donderdag 12 december 2019

milde winterse reiniging


Het is af en toe al echt flink koud en dat mag ook wel aangezien het al december is maar na een hele milde herfst is het af en toe toch schrikken. Ik heb de vollere crèmes al tevoorschijn gehaald en ook mijn reiniging pas ik tijdens de koude maanden aan. Ik heb eigenlijk niet echt problemen wat mijn huid betreft, vooruit ik ben 38 dus op bepaalde plaatsen beginnen de fijne lijntjes zich te vormen. Maar eigenlijk mag ik niet klagen, bij goed onderhoud is mijn normaal tot droge huid tevreden alleen bij extreme kou kan ik nog wel eens last krijgen van overgevoeligheid en te volle maar o zo noodzakelijke beschermende crèmes kunnen wel eens onzuiverheden veroorzaken dus een goede reiniging is echt de basis.

Ik gebruik tijdens deze tijd van het jaar meer make-up dan anders, nu de kerstboom staat wil ik niet achterblijven qua glitter haha nee hoor grapje. Maar de zomerse glow is verdwenen dus die moet nu echt uit een potje komen om fris voor de dag te komen. Ik hou het qua make-up bescheiden maar ik verwacht van mijn reiniging dus ook dat niet alleen het vuil van de dag verwijderd wordt maar ook die laag make-up. Er zijn ontelbaar veel reinigingsproducten verkrijgbaar, meestal bestaat de reiniging uit een milk of schuimende reiniger en een lotion die de huid voorbereid op de verzorging. Het drietal in deze blogpost is nét even anders dan gebruikelijk, ben benieuwd of jij al ervaring hebt met één van deze type reinigers.


Reinigen met olie als je een vette huid hebt klinkt misschien wat tegenstrijdig maar olie is juist in staat om die ongewenste vettigheid van je huid te verwijderen zonder je huid uit te drogen. Ook is een olie heel goed in staat om zonder teveel moeite hardnekkige UV-filters en oogmake-up te verwijderen. Aangezien er zich gedurende de dag soms heel wat laagjes op onze huid opbouwen (verzorgingsproducten, make-up, luchtvervuiling, talg, zweet, lucht uit de airco om er maar een paar te noemen) heeft Dermalogica een reiniger die je gebruikt voor het reinigen, klinkt misschien een beetje vreemd en ja, het is ook even wennen, maar het resultaat is een brandschone huid.

De Dermalogica Precleanse is er in een balsem en olie en de olie is al enkele jaren een persoonlijke favoriet. De olie bevat onder andere Olijf-Kukuinoot en abrikozenpitolie en is vooral tijdens de koude wintermaanden en snikhete zomerdagen een reddende engel. Onzuiverheden liggen namelijk op de loer zodra ik crèmes ga gebruiken met een hoger lipidengehalte wat vaak bij zonbescherming en vollere wintercrèmes het geval is.

Deze extra stap in de reiniging voorkomt dat mijn normaal droge tot gevoelige huid ineens onzuiverheden vormt zonder haar juist extra droog en gevoelig te maken. Ook de extra laagjes make-up tijdens de feestdagen verwijderd deze ietwat kruidig ruikende olie moeiteloos. Na het reinigen met de precleanse gebruik je de reiniging die geschikt is voor jouw huid waarna je verzorgende product optimaal zijn werk kan doen op een schone huid.


Geen zin in dubbele toestanden maar liever één product waarmee je je volledige gezicht kan reinigen? De Murad Prebiotic 4-in 1 multicleanser is een reiniger vrij van gluten, parabenen, dierlijke bestanddelen, ftalaten en sulfaten die in één simpele stap je gezicht en eventueel ogen reinigt, je huid hydrateert en de beschermlaag van je huid ondersteund dankzij probiotische eigenschappen. Net als in je darmen (daar ken je de term probiotica wellicht van) bevinden zich op je huid zowel goede als slechte bacteriën, die slechte veroorzaken allerlei problemen (hallo rosacea en onzuiverheden) en de goede ondersteunen

Je gebruikt het product door 1 à 2 pompjes met droge handen over een droog gezicht te verdelen, maak daarna je handen nat en masseer het product nog even over de huid waardoor het een melkachtige textuur krijgt. Vervolgens afspoelen met water en je gezicht daarna zachtjes droogdeppen met een schone handdoek. Nu mijn dochter al bijna 4 is gebruik ik de hydrofiele doekjes een stuk minder vaak dan tijdens haar babytijd. Ik gebruik mijn enorme stapel hydrofiele doekjes tegenwoordig voor mijn verzorgingsritueel, nemen toch iets minder ruimte in dan gastendoekjes of handdoeken en ik heb er nog enorm veel, bovendien zijn ze lekker zacht voor je gezicht, ideaal om mijn gezicht mee droog te deppen na het gebruik van de Murad cleanser.

Wat een beetje tricky is is dat je met dit product ook je oogmake-up kan verwijderen maar op de verpakking staat duidelijk dat je moet voorkomen dat het in je ogen komt. Ogen stevig dichtknijpen dus tijdens het reinigen of de oogmake-up toch maar even overlaten aan een speciale remover voor de oogmake-up. Mijn ogen reageren nogal snel op removers dus vermijd ik de oogomtrek maar voor de zekerheid, zelfs de meest milde reinigers hebben al de neiging te prikken.

Dankzij de pompverpakking blijft deze reiniger tot 12 maanden na openen goed maar bij goed dagelijks gebruik ben je er wel sneller doorheen dus no worries. De cleanser heeft een geltextuur die in olie lijkt te veranderen zodra hij met water in aanraking komt. De in de cleanser aanwezige prebiotica (melkzuurbacteriën) zorgen ervoor dat je microbioom in balans blijft wat de weerstand van je huid alleen maar ten goede komt. Een verstoorde balans is vaak het begin van allerlei huidproblemen. Dankzij de hydraterende bestanddelen wordt je huid al tijdens het reinigen voorzien van een dosis vocht waardoor ze zacht en soepel aanvoelt na het reinigen.


Valmont Wonder Falls Cleansing Cream is een luxueuze romige crème om je huid mee te vertroetelen terwijl make-up en vuil worden verwijderd. Met deze cleanser die geschikt is voor alle huidtypen, zelfs hele droge, verwijder je zelfs zware make-up terwijl de zuurgraad en microbioom van de huid in stand gehouden worden.

Ook bij deze reiniging worden melkzuurbacteriën ingezet om de huid in balans te houden tijdens het reinigen. De rijke crème bind zich aan water waardoor het na het afspoelen een schone zachte huid achterlaat. Breng de crème aan op een droge huid en masseer deze zachtjes over de huid en spoel af of gebruik een warme kompresdoek om het product van de huid te verwijderen. Dat geeft wel echt een luxegevoel en het is vrij simpel, warm een zacht gastendoekje dat je even onder de kraan hebt gehouden en vervolgens lichtjes hebt uitgewrongen op in de magnetron en houdt dat tegen je gezicht. Uiteraard moet je eerst even voelen of het niet té warm is, als de temperatuur aangenaam is dan is dat echt even een geluksmomentje.

Dat het product je huid echt heel erg zacht en schoon maakt zag ik al toen ik het uittestte op de rug van mijn hand, de hand die ik had gereinigd met de voedende Wonder Falls cleansing crème zag er veel helderder uit en voelde heel erg zacht en glad aan en ik had absoluut geen last van een trekkerig gevoel na het afspoelen met water. Een bijzonder product want je hebt het idee dat je je al met je verzorgende crème bezig bent. Dit is het type product dat niet alleen zorgt voor een schone en stralende huid maar ook voor een luxueuze beleving van je reinigingsritueel. Dankzij de romige textuur en geur van het product is dit echt een verwenmomentje voor jezelf.

Deze pot moet je wel binnen 6 maanden opmaken vanwege de houdbaarheid (ik denk dat de melkzuurbacteriën daar iets mee te maken hebben, goed voor je huid maar ze beïnvloeden wel de houdbaarheid van het product) maar dat is het enige nadeel dat ik kan bedenken.


Voor het gemak nog even de linkjes naar de webshops en websites waar je terechtkan voor meer informatie over de merken. Dermalogica shop je bij concept stores, counters en schoonheidsspecialist. Ook is er een officiële Dermalogica webshop. Op de website vind je niet alleen een overzicht van alle producten en de webshop maar kan je ook het dichtstbijzijnde huidexpert vinden. Murad shop je bij geselecteerde schoonheidsinstituten en via de officiële Murad webshop.Valmont is online verkrijgbaar via de internationale webshop en bij parfumerie en schoonheidsinstituten.