vrijdag 6 december 2013

Honoré de Prés Vamp à NY

Honoré de Pres Vamp à NY

Vamp à NY is een geur die meteen bij de eerste kennismaking al een enorme indruk op mij had gemaakt. Ik ben een groot fan van parfums waarin Tuberoos of Rum is verwerkt en laten deze geurnoten nou samen in dit parfum zitten.

Honoré de Prés is een nichemerk in de parfumindustrie dat enkel gebruik maakt van 100& natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt er ook voor dat het parfum heel zuiver is van geur. Deze organic parfums uit Parijs hebben een cleane uitstraling maar als je deze geur ruikt zal je merken dat er achter het sobere uiterlijk een weelderig en verleidelijk parfum schuilt.


Vamp à NY is een ode aan extreme Parijse Haute Couture, een artistieke geur voor uitdagende vrouwen waarin geurnoten op een unieke wijze gecombineerd zijn. Vamp à NY is bedwelmend en verslavend door geurnoten van tuberoos, rum,  vanille, perubalsem (kaneelachtig aroma), benzoin (aldehyde met amandelgeur) en tolubalsem (vanille-achtig).


De geur is zoet, de tuberoos is vol en zacht, door de combinatie met vanille-achtige balsem en vanille heeft ze haar scherpe kantjes verloren (soms is tuberoos wat scherp) en is ze heel sensueel. Tuberoos is wel een geur waar je van moet houden. Veel tuberoos parfums zijn zo bijzonder dat ze helaas niet lang leven in de harde en commerciële parfumindustrie.. (Versace Blonde, JPG Fragile, Michael Kors, Marc Jacobs, Madonna Truth or Dare, al kon dat ook aan de foeilelijke flacon hebben gelegen...) Alleen kleine zelfstandige nichemerken hebben nogal eens parfums met tuberoos in de collectie, gelukkig maar. Als je toch nieuwsgierig bent en eens een geur met tuberoos wil proberen dan raad ik je deze geur zeker aan. Vamp à NY durf ik wel te omschrijven als een gourmand met een twist.

Vamp a NY is verkrijgbaar als 50 ml eau de parfum. Deze geur is enorm geconcentreerd en blijft heel lang op mijn huid hangen, de volgende ochtend is de geur zelfs nog lichtjes waarneembaar. Perfect als je een blijvende indruk wilt achterlaten...


Grappig weetje, Perubalsem is één van de stoffen die gebruikt word om te bepalen of je allergisch bent voor bepaalde stoffen, Perubalsem is een indicator voor parfumallergie. Na enig research blijkt deze stof zelfs in meerdere van mijn lievelingsparfums te zitten, hoe toevallig ( Nahema, Chamade). Hoewel ik dus een haarverfallergie heb kan ik mezelf zonder problemen royaal besprayen met Vamp à NY. Gelukkig maar want deze geur is één van mijn favorieten van het afgelopen jaar en ik denk dat deze nog wel een tijdje in mijn top 10 zal blijven hangen.

Voor verkooppunten check de website van Honoré de Prés. Een bijzonder merk in het bijzondere universum van parfums. Naast Vamp in NY zijn er nog twee eau de parfums met NY thema verkrijgbaar I love coconut is een tropische verrassing met kokos, vanille, tonkaboon en koriander. I love les carottes is een geur die mij doet denken aan een kruidig zoete carrot cake met een smeuïge laag topping, niet alledaags maar wel heel bijzonder.