zaterdag 18 januari 2020

Een winter lang zachte lippen


Lippenbalsem is een item dat ik altijd wel op voorraad heb, er slingeren overal tubes en sticks rond zodat ik altijd een laagje aan kan brengen zodra ik merk dat het echt nodig is. Ik ben niet heel erg trouw in het gebruiken van een lipbalm, meestal begin ik pas als het eigenlijk al te laat is maar dit jaar hou ik mij goed aan mijn goede voornemens en ik smeer mijn lippen nu elke dag minstens één keer in.

Ik heb een aantal exemplaren voor je op een rij gezet, er zitten twee all-time favorites tussen maar ook een paar fijne nieuwe ontdekkingen.


De meest recente ontdekking zijn de lipbalms van Louis Widmer, het remederm gamma zorgt al sinds de herfst voor zachte soepele scheenbenen (die zien er normaal tijdens de wintermaanden uit als een slang die aan het vervellen is, zo niet sexy) dus ik had hoge verwachtingen van de Remederm lippenbalsem voor droge & gesprongen lippen. De balsem bestaat uit een uitgekiende mix van bijenwas, castorolie, shea butter, jojoba olie, vitamine E en pinda olie. Deze rijke balsem is echt een EHBO behandeling voor de lippen, perfect om leed te voorkomen maar ook om het te genezen.

De lippenverzorging stick UV heeft als voordeel dat deze de tere huid van de lippen beschermt tegen UV straling en bovendien voedt dankzij kokosolie, aloë vera, allantoïne en bijenwas. Deze lipverzorging van Louis Widmer shop je bij geselecteerde apotheek en drogist.


De Full Lips stick van hannah beschermt de huid ook tegen UV straling en bevat daarnaast een mix van paraffine, dimethicone, plantaardige oliën, vitamine E en extract uit kamille. Net als de Widmer stick met UV bescherming is dit een ideale metgezel tijdens wintersport om je lippen te beschermen tegen de kou en UV straling.

Deze handige stick maakt deel uit van het Sun Perfection gamma van hannah en is verkrijgbaar via de hannah webshop en een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Deze verzorgingen met bescherming tegen UV straling van hannah zijn trouwens het hele jaar door erg fijn, ook tijdens de koude maanden.


De Moisture Replenish Lip Balm van Clarins is een rijke niet plakkerige balsem die beschadigde en uitgedroogde lippen herstelt en voedt. Lippen krijgen weer een rozige tint en ze zijn glanzend en zien er voller uit. De balsem bevat paraffine, minerale olie, shea butter, bijenwas, castorolie, zonnebloemolie, vitamine E en extracten uit cacao en blauwe lotus.

Gewoonlijk is dit fijne product verpakt in een helderblauwe tube maar nu dus in een speciale verpakking voor de winter. De inhoud is hetzelfde gebleven dus je bent verzekerd van een winter lang zachte kissable lips. Ik heb al heel wat tubes van dit product versleten de afgelopen jaren, echt een toppertje dit.


L'Occitane heeft een hele fijne reeks producten met shea boter als voedende basis, dit type lipbalm bevat maar liefst 10% shea boter. De shea butter die L'Occitane gebruikt is afkomstig uit een project in Burkina Faso. Het begon als kleinschalig ontwikkelingsproject om vrouwen van een inkomen te voorzien en inmiddels werken er duizenden vrouwen mee aan dit duurzame initiatief. Vitamine E, bijenwas, plantaardige oliën waaronder olus olie, castorolie en zonnebloemolie verzorgen en voeden de lippen samen met de rijke shea boter. Met al die verzorgende bestanddelen zou je een vrij rijke textuur verwachten maar deze lipbalm vormt een nauwelijks voelbaar beschermend laagje die de lippen zacht en soepel houdt.

Dit exemplaar is trouwens uitgevoerd in een limited edition verpakking voor de feestdagen, elk jaar is de lipbalm verkrijgbaar in een speciale uitvoering. Het complete beschikbare assortiment vind je op www.loccitane.com, in de L'Occitane boutiques en bij de erkende verkooppunten. 



Last but not least dit bijzondere exemplaar van Pure Altitude, deze lipbalm op basis van edelweiss ruikt naar frambozen en herstelt zelfs de meest beschadigde lippen. De extreme lijn van Pure Altitude bestaat uit producten die gemaakt zijn om extreme klimaat omstandigheden te trotseren. Net zoals de edelweiss doet, laat het tere uiterlijk van die mooie witte bloemen je niet misleiden, deze kleine krachtpatser kan overleven onder extreme omstandigheden. 

Toen ik de foto's ging maken kon ik mijn exemplaar niet meer vinden dus heb even een oude foto gerecycled maar geloof mij, dit is iets bijzonders. Zowel de Gourmandise des Alpes lipbalm als de handcrème hebben mij al vaker de winter door geholpen. Zelfs de winter van een aantal jaar terug toen het kwik tot wel -14 graden Celcius daalde. Pure Altitude is verkrijgbaar bij schoonheidssalons. Ik heb het blikje inmiddels teruggevonden tussen de spulletjes van mijn kleuterdiva, denk dat ze het blikje erg leuk vond haha, maar ik kan haar geen ongelijk geven, de verpakkingen zijn inderdaad erg leuk vormgegeven. 

Ik kom de winter wel door met deze voorraad vermoed ik zo, het hoeft van mij niet veel kouder dan dit maar als het toch nog een strenge winter wordt dan zorgt regelmatig smeren met één van deze fijne exemplaren ervoor dat mijn lippen zacht en soepel de koude maanden doorkomen.