dinsdag 10 december 2013

Boss Jour Pour Femme

Boss Jour pour Femme eau de parfum
Een geur die al een tijdje geleden is uitgebracht en die ik ook al een tijdje gebruik is de frisse Jour van Hugo Boss.

Boss Jour bestaat enkel uit bewust gekozen ingrediƫnten die elk een ander deel van de Boss vrouw naar voren brengen. Citrusnoten en tere witte bloemen zorgen ervoor dat de geur elegant en fris is, een geur die het gevoel van het eerste licht van de dag weergeeft.


In Boss Jour komen de drie belangrijkste facetten van de moderne vrouw naar voren: licht, inspiratie en elegant en zelfverzekerd.

Licht: Het het gevoel van energie dat vrijkomt als de eerste zonnestralen een nieuwe dag aankondigen. Dit facet bestaat uit grapefruitbloem en limoen die zorgen voor energie en een positief gevoel.

Inspiratie: Een nieuwe dag geeft talloze nieuwe mogelijkheden, wat ga jij daarmee doen? Een boeket van witte bloemen als fresia, lelietjes van dalen en kamperfoelie is wit en puur, als een onbeschreven blad.

Elegant en zelfverzekerd: Een rijke muskusachtige finish verrijkt met witte berk en amber geeft de geur zachtheid en een elegante vrouwelijke basis. Op mijn huid komen vooral de frisse ietwat bittere noten van de grapefruitbloesem goed naar voren.


Er is gekozen voor wit omdat wit staat voor puur en helder maar ook voor eenvoudig. De flacon is dan ook sophisticated wit met een bijzondere dop. Op het eerste gezicht lijkt deze eenvoudig maar de facetten zijn zo geslepen dat het licht op hele mooie wijze gereflecteerd word en daarmee doen denken aan de eerste lichtstralen van de dag. De gouden band doet mij denken aan een chic gouden ceintuur waarmee je een simpele outfit meteen een vleugje glamour geeft. Een simpele maar mooie flacon, helemaal als je de achterliggende gedachte weet.

Terug naar de geur, zoals ik al schreef is Boss Jour het type geur dat waarschijnlijk door velen gewaardeerd zal worden. Boss Jour is vrouwelijk, fris en bloemig zonder heel excentriek of heel uitgesproken te zijn. Ik ben nogal van de extravagante parfums maar als ik ergens verwacht word waar ik de mensen nog niet zo goed ken ben ik toch geneigd om bij de eerste kennismaking een 'bescheiden' parfum te dragen en Boss Jour is hiervoor perfect. Ook voor op het werk is het een perfect parfum, clean, zakelijk en opwekkend.


Boss is heel sterk in het creƫeren van parfums die heel draagbaar zijn, als een little black dress. Zo droeg ik tijdens mijn dagen als makelaar altijd Boss Woman, een fruitig, bloemige geur die ook de perfecte in balans was en net als Boss Jour een uitstekend voorbeeld van de tijdloze Boss parfums.

De parfumsnob in mij word niet extreem opgewonden van deze geur maar mijn praktische kant omarmt deze geur wel. Je kan ook niet elke dag in Couture en full make-up de deur uit (zelfs Lady Gaga heeft wel eens een casual day) en Boss Jour is net je favoriete jeans, zit altijd goed en door het te combineren geef je er zelf je eigen twist aan. Draag Boss Jour dus lekker bij een jeans of als je een avond gaat stappen in een mooi nieuw jurkje met pumps.

Trouwens, Boss Jour heeft mij heel erg verrast qua houdbaarheid, deze geur blijft echt de hele dag (van s'morgens vroeg tot s'avonds laat en zelfs de volgende ochtend kon ik de geur nog lichtjes waarnemen) aanwezig op de huid. Al met al vind ik Boss Jour een fijne draagbare geur.