woensdag 2 oktober 2013

Jo Malone Nectarine blossom & honey cologne

Jo Malone Nectarine blossom & honey cologne


Jo Malone is binnen de geurwereld misschien niet de grootste of meest bekende naam maar echte geurliefhebbers weten meteen waar je het over hebt als je de naam Jo Malone laat vallen. Deze dame begon ruim 20 jaar terug met het mixen van oliën in haar eigen keuken. Haar eerste geuren Nutmeg & Ginger en Lime Basil & Mandarin hebben vandaag de dag nog een trouwe schare fans en deze fanclub groeit nog elke dag. In 1999 opende de prachtige flagshipstore aan de Sloane Street in Londen en momenteel zijn de geuren in 24 landen verkrijgbaar.

So cute! Jo Malone fragrance in a fabulous box 


De filosofie van Jo Malone is simpelweg respect voor traditioneel vakmanschap van de parfumeur, creativiteit, een persoonlijke touch en de kracht van eenvoud. Ik geef toe dat ik wat aan de late kant ben met het ontdekken van dit bijzondere parfumhuis, het is uiteraard niet makkelijk verkrijgbaar, maar dat exclusieve kantje heeft wel zo zijn charme.


Nectarine Blossom & Honey is een crisp melange van nectarine, perzik, cassis, delicate lentebloemen en acacia honing. Fris op een manier als het eerste lentezonnetje op je huid. Deze geur heeft ondanks het delicate zachte karakter iets heel warms over zich en toch ook dat frisse van schoongewassen linnengoed of een stuk geparfumeerde zeep. Een hele pure, cleane geur met een fruitig zoet randje. Ik kan er geen genoeg van krijgen en mijn omgeving reageert altijd complimenteus als ik deze geur draag.

Jo Malone cologne


Binnen Jo Malone zijn er verschillende geurwerelden, Citrus, Fruity, Light floral, Floral, Woody, Spicy en Cologne intense. Bijzonder aan de geuren van Jo Malone is dat de geuren onderling ook allemaal gecombineerd kunnen worden. Je kan de geuren naar eigen wens combineren en op die manier creëer je een hele persoonlijke 'haute couture' geur. Vooral fijn voor de liefhebbers van bijzondere geuren die niet graag als anderen willen ruiken. Mocht je dan toch onverhoopt exact dezelfde geurcombinatie bij iemand anders waarnemen dan betekent dat wel dat je je geursoulmate hebt gevonden.


Het is een behoorlijke lijst maar ik ga ze toch allemaal even voor je op een rijtje zetten. De verschillende geuren die verkrijgbaar zijn zijn:

Citrus
Lime basil & Mandarin
Grapefruit
Earl grey & cucumber

Fruity
Pomegranate noir
English pear & Freesia
Blackberry & Bay
Nectarine blossom & Honey

Light floral
Wild Bluebell
Frech lime blossom
White jasmine & mint
Red roses

Floral
Orange blossom
Peony & Blush suede
Blue agava & Cacao

Spicy
Vanilla & Anise
Nutmeg & Ginger
Amber & Lavender

Woody
Wild fig & Cassis
154
Vetiver

Cologne intense 
Amber & Patchouli
Dark amber & Ginger lily
Oud & Bergamot
Saffron
Velvet rose & Oud
Rose water & Vanilla
Iris & White musk

Jo Malone fragrance, Woody, Floral, Fruity & Citrus

Nectarine blossom & Honey bevalt mij zo goed dat ik ook erg nieuwsgierig ben naar de andere geuren van Jo Malone. Bovenaan mijn lijstje staan Rose water & vanilla, Wild fig & Cassis, Vanilla & Anise, Peony & Blush suede, Orange blossom, Red roses, French Lime blossom, White Jasmine & Mint, Blackberry & Bay, Lime Basil & Mandarin. Uhm...oeps...

Om het nog lastiger te maken (en de lijst nog langer zucht...) zijn er ook heerlijke producten voor het lichaam én het huis verkrijgbaar. Vanuit de visie van Jo Malone zou je huis net zo uitnodigend moeten ruiken als je huid. Geurkaarsen, linen spray, room spray en een scent diffuser zorgen voor een aangenaam geurende leefomgeving en maakt van de meest simpele kamer een verblijf dat geurt als een luxehotel. Voor in de badkamer zijn er een hand & body wash, hand & body lotion, dry body oil, bath oil, shampoo, body cream en soap. Het ligt een beetje aan het product in welke geuren het verkrijgbaar is, maar ik heb wel al een badolie in Red Roses gespot, volgens mij voor serieus chic badplezier.

Jo Malone is verkrijgbaar bij Senteurs D'ailleurs in Brussel, de Nectarine blossom & honey cologne is net als alle colognes verkrijgbaar in een 30 (€45) en 100 ml (€90). Dat word heel binnenkort een dagje Brussel....Check alle internationale verkooppunten op de website www.jomalone.com.