vrijdag 15 november 2013

Essie Winter Shearling Darling mini set swatches

Essie Shearling Darling for Winter mini polishes 

Een tijdje terug heb ik je al twee van de lakken uit de Essie Shearling Darling collectie laten zien en afgelopen week ontving ik van een lief vriendinnetje uit de VS ook nog eens de mini's van deze collectie. Ik weet niet zeker of de miniset ook in de Benelux verkrijgbaar is maar de fullsize flacons zijn dat in ieder geval wel.Toggle To The Top

Deze kleur deed mij meteen denken aan de glitter uit de wintercollectie van vorig jaar, Leading Lady. Die kleur heb ik niet in bezit dus ik kan ze niet voor je vergelijken, wel denk ik dat het geen eeneiige tweeling is. Volgens mij neigt Leading lady meer naar framboosrood en Toggle To The Top naar warm bordeauxrood.

Op onderstaande foto zie je 2 laagjes Toggle to the Top zonder topcoat en mét topcoat. Zonder topcoat komt deze lak totaal niet tot zijn recht, je hebt echt een stevige wat dikkere topcoat nodig om de glitters goed uit te laten komen. Deze lak is niet echt mijn cup of tea, glitters moeten bij mij echt hun best doen willen ze indruk maken maar de combinatie rood en glitter vind ik voor mezelf iets too much. Ik kan de kleur op zich wel enorm waarderen en waarschijnlijk zal ik ook zuchten van bewondering als ik een strakgelakte dame zie lopen met deze dieprode glitterlak. Dus by all means, als jij durft kijk dan niet vreemd op als ik naar je rode glitternagels staar ;)

Essie Toggle To the Top swatch no topcoat

Essie Toggle To the Top swatch no topcoat

Essie Toggle To the Top swatch with topcoat

Essie Toggle To the Top swatch with topcoat

Sable Collar

Mijn favoriet uit de collectie, een soort mix tussen mauve en bruin vol warme shimmers.Toch kan deze kleur ook heel goed gecombineerd worden met koele tinten. Deze lak is gewoon bijzonder mooi, dit zijn 2 laagjes.

Essie Winter 2013/2014 Sable Collar swatch

Essie Sable Collar swatch 
Shearling Darling

Een classy wijnrode tint die aan elke outfit een instant chic tintje geeft. Dit zijn 2 laagjes van deze mooie lak met hoogglans crèmefinish.

Mind Your Mittens 

Diepe 'Teal' crèmelak, het is geen antraciet, geen indigo en geen donkergroen maar een mix tussen die tinten, heel erg mooi. Dit zijn 2 laagjes.

Essie Mind Your Mittens swatchesWarm & Toasty Turtleneck

Vintage ogende lila crèmelak 2 laagjes.

Essie Warm & Toasty Turtleneck swatches
De enige kleur die ik nu nog niet heb is de grijsblauwe Parka Perfect. Daar zal ook wel snel verandering in komen denk ik zo... Binnenkort zijn ook de Encrusted Treasures verkrijgbaar, op mijn verlanglijstje van staan Hors d'Oeuvres en On a Silver Platter. Misschien dat ik ook de Jazzy Jubilant luxe effect topcoat ga aanschaffen maar helemaal zeker weet ik dat nog niet, in de praktijk gebruik ik die namelijk zo goed als nooit...maar anderzijds wil ik dat flesje met mooie glitters toch wel weer hebben...ohohoh... Heb jij iets op je verlanglijst uit deze Essie Collecties?