het streepje op de neusbrug wat ik trouwens niet echt netjes heb gezet zie ik nu....ach met al mijn imperfecties ben ik zeker niet perfect ;)) en onder de wenkbrauwboog zorgt het voor een lift en een scherpere wenkbrauwcontour.


De oranje tint schrikt je misschien af maar deze tint is zeker voor warmere huidtinten een ideale oplossing tegen sproetjes, pigmentvlekken en donkere kringen onder de ogen. Ik meng deze met de huidkleurige concealer om de zichtbare vermoeidheid onder mijn ogen als het ware uit te gummen.

De groene kleur neutraliseert rood, dus denk rode puistjes (voor een gewoon puistje gebruik je beter een huidkleurige concealer), gesprongen adertjes en rode vlekken. Gebruik groen wel met mate want een groen waasje is not a pretty look. Ik gebruik de groene dan ook alleen als ik erover nog een laagje foundation gebruik.

Dan zijn er nog twee huidkleurige concealers die geschikt zijn voor het wegwerken van allerlei imperfecties. Ik gebruik ze onder mijn ogen, in de binnenste ooghoek (nog beter met een vleugje wit), langs mijn neusvleugels en rond de lipcontour (ook een prima trucje om ervoor te zorgen dat je lipstick niet uitloopt en je kan op deze manier de vorm van je lippen ook een beetje optisch vervormen).

Het grote voordeel van dit palette is natuurlijk dat je de kleuren kan mengen waardoor je het palette het hele jaar door kan gebruiken. Zeker in de lente/zomer/herfst gaat mijn huidskleur van licht naar stevig zongebruind (zelfs met SPF50 word ik diepbruin) dus dan zou ik continu van concealer moeten wisselen maar nu heb ik dus genoeg aan één enkel palette. Eerlijk is eerlijk, mijn make-up lades zitten al propvol dus een beetje ruimtebesparing kan geen kwaad toch?

De textuur van deze concealers is romig en dekkend, breng ze aan met een penseeltje en klop ze zachtjes uit voor een mooi dekkend, maar naturel resultaat. 

Make-up studio concealer palette nr2
Op onderstaande foto heb ik in een wat dramatische vorm mijn concealer aangebracht om je te laten zien wat de plekjes zijn die na een laagje concealer zorgen voor een frissere uitgerustere uitstraling of juist voor strakkere contouren of een klein beetje gezichtsbedrog. Op onderstaande foto heb ik enkel de concealers op mijn gezicht, nog geen andere make-up dus. Uiteraard zal een dun laagje foundation of BB cream mijn wat rode wangen egaliseren qua kleur maar zoals je ziet zijn extreem dikke lagen (naar mijn bescheiden mening) echt geen noodzaak. Ga ook eens experimenteren en doe er je voordeel mee. 


Als je dan klaar bent met het lichtjes camoufleren is een mooi glansje de perfecte manier om je naturel make-up een boost te geven.

De make-up studio highlighter mousse nr 2
De make-up studio highlighter mousse nr 2 is ook een heel mooi product om je pluspunten mee te accentueren, mooi onder de wenkbrauwboog, op je jukbeenderen, als glansje over je lipstick of, heel verleidelijk, op décolleté en schouders. Deze luchtige mousse verdeel je makkelijk met vingertoppen of een geschikt penseel over de huid voor een prachtige highlight.

De concealer box en highlighter mousse zijn inmiddels twee van mijn make-up essentials geworden. Hieronder zie je nog een swatch van de highlighter mousse voor en na het blenden. Mooie glans he? Make-Up Studio is verkrijgbaar bij de brand stores en via de officiële Make-Up Studio webshop.

De make-up studio highlighter mousse nr 2

3 opmerkingen:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)