maandag 28 juli 2014

Obsessions & favorites: Summertime!

Summer obsessions & favorites 
De afgelopen tijd heb ik weer zoveel moois gebruikt en gedragen dat het weer tijd is voor een klein overzicht met mijn favorietjes.

Ook tijdens ze zomer zijn er wel eens minder warme dagen en op die dagen kruip ik het liefst weg in mijn Cocoon chic pak, en nu niet meteen Roy Donders gedachten krijgen, Cocoon chic homewear pakken zijn sportief, glam en vrouwelijk en zitten ontzettend lekker. Ik ben dol op mijn mintgroene ensemble maar denk toch ook de grijze snel aan te zullen schaffen. Tijdens de 11 uur durende autorit naar Italië in juni was ik maar wat blij met deze fijne outfit met mooie details. 


Altijd in de handtas, een mini Jean Peau haarborstel (ik wil nooit geen andere meer!), een Tweezerman pincet en mini nagelknipper, Deborah Lippmann Stripper to go nagellak remover pads, de supermultifunctionele Hannah Active dry (lees maar eens ik ben dolenthousiast over dit product) en ZenSect roller voor muggebeten.


In het zonnetje lees ik graag een lekker boek of leuk tijdschrift en hoewel ik sommige beautytips uit de Women's Health met opgetrokken wenkbrauwen lees (bakspray over net aangebrachte nagellak aanbrengen terwijl er iets bestaat als OPI quick dry drops die beschermen én de lak sneller doen drogen) vind ik hun tips en tricks qua fitheid erg interessant.

Uit Italië neem ik altijd de Grazia mee vanwege de mooie foto's. Ook lees ik graag de Italiaanse Vogue en woonbladen, ik had ditmaal geluk want er zat een gratis Grazia Casa bij de glossy.


Even tot mezelf komen in de drukte doe ik het best met een rustgevend muziekje, al kan dat soms ook best ruige muziek zijn. Deze Philips hoofdtelefoon in waanzinnig mooie turqouise kleur zorgt voor een mooie geluidsweergave en zit ook nog eens enorm comfortabel.


Nog een souvenirtje uit Italïe, dit type sandaaltjes kocht ik vorig jaar al in Caorle en nu kwam ik ze ook in Bardolino tegen, ik had al goudkleurige en nu heb ik deze taupekleur er ook bij. Ze doen qua comfort niet onder voor mijn trouwe Birckenstocks maar zijn wel een stuk eleganter onder een mooi jurkje.


De tijd van strings ligt achter me, ik ga nu voor de prachtige superdeluxe shortjes van Aubade, net iets meer bedekt maar altijd glamorous en geraffineerd. Ik shop mijn Aubade meestal via de Franse webshop Dessus Dessous


Deze Collistar Twist XL Illuminate all over highlighters zijn handig voor in de handtas om whenever wherever een mooie glans op je huid tevoorschijn te toveren, erg mooi op wangen, schouders, décolleté en jukbeenderen.


Alweer mijn 6e stoffen Longchamp Pliage travelbag, ditmaal een turqouise variant, ik twijfel nog over de hemelsblauwe kleur maar ik moet wel opschieten want de fall/winter collectie staat al online in de officiële Longchamp webshop. Deze tas is praktisch, chic en je gelooft niet hoeveel erin past. Ik voel me soms net Mary Poppins als ik mijn spulletjes uit deze tas haal, er kunnen naast toilettas, portemonnee en diverse vrouwenprullen ook nog wat boodschappen in.


Ik draag mijn Longchamp armbandjes nog erg graag en nu combineer ik ze met de mooie armbandjes van Les Interchangeables, armbandjes met Swarovski kristallen in zoveel kleurtjes dat kiezen zo goed als onmogelijk is.

Longchamp & Les Interchangeables 
Tijdens de zomer is veel drinken een must, ik drink voornamelijk water maar soms neem ik een lekkere homemade Soda en dan het liefst een van deze Sodastream Free smaakjes. Vooral de Passion Mango is waanzinnig lekker.


Mijn favoriete basismake-up du jour bestaat uit de Jane Iredale Purepressed base in Rivièra en de Bronzing powder van LOOkX. Beiden hebben een SPF 20 dus die extra bescherming is helemaal fijn. 


De lekkerst ruikende aftersun is de Korres Cooling Aftersun face & body. Een direct kalmerende aftersun die ruikt naar yogurt, een beetje vreemd maar erg lekker.


Onder andere yuzu, framboos, magnolia en pioenroos vormen samen een luchtig maar bloemig parfum dat is een prachtige flacon is verpakt. Dit is één van de mooiste parfumflacons uit mijn collectie.


Inmiddels heb ik al heel wat gerechtjes uit Beauty Food 2 van Lesley-Ann Poppe gemaakt, dit boek bevat recepten voor een slankere taille en een stralende huid. Daarnaast zijn de recepten echt ontzettend lekker en laat je niet misleiden door de kleine porties, ook al lijkt het weinig je bent toch voldaan door de hoge voedingswaarde van de gerechtjes.


Lekker leesvoer maar dan anders dan voorgenoemde titel is De Laatste Dans van Judith Lennox, ik lees veel maar van dit boek heb ik echt ontzettend genoten. Het verhaal speelt zich af in een Engels landhuis en vertelt een bijzondere liefdesgeschiedenis, net als je denkt dat het voorspelbaar word krijgt het verhaal een bijzondere wending. Ik denk zelfs dat ik het boek nog een keer ga lezen, al is het alleen al omdat je helemaal word ondergedompelt in de sfeer van de Britse upperclass.


Ik gebruik veel nagellak en heb dus echt wel behoefte aan een fijne remover. Deze van Mavala is zacht voor mijn nagels maar maakt korte metten met je nagellak. Net zo fijn dus als de heerlijke minilakjes van het Zwitserse merk.


Manlief en ik mochten maximaal 4 afleveringen per week kijken maar we hebben er toch af en toe stiekem meer gekeken. Seizoen 2 van Once Upon a Time is weer net zo magisch als seizoen 1 al vond ik de special effects soms een beetje goedkoop ogen. Dit maakt de serie echter niet minder leuk, ik ben dol op sprookjes en het is briljant hoe de schrijvers alle sprookjes aan elkaar hebben weten te verbinden. Ik was trouwens wel verdrietig dat de Huntsman vrij snel van het toneel verdween in seizoen 1 maar de sleazy maar sexy kapitein Hook maakt dat verlies helemaal goed.


Ook al heb ik last van bikinistress, chocola is mijn valkuil. Ik beperk me tot echt lekkere reepjes van Lindt en Neuhaus. Vooral de reepjes met vullingen zoals framboos, aardbei en feuilletine zijn mijn favoriete zonden.



Zomers draag ik vooral groene nagellakjes, groene lakjes zijn zo lekker speels en fris en tekenen mooi af tegen een gebruinde huid. Dit zijn mijn favorietjes: Collistar Lime Strass, Deborah Lippmann She drives me crazy, Collistar Coriandoli Turchesi, Make-Up Studio 79 Capri en 124 St Barth. 


Nog een zoete zonde, voor dit gebakje van Patisserie de Rouw mag je me echt wakker maken, ik beloof dat ik niet zal mopperen.


Lange zomeravonden vragen om lekkere frisse witte wijn en af en toe een lekkere rosé. Ik heb onlangs een voorraadje ingeslagen bij Vino a Casa, vooral de proefpakketten zijn een echte aanrader. Ik heb inmiddels al een paar flessen op en vond ze stuk voor stuk heerlijk. Vooral de La Cala en Soave zijn super als je net als ik van een frisse en sappige, niet té droge witte wijn houdt.


Ik heb rond mijn lippen een spoor van moedervlekjes die doen denken aan een lipliner, mooi maar ik probeer te voorkomen dat er teveel bijkomen, daarom smeer ik mijn lippen en lipcontour in met de Super Stick Solaire van haute skincare merk Sisley. Deze stick met spf 30 beschermt tegen veroudering en verzorgt.


Dat mooie zomerjurkje zit net wat beter met de juiste basis eronder, de Marie Jo Avero is al jaren mijn favoriete beha, ik heb de Avero al in meerdere leuke kleurtjes en helemaal fijn is dat je deze beha 'gewoon' maar ook als halter kan dragen. Ik heb tot nu toe nog geen andere beha gevonden die zo onwijs lekker zit als deze. 


Tijdens ons weekend Gardameer namen vrienden ons mee op hun bootje, ik had van tevoren al gesmeerd met de SPF 50 Sport van Dermalogica en hoewel we 5 uur op de boot hebben gezeten in de volle zon (ik was al redelijk in paniek uit angst voor verbranding) was ik nergens verbrand. Ik ben diep onder de indruk van deze bijzonder fijne zonbescherming met heerlijk frisse textuur. 


Boost is een must read als je je wilt verdiepen in de wereld van Yoga en bewuster leven zonder dat het allemaal erg taaie kost is. Sommige boeken over dit onderwerp zijn moeilijk door te lezen maar Goedele schrijft vlot en entertainent en maakt direct enthousiast. Vanavond maar weer even mediteren, want als je eenmaal begint merk je gewoon dat je lichaam en geest er baat bij hebben. Ook bespreekt ze zaken als voeding en beautyproducten want deze dame is een serieuze ervaringsdeskundige want ze was 12 jaar beautyjournaliste.


Lekker iets tussendoor snacken en geen stuk fruit bij de hand? Deze tussendoortjes van Be Kind zitten bomvol proteïnen en vezels en zijn ook nog eens enorm lekker. Het voelt bijna als zondigen als ik deze repen snoep.


Mijn nummer 1 zomerparfum van deze zomer is zonder twijfel Elie Saab L'eau couture, groene amandel en oranjebloesem vormen een delicate, elegante geur. Net zo betoverend en luchtig als de ragfijne stoffen die couturier Elie Saab voor de collectie gebruikte die de inspiratiebron vormde voor dit mooie parfum.


Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Kan je wat meer vertellen over de philips hoofdtelefoon? Wil graag weten welk model dit is,zodat ik ook in t echt kan bekijken..

    thanks

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi het is de Fidelio m1, binnenkort volgt een volledige review, dit is alvast een teasertje :) Hij zit echt fijn door de traagschuim kussentjes

      Verwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)