woensdag 25 juni 2014

Bvlgari Omnia Indian Garnet eau de toilette

Bvlgari Omnia Indian Garnet eau de toilette 
Omnia Indian Garnet is de jongste creatie van Bvlgari en Alberto Morillas. Omnia Indian Garnet is geïnspireerd op de prachtige mandarijngranaat. Na amethist, jade, koraal en bergkristal is het nu dus de beurt aan deze prachtige oranje kostbare steen.

India en parfum zijn al duizenden jaren met elkaar verbonden, geuren zijn belangrijk in veel Indiase rituelen want ze worden gezien als de muziek van het innerlijke lichaam. Tempels heten Gandhakuti, een woord dat ook parfumerie betekent.

Bvlgari en haar liefde voor gekleurde stenen vind zijn oorsprong in de tijd dat Technicolor ervoor zorgde dat kleurgebruik een belangrijke rol in de films ging spelen. Tijdens deze periode vervaardigden de juweliers van Bvlgari juwelen met daarin stenen met prachtige kleuren. Deze stenen waren nog nooit eerder in exclusieve stukken gebruikt en het leverde Bvlgari de naam 'kleurentovenaar' op. Bvlgari was vooral meester in het creëeen van bijzondere kleurcontrasten waardoor de toch al spectaculaire stukken nog meer in het oog sprongen. Filmsterren droegen deze bijzondere juwelen maar al te graag en ook nu komen de pronkstukken van Bvlgari nog regelmatig op de rode loper tevoorschijn.

 

De mandarijngranaat heeft de oranjerode kleur van de ondergaande zon en doet denken aan vloeibaar goud. De mandarijngranaten worden geslepen in Jaipur, India. De steen was de inspiratiebron voor de nieuwe geur en leidde al snel naar sterke elementen als tuberoos en saffraan, beide symbolen voor India. Siciliaande mandarijn is een verwijzing naar de Romeinse roots van het juwelenhuis.

De flacon heeft de vertrouwde Omnia vorm en is ditmaal uitgevoerd in een prachtige oranje kleur. In India is oranje een van de meest heilige kleuren, in het Boeddhisme is oranje de kleur van verlichting en ook bij Krishna en bij de hindoes neemt het energieke oranje een bijzondere plaats in. De warme oranje staat in mooi contrast met de koele metaalkleur, een verbond tussen heden en verleden.


Saffraan en mandarijn vormen de energieke, mystieke kopnoten van de geur en bedwelmende Indische tuberoos en delicate osmantus vormen het bloemige hart. Indische houtsoorten en amber vormen samen de sensuele basis van de geur. 


Ik moet eerlijk toegeven dat ik de geur warmer had verwacht, meer in de richting van de originele Omnia, wat kruidiger en gewaagder. Maar Omnia Indian Garnet heeft iets heel erg luchtigs over zich, het is een elegante en beschaafde geur, totaal niet overheersend of opdringerig.  

De mandarijn komt op mijn huid als eerste naar voren waarna de osmanthus zich zachtjes en subtiel ontwikkeld. Ik ben groot fan van tuberoos maar in deze geur kan ik haar niet zo goed waarnemen, nu is tuberoos voor velen iets too much dus wellicht dat ze daarom een wat bescheidener rol heeft in deze geur. Omnia Indian Garnet is een echte Omnia geur, wel uitgesproken en geurig, maar op een chique en subtiele Bvlgari manier. 

Omnia Indian Garnet is verkrijgbaar in een 25,40 en 65 ml eau de toilette (vanaf €46*), een 100ml beauty oil for body (€42*) en een limited edition scented soap (€25* heerlijk voor in de lingerielade)

*aanbevolen verkoopprijzen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)