dinsdag 24 december 2013

Jean Paul Gaultier Le Classique & Le Male

Jean Paul Gaultier Sailors limited editions

Twee limited editions voor de echte Gaultier fans, Le Classique en Le Male zijn eenmalig in de iconische bretonse streep gehuld. Dé outfit waar Mr Gaultier zo bekend om staat. De Sailors hebben allebei een tattoo om hun ondeugende kant te onderstepen, beide zijn echte verleiders vol passie en hartstocht.

Le Classique van Jean Paul Gaultier was één van mijn eerste parfums. Deze weelderige poederachtige geur die gehuld is in zeer vrouwelijke contouren werd gelanceerd in 1993 en is sindsdien één van de meest gekende parfums. Én ook een van mijn all time favorite parfums.

JPG Le Classiqe & Le Male Sailor editions
De samenstelling is wat deze geur zo enorm uniek maakt, hoewel de geur uit vrij veel geurnoten bestaat is er niet echt één van de ingrediënten de onbetwiste showstopper. Juist de combinatie van geurnoten die samen voor de bijzondere geur van Le Classique zorgen maken deze geur zo uitzonderlijk goed.

Le Classique is een poederachtig, zwoel maar toch bloemig en opwekkend parfum. Waarschijnlijk door de topnoten van bergamot, mandarijn en oranjebloesem. Deze geven een geheel nieuwe betekenis aan citrusvruchten in een parfum zonder wrang, fris of bitter te zijn, eerder zoet, sappig, vrolijk en speels. Naast oranjebloesem, bergamot en mandarijn bevat de top ook peer, roos en steranijs.

Jean Paul Gaultier Le Classique Sailor 
Een boeket van exotische bloemen vormt het hart van de geur. Ylang-ylang, orchidee, tuberoos en iris zorgen voor een bloemig vrouwelijk akkoord wat word versterkt door pittige gember en sensuele pruim. De basis bestaat uit Sandelhout, kaneel, vanille, muskus en amber.

Wat mij eigenlijk frustreert aan dit parfum is dat ik niet kan benoemen wat de geur nou zo aantrekkelijk maakt, er zitten zelfs geurnoten in die ik liever vermijd in parfums maar in Le Classique zijn ze samengesmolten tot een verleidelijk geheel. Misschien is dat ook wel het geheim van deze geur die zich net als Jean Paul Gaultier een geliefd maar eigewijs icoon mag noemen. Als ik dan toch een geurnoot moet noemen die er op mijn huid uitspringt is dat toch wel de heerlijke oranjebloesem.


In 1995 kreeg Gaultier's Classique mannelijk gezelschap, Le Male is een stoere zeebonk die ruikt naar specerijen, lavendel frisse munt en oranjebloesem. Le Male is een geur die echt op al mijn zintuigen werkt, de lavendel heeft iets vertrouwds en kalmerends, basis iets heel erg mannelijks.

De topnoten van Le Male zijn: kardemom, bergamot, munt en lavendel. Het hart bestaat uit karwij, kaneel en oranjebloesem die perfect gevolgd worden door de warme zinnelijke asis van ceder, vanille, amber, tonkaboon en sandelhout.


De Le Male man is robuust maar ook benaderbaar. Hij is mannelijk maar heeft ook een tedere zorgzame kant. Le Male is als een veilige thuishaven (hoe toepasselijk bij de nieuwe tv commercial) en dit is hands down mijn all time favorite herengeur. Manlief heeft al een behoorlijke collectie maar deze geur blijft toch wel heel erg speciaal.


Beide geuren zijn verpakt in de bekende Gaultier blikken, een genot om te krijgen (iets lastiger om in te pakken heb ik ervaren in mijn parfumerietijd, maar gelukkig zijn daar trucjes voor) en ik heb al een hele collectie blikken waar ik spulletjes in bewaar. Ik ben namelijk verzot op de parfums van Jean Paul Gaultier, ik heb meerdere zomeredities en een aantal andere Gaultier geuren staan, net als husband.


PS Gaultier parfum of goodies winnen? Check http://www.jeanpaulgaultier.com/en en doe mee aan het spel The hot spot waabij je vooral snel moet zijn, dus droom niet teveel weg bij de prachtige commercial. Geen geluk? Meld je aan het eind van het filmpje aan voor de Gaultier newsletter en maak kans op 2 tickets voor Paris Fashion week...o la la....