vrijdag 23 augustus 2013

Satine de Lalique

Lalique Satine 


'Living my dreams, that is what I am about'

Satijn vormde de inspiratie voor deze geur, de verpersoonlijking van satijn kreeg de naam Satine, een elegante, vrouwelijke en sensuele vrouw. Een Parisienne die volop geniet van het bruisende leven in de stad der liefde. Het eerste wat te binnen schiet is de overeenkomst met de hoofdpersoon uit de film Moulin Rouge maar dit is slechts toeval. Al kan ik me voorstellen dat die Satine ook een parfum als Lalique Satine droeg. Zoet, vrouwelijk en sensueel, als satijn op de huid.Satine is een zinnelijke melange van jasmijn, gardenia en heliotroop, een boeket van witte bloemen die de geur een zachte lieflijke touch geven. Tonkaboon, vanille en roze peper vormen samen het bedwelmende en ik zou bijna durven zeggen lustopwekkende van de geur. De zoete tonka en vanille krijgen door de roze peper een stout randje. Iets aan deze combinatie zorgt ervoor dat je geen genoeg kan krijgen van deze geur. Het is net zo zalig als een doos heerlijke vanillemacarons, alleen dan zonder de calorieën en het schuldgevoel achteraf. Houtachtige noten vormen de sensuele basis van de geur, vetiver, patchouli en sandelhout geven de geur een warme en zwoele afdronk.


Satine is de nieuwe geur van Lalique, befaamd om zijn prachtige kristallen voorwerpen waaronder parfumflacons. René Lalique was een sierkunstenaar die vanaf 1890 op een geheel vernieuwende manier sieraden maakte, het ontwerp kwam bij hem op de eerste plaats, niet de materialen wat hele bijzondere stukken opleverde. Later ging hij zich ook verdiepen in het glasblazen. Lalique vervaardigde glas in beeldhouwwerken, drinkserviezen, vazen, schalen, eerder genoemde parfumflacons en zelfs panelen voor deuren en kerkramen.

De flacon van de eau de parfum is al een plaatje op zich. Het ontwerp doet denken aan dame die ronddanst waardoor haar rok van een zijden plissé een waaierachtig patroon krijgt. Het ontwerp van de flacon is gebaseerd op de flacon "La perle noire" die al in 1924 door stichter René Lalique werd gecreëerd, vandaar ook de zwarte parel in het hart van de flacon. Ik vind het mooi dat dit merk op de manier een brug slaat tussen het heden en verleden.

Helemaal adembenemend mooi zijn de kristallen Laique flacons, als je je even wilt vergapen aan dit moois, bekijk dan zeker even de Lalique website. Ook van Satine is er een kristallen flacon verkrijgbaar, de gelimiteerde en genummerde kristallen extrait de parfum flacon is een plaatje. Deze flacons zijn echter wel voor de happy few, het Satine extraît de parfum heeft een prijskaartje van €1200,00.

Satine de Lalique extrait de parfum
limited edition 40ml flacon de Cristal
De geur wordt omschreven als een houtachtige oriëntaalse geur, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens, Satine is naar mijn bescheiden mening een moderne gourmand, een geur die op het randje van lust, gulzigheid en hebzucht danst maar dit met elegantie en een gulle glimlach doet. Ik zou Satine omschrijven als feestelijk, deze zoete geur vraagt er eigenlijk om om mee uit genomen te worden. Zeg daar maar eens nee tegen.

Het Satine gamma bestaat uit het luxueuze extrait de parfum 40 ml, Eau de parfum 30,50 en 100 ml, Crème riche et parfumé pour le corps pot 200 ml, Lait parfumé pour le corps tube 150ml en een Gel douche parfumé tube 150 ml. Je kan je dus helemaal onderdompelen in deze weelderige luxe. De gel douche heb je voor €27,00 en de 100ml eau de parfum voor €98,00. Satine is vanaf September verkrijgbaar bij geselecteerde luxe parfumeriezaken.

The Satine de Lalique range of products
Satine de Lalique : Mes rèves, je les vis…
Living my dreams, that is what I am about…