zondag 21 april 2013

Coco Coffee

My favorite summer coffee

























Afgelopen winter waren er van Nespresso weer 3 special editions verkrijgbaar, Coconut, Macademia en Noisette. Noisette en Macademia waren erg lekker tijdens de koude maanden, maar ik zag mezelf nou niet echt koffie met kokosaroma drinken terwijl het zo koud was.

Dus ontdekte ik nog twee doosjes met de Nespresso coconut in mijn voorraadje en echt warm is het nog niet, maar de zonneschijn doet me al dromen van zomerse drankjes. Koude cappuccino is één van mijn favoriete zomerdrankjes. En met een warme zomer in gedachten maakte ik deze errug lekkere kokosvariant.

Last winter Nespresso launched 3 limited editions, coconut, macademia and noisette. I loved noisette and macademia during the cold winter but coconut is something I prefer in the summer. 

So I discovered the two coconut boxed I got last winter in my stash and with the summer in mind I created this iced coffee with a hint of coco. My favorite summer drink is iced cappuccino and this one is very very yum. 

Nespresso Variations 2012 Cocos, Macademia & hazelnoot 

















Wat heb je nodig?

- een groot glas
- een Nespresso capsule (als je geen cocos heb kan je natuurlijk ook je favo grand cru gebruiken en een scheutje Monin kokossiroop of kokoslikeur (whoehaa!) toevoegen. Zet de espresso wel op voorhand  zodat deze kan afkoelen
- melk ( ik heb een voorkeur voor 0% vet)
- melkopschuimer
- geraspte kokos
- eventueel suiker
- een klein kopje voor onder de machine

Zet de koffie vooraf en zet in de koelkast weg zodat de koffie kan afkoelen. Als je dan tijd hebt voor je coffee break haal je de koffie uit de koelkast. Doe de melk in je schuimer en klop lekker stevig op. Laat je melk even 'walsen' in de schuimbeker zodat melk en schuim één geheel zijn.

Schenk de koffie en melk in een groot glas. Voeg eventueel nog een lekker scheutje kokoslikeur of rum toe en bestrooi met geraspte kokos. Zo lekker, je hebt niet eens een koekje of stuk chocola nodig!

What do you need?

- a tall glass
- a nespresso coconut capsule (or your favorite flavour you can add some coconut syrup or coconot liquor if desired (whoohaa!)
- suger if preferred
- milk (i prefer low fat) 
- dried coconut
- milk frother
- a small cup that fits in your coffee machine

Make the coffee in advance and place it in the fridge to cool down. Use your milk frother to create a rich foamy milk. Waltz it around in the cup so the milk and froth blend together. 

Poor the coffee in a tall glass and add the milk froth. Decorate with some dried coconut and some rum or coco liquor if desired. This is so good I don't even need a cookie or chocolate to go with the coffee. 

Voilà een Cococaffé a la moi 

























PS Proef nu de smaken van Triëst en Napels terug in de 2 nieuwe limited editions. Beide zij hele krachtige rijke koffies (Napoli intensiteit 11 en Trieste intesiteit 9) Aangezien ze echt heel stevig zijn drink ik ze liever als Espresso (40ml) dan ristretto (25ml) maar ik vind de Trieste helemaal lekker in mijn cappuccino, ik hou van veel melkschuim maar door deze krachtige arabica wordt het zeker geen slap bakkie maar een zalige cappuccino met kick. Lees alles over deze twee nieuwe grand cru's op de Nespresso website.

Ps if you like a powerful cup of coffee try the 2 new limited editons. Both are very tough and rubust (Napoli intensity 11 and Triest intensity 9). Since they are quite rich I prefer drinking them as an espresso instead of ristretto ( risttretto =25ml and espresso= 40ml) and I love Triest in my cappuccino. A mild blend can get lost in the sea of milk I like but Triest keeps her robust aroma for a cappuccino with a kick. Read all about the two new limited editions on the Nespresso website.   


4 opmerkingen:

  1. Zucht, nu heb ik ook trek gekregen en heb geen Nespresso apparaat! Darn!
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw dat ziet er erg heerlijk uit yumm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. omg this looks delicious! Now I def need to invest in a good coffee machine.
    Thanks for the recipe, will be keeping it for future reference :)
    Kay.
    www.baninibeauty.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach, heb ik net mijn Nespresso apparaat op zolder gezet omdat ik nu zo'n espresso machine heb:)
    Heerlijk recept trouwens- kan natuurlijk ook gemaakt worden met dat ding dat nu op het aanrecht staat.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)