donderdag 17 juli 2014

Environ AVST

Environ AVST 
Het AVST productgamma van Environ is een productlijn waarbij je gebruikmaakt van de AVST moisturizer en die je qua intensiteit kan opbouwen. De AVST moisturizers bevatten vitamine A en atioxidanten als vitamine  en E, resveratrol (gaat celveroudering tegen) en bètacaroteen. Deze moisturizers voeden en zorgen voor een gladder ogende huid, daarnaast stimuleren ze de huid, zorgen dat fijne lijntjes minder opvallen en verbeteren de gelijkmatigheid van de teint. Ook een huid die beschadigd is door teveel zon zal er zichtbaar door opknappen.

De AVST 1 bevat de laagste hoeveelheid werkstoffen en is het product waar mee mee begint, ongeacht je leeftijd of huidconditie. Je moet altijd met de AVST 1 beginnen om je huid te laten wennen aan de vitamine A. De AVST bestaat in 5 verschillende concentraties, je begint met de 1 en bouwt dan langzaam via de 2,3 en 4 op naar de 5.


Vitamine A is een essentiel onderdeel van ons lichaam, het helpt cellen bij het aanmaken van nieuwe cellen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een dunner wordende huid. Andere oorzaken van een dunner wordende huid zijn verlies va geslachtshormoon (overgang), beschadiging door de zon, algemene veroudering en overvloedige blootstelling aan cortisone. Houd je huid dus in topconditie door haar goed te voeden.

Vitamine A zorgt voor je huid en ogen en zorgt voor een goede werking van het afweer-en immuumsysteem. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A zijn onder andere wortelen, sinaasappelen en bananen. Ook komt het voor in dierlijke producten als eidooiers, zuivel en vlees, maar neem die met mate.

De textuur van de AVST is erg luchtig en wordt snel door de huid opgenomen, als ik een schuimende reiniger gebruik voelt de eerste minuutjes voelt het misschien nog een beetje trekkerig maar dat gevoel verdwijnt snel. Dat ligt waarschijnlijk meer aan de reiniger dan aan de crème want bij gebruik van de AVST reinigers heb ik daar geen last van.


Mijn huid oogt stralender en rustiger, roodheid is minder en de textuur van mijn huid is egaler. De handige pompflacon is prettig in gebruik. Wel raadt Environ aan om het product toch binnen de 10-12 weken op te gebruiken vanwege mogelijke inwerkingen van temperatuur en zuurstof. De AVST moisturizer breng ik aan op gezicht, hals en décolleté. De luchtige AVST is ook een fijne basis voor make-up en ook bij warm weer ga ik er niet overmatig van glimmen of transpireren in mijn gezicht wat bij veel crèmes wel het geval is. Mijn huid is er echt van opgeknapt, ik ben enorm positief.

Deze zomer is de RAD spray spf 25 toegevoegd aan het Sun Care Gamma. Een lichte fluide met hoge factor om je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon te beschermen. Na het gebruiken van de producten en het lezen van de geschiedenis heeft het merk er in ieder geval een trouwe gebruikster bij.Environ is verkrijgbaar bij erkende Environ schoonheidsinstituten en het prijsniveau viel mij ontzettend mee. Ik had verwacht dat de producten vrij prijzig zouden zijn maar dat valt best mee. De AVST 1 kost 47 voor een 50ml pompflacon en de AVST 5 €59,90 voor een 50 ml pompflacon. Prijs/kwaliteit is dus dik in orde.

Stap dus zeker eens binnen bij een Environ instituut in Nederland of België voor meer informatie over de producten en pak in ieder geval de informatieve en uitgebreide productbrochure mee.

Op mijn Environ verlanglijstje staan de AVST 2, de antioxidant gel en de AVST gel.Zin in een stukje geschiedenis?

De grondlegger van het merk, Dr. Fernandes concentreert zich op plastische en reconstructieve chirurgie. Door het overlijden van twee jonge patiënten aan de gevolgen van melanoom besluit hij zich te verdiepen in het mechanisme van huidkanker. Dr Fernandes merkt de positieve effecten van bepaalde vormen van vitamine A op de huid op, vooral zijn acnépatiënten hebben veel baat bij e vitamine A. Vervolgens probeert in 1982 hij Vitamine A uit op zijn eigen gezicht vanwege de normaliserende eigenschappen en ter preventie van huidkanker.

In 1985 begon hij met het maken van vitamine A crèmes in zijn eigen keuken maar merkte al snel dat hij behoefte had aan de kennis van een cosmetisch chemicus. Deze chemicus, John Edwards, paste voor hem het productieproces aan waardoor de crèmes stabiel zouden zijn. Dr Fernandes kwam op het idee om de vitamine A te combineren met antioxidanten en een concept van UVA-bescherming.

In 1986 heeft hij alle positieve eigenschappen van vitamine A en antioxidanten onthult en begint met het promoten van vitamine A ter preventie van huidkanker. Hij benadert diverse Zuid-Afrikaanse cosmeticahuizen met zijn formule en filosofie maar deze vinden zijn ideeën maar niets. Hij laat zich echter niet ontmoedigen en begint de crèmes zelf te bereiden.

In 1987 ontwikkeld hij de formule voor zijn eerste Environ crème, een crème die gelijkstaat aan de huidige AVST 3. Als hij zijn crèmes aan zijn patienten begint aan te bieden begint het balletje te rollen. Mensen maken zelfs een afspraak bij hem om de crème te kunnen kopen. Het mondelinge succes zorgt voor export naar Zwitserland en Japan en dat zijn veeleisende types qua huidverzorging dus dat zegt wel iets.

Door een reactie van een patient op de vitamine A worden er twee mildere varianten van de crème ontwikkeld en het stappensysteem is geboren. De vitamine A normaliseert de huid en beschermt tegen de steeds toenemende beschadiging door de zon. De lancering van de unieke RAD crème is een logische stap. De zonbeschermende eigenschappen van dit product in combinatie met essentiële antioxidanten beschermen de huid en bestrijden vrije radicalen.

In 2008 wordt het AVST gamma gelanceerd waarna ze in 2012 worden erkend en goedgekeurd door het Swiss Vitamin Institute. De gebruiker heeft daardoor de zekerheid een kwalitatief hoogwaardig product in handen te hebben met het aangegeven vitaminegehalte. De producten worden elk jaar opnieuw getest door het Swiss Vitamin Institute om een optimale kwaliteit te kunnen garanderen.

Dat een crème alleen huidkanker kan voorkomen gaat er bij mij niet in maar ik denk wel dat een weerbare huid een goed begin is. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Zon verstandig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)