donderdag 7 augustus 2014

Sisley Super Soin après soleil & Super Stick Solaire

Sisley Super Soin après soleil & Super Stick Solaire
De Sisley super soin après soleil is een superdeluxe aftersun die de opperhuid herstelt en kalmeert en helpt om het huidweefsel te herstellen. Vochttekorten worden aangevuld en de huid is sterker en soepeler. Ook is er een vleugje selftanner aan deze aftersun toegevoegd waardoor je langer een bruin tintje zal hebben, ik smeer deze tube na de vakantie dan ook helemaal op om zolang mogelijk een zomers  bruin kleurtje te hebben.

Deze after sun is geschikt voor gezicht en lichaam en helpt je om je huid na een dag blootstelling aan de zon weer tot rust te komen zodat je de volgende dag weer (uiteraard met goed beschermingsproduct) van de zon kan genieten. Breng het product na het zonnen aan op gezicht en lichaam en blijf ook na de vakantie (of als het weer is gaan regenen....) smeren om langer van je bruine tintje te kunnen genieten. Deze crème smeert heerlijk uit en ruikt subtiel naar plantenextracten, na het aanbrengen voelt mijn huid lekker zacht aan. Andiroba-olie en Alpha bisabolol kalmeren de door de zon verhitte huid, karitéboter en stevia extract voorkomen schilferen en zorgen voor een comfortabel gevoel. DHA en Erytthrulose zorgen voor een natuurlijk bruinend effect.


De Super Stick Solaire spf 30 colorless is een praktische stick met hoge bescherming waarmee je gevoelige zones als de lippen, jukbeenderen, oogcontour, oren (die worden nogal eens vergeten) beschermt tegen UVa en UVB straling en de huid verzorgt.


Onlangs las ik een interessant artikel van Dr. Jetske Ultee, over de verschillende soorten filters die er bestaan. In deze stick van Sisley vind je de fysische filters titaniumoxide en zinkoxide die een laagje op de huid leggen en het licht weerkaatsen. Omdat ze op de huid blijven liggen is de kans op allergische reacties vrij minimaal al is het nadeel wel dat ze een wittig waasje op de huid kunnen achterlaten.


De zachte textuur zorgt voor een matte, waterafstotende finish en die witte waas is alleen zichtbaar als je echt hele dikke lagen opsmeert. Bij normaal gebruik valt het nauwelijks op en ik persoonlijk stoor me er ook niet aan, ik heb liever een nauwelijks zichtbaar waasje dan een allergische reactie. Hierboven zie je de stick net aangebracht op de huid en op de foto hieronder zie je de stick nadat ik hem een beetje over de huid heb verdeelt met mijn vingertoppen (zoals je een oogcrème zou aanbrengen).


Vitamine E bestrijd vrije radicalen, Cameliaolie voedt en verzacht en mangoboter en karitéboter voeden, verzachten en herstellen. De stick is geurloos en ik gebruik de stick vooral rond de oogcontour (ooit een oogcrème met spf gevonden? Die zone heeft juist bescherming nodig maar dit is bijna niet te vinden, deze stick is daarom zo fijn) en op en rond de lippen. Ik heb allemaal kleine moedervlekjes rond de lipcontour zitten die doen denken aan een lipliner en dat is best leuk maar het moeten er niet meer worden dus bescherm ik die zone altijd goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)