dinsdag 10 september 2013

Men's fragrance deluxe: Bentley for men

Bentley for men

Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan Bentley denkt? Luxe, klasse, exclusief, chic, duur? Het zal er niet ver naast zitten toch? (en anders ben ik zeer benieuwd naar jouw gedachten). Voor het eerst introduceert het Britse iconische Bentley motors twee geuren voor heren.

Voor mannen die streven naar succes, alleen het allerbeste willen of voor de man die alles al heeft is Bentley for men een zeer exclusief maar ook alledaags gebaar van luxe. Als de spaarpot nog niet toe is aan de aanschaf van zo'n prachtige bolide dan is de stap naar één van de geuren misschien wat sneller gemaakt, want ook voor de geuren zijn kosten noch moeite gespaard om een product te creëeren dat luxe, elegantie en klasse uitstraalt.


Hout en leder zijn belangrijke bestanddelen van de geuren, deze zijn uiteraard ook terug te vinden in de prachtige handgemaakte interieurs van de luxueuze wagens. Elke keer als husband voorbijloopt als hij deze geur draagt ben ik even afgeleid door het bijzondere aroma van de geur. De geur opent met pittige zwarte peper, opwekkende bergamot en frisse groene blaadjes voor een frisse toets. Al snel nemen de hartnoten de touwtjes in handen met hun zwoele aroma's van leder, rum, kaneel en scharlei (een muskusachtig geurende plant). De krachtige geur van cederhout, sensuele patchouli, musk en gomhars (benzoë) uit Siam. De gomhars heeft een warme en ontspannende geur die doet denken aan vanille.

Voor mannen die nét even verder willen gaan is er de Bentley for men Intense, een nog krachtiger high impact versie. De bergamot, rum, kaneel, musk en gomhars zijn vervangen door wierook, Afrikaanse geranium, labdanum hars (een amberachtige geur) en sandelhout. De parfumconcentratie ligt op 15% wat voor een zeer lange aanwezigheid op de huid zorgt al moet ik bekennen dat de Bentley for men toch ook al de hele dag goed aanwezig is op de huid. Als ik s'avonds tegen husband aansnuggle kan ik de geur nog subtiel waarnemen. Een intense geursensatie beleven? Draag de Bentley voor men overdag en de Bentley for men intense s'avonds bij een bijzondere gelegenheid. De geuren kunnen moeiteloos gecombineerd worden, gewoon doen ;) het resultaat is serieus goddelijk!


De flacons geïnspireerd op de lijnen en curves van een Bentley en door deze vormgeving ligt de flacon ook goed in de hand. De dop heeft een diamantvorm in gepolijst metaal en de signature 'vliegende B' staat in de schouder van de flacon.

Welnu, voor een echte Bentley moet je misschien even doorsparen maar een Bentley for Men eau de toilette is er vanaf €59,00 (60ml), de 100 ml kost €79,00. De Intense eau de parfum is verkrijgbaar in een 100ml voor €87. Daarnaast is er ook een aftershave balm 100 ml voor €50 en een Hair en body shampoo 200ml voor €27,00.

Bentley for men & Bentley for men intense fragrance range 
Bezit je een flinke spaarpot, dan kan je de man in je leven (wie dat is dat mag je zelf invullen, husband, boyfriend, BFF, een lieve vader, schoonvader of broer kan natuurlijk ook) altijd nog verwennen met de speciale Lalique for Bentley Crystal edition van €3500, ik herhaal €3500 maar dan heb je wel een kristallen gelimiteerde editie van een hele exclusieve en kostbare geur. De inhoud van de prachtige kristallen flacon bevat onder andere orris boter (dit word gemaakt van de wortels van de kostbare Iris en heeft een warme, bloemige geur) wit cederhout, patchouli, papyrus amber en musk. De toont een contrasterend samenspel van mat en glanzend kristal wat zo kenmerkend is voor Lalique en wat van deze flacon een waar kunstwerk en een heuse blikvanger maakt.

Lalique for Betley the Crystal edition  ... so gorgeous..

Ik vind deze geuren zeer geslaagd en ben stiekem in staat om de geur zelf te dragen, en waarom ook niet, als je als vrouw van de wereld niet terugdeinst voor een stevige geur (Ik ben ook groot fan van kaneelachtige heavy geuren als Feminité du bois van Shiseido en L de Lolita Lempicka) dan is dit misschien ook wel iets voor jou. Ik zal deze flacon met rust laten omwille van husband, en geniet in stilte van deze zalige geur. Ik had de flacon voor de foto bij manlief zijn whisky's gezet, ik vond het wel goed staan samen al staat de flacon nu gewoon in de badkamer, binnen handbereik zodat de geur tot mijn grote plezier veel gebruikt word.

Bentley for men and some high end Scotch Whisky's 

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)