donderdag 19 juni 2014

Cartier La Panthère eau de parfum

Bijschrift toevoegenCartier La Panthère eau de parfum
In de jaren 80 inspireerde de panter Cartier al wat resulteerde in een bijzonder parfum dat perfect aansloot bij de tijdsgeest van dat tijdperk. De geur heeft een moderne make-over gehad en is nu moderner en tijdlozer. De jaren 80 waren vooral samen te vatten als krachtig, kleuren waren krachtig, silhouetten waren krachtig (denk haarlak en schoudervullingen), muziek was uitgesproken en powerful en ook de parfums waren aanwezig en Dior's Poison werd zelfs verboden in restaurants omdat de geur zo bedwelmend en overheersend was).De gardenia was het uitgangspunt voor de nieuwe geur, deze frisse bloem creëert een pure maar toch betoverende indruk achter wat een perfecte basis is voor deze geur met een bijna dierlijk instinct. Chypre, bloemig en muskusachtig zijn de woorden waar je deze geur het best mee kan omschrijven.

De top van de geur bestaat uit gedroogd fruit, rabarber en aardbei, het hart wordt gedomineerd door gardenia en de basis bestaat uit eikenmos en muskus.

De klassieke compositie van Panthère was een vrij complexe en bestond onder andere uit ceder, muskus, wierook, patchouli, vanille, civet, amber, tonkaboon, sandelhout, narcis, ylang-ylang, heliptroop, vetiver, jasmijn, freesia, gardenia, iris, tuberoos, anjer, nootmuskaat, roos, grapefruit, peper, mandarijn oranjebloesem en gember. Dit was een weelderig parfum, een echte jaren tachtig powergeur.

De klassieke geur schemert zachtjes door in de moderne versie die ook pure luxe en glamour uitstraalt maar dan op de Cartier wijze, geen mierzoete geurnoten maar een stevige compositie van bloemen en een warme basis. Als goud een geur zou hebben dan denk ik dat dit heel erg dicht in de buurt komt.


Deze geur is absoluut niet voor muurbloempjes want de geur straalt zelfverzekerdheid en sensualiteit uit op een hele krachtige wijze. De vibe van de jaren tachtig is duidelijk waarneembaar in deze geur en ik weet zeker dat deze geur het hart van menig parfumliefhebster op hol zal doen slaan. Ik vind dit een waanzinnig mooi parfum, iets wat totaal niet lijkt op veel commerciële en makkelijk verkoopbare geurtjes lijkt die momenteel gelanceerd worden en wat daardoor echt een geur is waarmee je een statement kan maken.

Enige keerzijde? De geur is best aanwezig dus kan voor de zomermaanden misschien een beetje te zwoel zijn al denk ik dat de echte parfumista zich niet door laat afschrikken. Dit Parfum heeft alles in zich om een moderne klassieker te worden. Ik hoop oprecht dat dat ook gaat gebeuren want meesterwerkjes als La Panthère kom je niet vaak meer tegen in parfumland.


Ook de flacon is een waar meesterwerk, de zware glazen flacon is uitgevoerd in warm oranje en goud, als een ondergaande zon op de savanne. De flacon is geslepen in bijzondere facetten waardoor de gestroomlijnde en krachtige gelaatstrekken van de panter verschijnen als het zonlicht door de flacon schijnt. Drukken op de strak vormgegeven platte bovenkant is voldoende om de geur vrij te laten. Een hele chique manier om jezelf te parfumeren, de flacon is stunning!

La Panthère eau de parfum is verkrijgbaar in een 30, 50 en 75ml eau de parfum.

1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)