maandag 31 maart 2014

Mijn parfumfavorieten: de Gourmands

Gourmand parfums
Een gourmand is een parfum met 'eetbare' geurnoten in de compositie en dan met name de echte zoete verleiders als caramel, chocolade en honing. Nu vind ik een gourmand vooral het type geur simpelweg 'om op te eten' is. Sommige geuren zijn zo hemels zoet en smakelijk dat ik bijna het flesje leeg zou willen drinken. Uiteraard doe ik dit niet (Ik ben geen Patsy Stone die aan een fles Chanel no5 begint in Absolutely Fabulous) maar het zegt wel iets over de zeer verleidelijke inhoud van de flacons. Dit zijn mijn favoriete gourmand geuren.

Thierry Mugler Angel Liqueur de parfum limited edition 2013
Angel is misschien wel dé ultieme gourmand door haar samenstelling die onder andere bestaat uit een boeket van bloemen vermengd met meloen, perzik, pruim, abrikoos, honing, karamel en pure chocolade. Angel Liqueur de parfum gaat nog een stap verder, Angel heeft 6 weken gerijpt op kersenhouten vaten waardoor het een vleugje cognac meekrijgt. Deze Angel variant is zoeter dan het origineel maar op een niet overweldigende wijze, vooral de honing komt in deze hemelse compositie goed naar voren.


Cabotine Fleur Splendide is net een alsof je een hap neemt van een fluwelig zachte en sappige perzik. Sandelhout, roos, jasmijn en patchouli zorgen voor een glamourous tintje. Een hele warme en sensuele geur.


Vamp à NY van Honroré de Près is een bijzondere cocktails van tuberoos, rum, vanille en balsems met geurnote van amandel, kaneel en vanille. De combinatie van tuberoos en de zoete geurnoten is verslavend lekker.


Lolita Lempicka Le Premier parfum is een dromerige sprookjesachtige geur op basis van praline, tonkabonen, vanille, iris, steranijs, viooltjes, kersen en zoethout. 


La Vie est Belle is een geur met kinderlijke vreugde als uitgangspunt, denk geurnoten als suikerspin, vanille, praline, tonkaboon, zwarte bes en peer. Overdadig zoet, mij doet het parfum altijd denken aan het snoepwinkeltje in Disneyland Paris, good stuff dus. Bloemen als patchouli, jasmijn en oranjebloesem geven de geur een vleugje elegante vrouwelijkheid mee. 

Ook fan van de gourmand parfums of vind je ze een beetje too much? 

1 opmerking:

  1. Ik vind gourmand-geurtjes meestal te zwaar, al vind ik Angel wél heel erg lekker ruiken!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)