woensdag 14 mei 2014

Saving Mr Banks op DVd & Blu-Ray

Saving Mr Banks op DVd & Blu-Ray
Saving Mr. Banks vertelt het verhaal van Walt Disney die in de jaren '60 probeert om de auteur van de Mary Poppins boeken over te halen om in samenwerking met hem het verhaal te verfilmen. In de eerste instantie lijkt de samenwerking op een ramp uit te lopen, als er überhaupt al een samenwerking tot stand zal komen... Pamela Travers blijkt een eigenzinnige dame die haar personage niet zomaar uit handen wil geven maar de koppige Walt is niet van plan om op te geven. Wie zal er uiteindelijk zijn of haar zin krijgen?

Saving Mr Banks image ©Disney
De Film speelt zich af in de jaren '60 en alles is volledig in sixties stijl en ik vind dat stijltje helemaal geweldig, de kapsels en de kleding van het Californië in de jaren 60 zijn vrouwelijk, fleurig en een tikje wulps. De Britse Pamela Travers is een wat stijve Engelse die een beetje uit de toon valt in het zonnige en wat lossere wereldje van Los Angeles.Wat deze film voor mij zo bijzonder maakt is de combinatie van een geweldig tijdperk (de 60's), de muziek uit Mary Poppins en het briljante acteerwerk. Tom Hanks is briljant als Walt en geeft mij echt het gevoel een glimp op te vangen van de man die een fantasiewereld creëerde waar jong en oud van genieten. Leuk zijn ook de kleine verwijzingen naar de persoon Walt, een persoon die het als klein jongetje heel zwaar had maar door het creëren van zijn imperium zijn toekomst eigenhandig herschreef.

Dat is voor mij ook wel een beetje waar Disney voor staat, vanuit elke kansloze situatie kan je een happy end creëren, om maar met de woorden van Walt te spreken: If you can dream it, you can do it.Ik heb enorm genoten van deze film en vond hem mooier dan ik aanvankelijk gedacht had, ik heb menig traan gelaten maar ook enorm gelachen. De cynische Pamela Travers wordt briljant neergezet door Emma Thompson. En ik ben geen fan van Colin Farrel maar zijn vertolking vanTravers Goff, een vrije geest die moeite heeft met het leven in een vast ritme is ontroerend.

Ik zeg het niet snel maar dit is echt een meesterwerkje dat staat voor alle magie die Disney ooit heeft voorgebracht. Zowel voor Disney fans als filmliefhebbers is dit een must-see. En echte die hard Mary Poppins fans kunnen ook een leuke quiz aan Saving Mr Banks koppelen...zoek alle verwijzingen naar Mary Poppins in deze film, direct en indirect, je bent gegarandeerd wel even zoet.Naast Saving Mr Banks komt Mary Poppins ook uit op Blu-Ray en het is een speciale editie, want Mary Poppins viert haar 50e verjaardag. Deze Disney Classic is er ook eentje die je gezien moet hebben.


1 opmerking:

  1. Ahhh, de film is uit! Die staat al even op mijn verlanglijstje, sinds de film net uit de bios was. Wilde er heel graag heen, maar het kwam er niet van en zo heb ik deze dus gemist.
    Deze staat absoluut binnenkort ook in mijn DVD/BlueRay-kast.
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)