dinsdag 26 november 2019

Nieuw voor onder de douche: Planeta Organica


Ik ben langzaamaan aan het overschakelen van vloeibare shampoo en douchegel naar vaste zepen om lijf en haar te reinigen maar maak zo nu en dan nog een uitzondering voor merken en producten die een bijzondere samenstelling hebben. Kruidvat is doorgaans niet de plek waar ik biologische cosmetica shop dus mijn verbazing was groot toen ik zag dat deze leuke flessen met dito inhoud exclusief bij Kruidvat verkrijgbaar zijn.

Planeta Organica Skin Super Good shower gels zijn gezonde smoothies voor je huid die onder de douche of in bad zorgen voor een vleugje energie good vibes. Deze vitaminebommetjes voor je huid
zitten vol groenten en fruit die een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Er is zelfs uitgebreid onderzoek gedaan naar het maken van de perfecte combinaties van natuurlijke ingrediënten wat bijzondere combinaties heeft opgeleverd.

De producten van Planeta Organica zijn gecertificeerd biologisch, 100% vegan, gemaakt met respect voor milieu, bevatten geen onnodige chemicaliën (SLS, parabenen, siliconen en minerale oliën) en zijn dan ook nog eens heel erg betaalbaar. De XL formaat flacons zijn recyclebaar (hier moeten ze dus in een aparte vuilniszak voor het plastic afval) en door het grote formaat scheelt het weer een extra flacon. Ik hoop dat dit een groot succes wordt zodat ze met handige en ecofabulous navullingen kunnen komen.


De schuimende en reinigende werking is te danken aan de Indiasche zeepnoot. Schillen van de Indiasche zeepnoot bevatten saponine, een natuurlijke zacht schuimende werkstof waarmee je je huid op milde wijze kan reinigen zonder haar uit te drogen. Er zijn vier verschillende varianten verkrijgbaar.

No Stress, de naam zegt het al, deze Super Good Shower gel ruikt echt heel erg naar zoete bananen. Naar mijn smaak iets te zoet maar deze smoothie van biologische banaan en kokosolie voedt en verzorgt de huid wel heel erg goed waardoor deze heel erg fijn is als de huid wat droger is. Door de toegevoegde vanille uit Madagaskar is het net alsof je een zoet dessert op de huid smeert wat ik eigenlijk wel heel erg kan waarderen haha. Wel het plezier van een zoete verwennerij maar niet de calorieën!

Als je de dag begint met het gevoel dat je energiepeil al onder nul zit dan zorgt Energy Bomb voor een goede kickstart. Biologische basilicum en mandarijn zorgen voor een energy boost waardoor je net even iets energieker aan de dag begint. Mandarijn heeft een opwekkende en verstevigende functie en grapefruit doet daar nog een schepje bovenop door de elasticiteit van de huid te verbeteren. Even een paar squats onder de douche om de bloedsomloop te activeren en de dag kan niet meer stuk (voor je huid dan hè verder kan ik geen voorspellingen doen haha).

Refresh is momenteel favoriet dankzij de verkwikkende geur van passievrucht en pepermunt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo dol ben op de geur van munt in mijn verzorgingsproducten (ik hou zelfs niet van muntthee) maar in deze showergel kan ik de munt ook niet ontdekken dus voor mij is dat alleen maar een pluspunt. Ik ruik vooral de friszoete geur van passievrucht en die vind ik onwijs lekker. Biologische passievrucht en granaatappel hebben een verstevigende werking en biologische etherische pepermunt zorgt voor een mentale oppepper. Ik vind dit een hele fijne douchegel voor na het sporten.


Dat vervuiling niet goed voor ons is dat is inmiddels wel een bekend feit maar het is niet altijd duidelijk hoe we die vervuiling een beetje kunnen compenseren. Antioxidanten kunnen helpen bij het neutraliseren van de schadelijke invloeden van smog, uitlaatgassen en rook. De Anti Pollution Super Good Natural Shower Gel bevat bestaat uit maar liefst 7 groene superfoods en heeft een hele milde verfrissende geur. De mix van ingrediënten die gebruikt is voor dit product bestaat uit extracten van  basilicum, bamboe, aloë vera, komkommer, avocado en druivenpitolie.

Deze showergels zijn hier uitvoerig getest door mijzelf en mijn kleine 3 jarige diva en ook zij is helemaal dol op deze geurige en lekker schuimende producten. En als zij blij is ben ik het meestal ook automatisch, in dit geval ben ik zelfs extra blij omdat er geen stoffen in deze showergels zitten die ik niet in de buurt van haar huidje wil hebben.

Planeta Organica Skin Super Good Natural Shower Gels worden gemaakt in de EU en hebben een geadviseerde verkoopprijs van € 5,99 per flacon van 500 ml. Je shopt ze bij Kruidvat drogisterijen.