vrijdag 7 december 2012

Het Diva Dieet

Het Diva Dieet Lijnen op z'n Chicst 


















Laat ik over één ding heel duidelijk zijn, ik geloof niet in het woord dieet. Als ik alleen al denk dat ik aan het diëten ben dan ga ik grazen en snaaien en dat is nou net niet de bedoeling. Het aanpassen van je levensstijl zorgt voor een langduriger effect dan een dieet. Waarom ga ik dan toch een dieetboek bespreken op deze blog? Het antwoord is simpel, het Diva dieet is eigenlijk ook meer een levenswijze dan een 3 kilo in een week verliezen dieet. Ik ga je natuurlijk niet alles verklappen, want het is veel te leuk om dit humoristisch geschreven boek zelf te lezen, maar ik zal alvast een paar slimme trucjes met je delen.

Sorry my darling international readers, this book is only available in Dutch so I will review it in Dutch only. 


















Uitgangspunt van het Diva dieet is genieten. In vroegere tijden waren er nog geen light producten, mensen aten lekker roomboter en dronken volle melk. Toch was iedereen slanker dan de mensheid nu. Waar gaat het dan mis? Het Diva Dieet onderzocht eetgewoonten van Diva's uit vroegere tijden als Marlène Dietrich en wat blijkt, de truc is niet zozeer wat je eet, maar hoe je eet. De auteurs omschrijven het Diva dieet zelf ook niet als crashdieet, maar meer als een mindset. Je kan ook slank blijven door te genieten van lekker eten en drinken.















Zoals ik al zei, één van de belangrijkste peilers is genieten, als je dat gebakje van die lekkere patisserie eet, schrok het dan niet voor de televisie naar binnen, maar zet er een lekker kopje thee of koffie bij en serveer in een mooi kopje. Serveer je gebakje ook op een mooi schoteltje. Maak er een klein feestje van en geniet met volle teugen van elke hap. Door er bewust van te genieten bereik je ook mentale voldoening en zeg nou zelf, is het niet beter om af en toe toe te geven aan de verleiding en ervan te genieten dan je gefrustreerd vol te vreten? De Diva recepten zijn duidelijk en smaakvol. Kip met Champagne? Komt u maar!















Uiteraard geeft het Diva dieet ook enkele richtlijnen voor voedingsmiddelen die je kan vermijden. Het Diva Dieet leest lekker vlot weg en er staan voldoende tips en tricks in die echt simpel toe te passen zijn en hoewel de auteurs soms een beetje cru kunnen doen, ze hebben wel gelijk. De Illustraties zijn soms echt hilarisch en dit is een geweldig boekje om zelf te hebben of cadeau te doen (en dan stiekem te lenen van de ontvanger ;). Ook heel fijn, het Diva Dieet is een groot supporter van Champagne en een groot tegenstander van eierkoeken (ha!) Dus met dit boek kom je de feestdagen prima door. Proost!

Diva Dieet – Dorien Goertzen en Melanie Wisse, uitgeverij Scriptum. 
ISBN: 9789055947805. Prijs: 17,95

Ps ook verkrijgbaar als E-book

2 opmerkingen:

  1. Je hebt me nu wel heel nieuwsgierig gemaakt naar t boek. Eens op mn als-ik-mezelf-wil-verwennen-lijstje zetten....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, wil me wel eens wat meer gaan verdiepen in gezond koken nu ik af en toe wat tijd heb :-)

    Leuk hierzo met het roze ook :-) nieuwe look voor de feesten ;-)

    <3

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)