donderdag 6 juni 2019

Collistar Bronzer Hawaii mat 4.4


De eerste Hawaii mat bronzer van Collistar kocht ik volgens mij toen het merk nog niet zo lang in Nederland verkrijgbaar was. Sindsdien ben ik een trouwe gebruikster en heb ik er al een aantal versleten (niet heel gek veel trouwens maar dat ligt aan de royale inhoud van het product).

Toen ik deze leuke aanbieding zag op de Collistar webshop heb ik hem dan ook direct gekocht. Op je eerste bestelling krijg je namelijk €10 korting na aanmelding op de nieuwsbrief en ik blijf graag op de hoogte van het moois van Collistar dus dat was een win-win situatie. Daarnaast kan je bij elke online bestelling twee leuke samples meebestellen (dat ging bij mij helaas even mis let goed op dat ze ook in je besteloverzicht staan voor je je bestelling definitief afrond) en krijg je bij besteding van bepaalde bedragen leuke extra cadeautjes. Maar terug naar deze limited edition set want daar draait het natuurlijk om!


De set bestaat uit een Silk effect bronzing powder en een gratis dubbelzijdig penseel waarmee je de bronzer als blush of bronzer kan aanbrengen. Op het doosje staan hiervoor een paar handige tips en richtlijnen. Ik ben altijd een beetje huiverig voor gratis penselen want vaak is de kwaliteit matig maar dit penseel met synthetische haartjes doet prima zijn werk en met het oog op de vakantie is een penseel dat een dubbele functie heeft weer een beetje ruimtebesparend dus ik ben dik tevreden over het penseel. Er zijn meerdere tinten blusher en bronzer met in deze speciale actieverpakking maar ik koos voor mijn vertrouwde kleur Hawaii mat, al jaren een vast item in mijn make-up tasje.


Er zijn meedere redenen waarom ik de Silk effect bronzer zo fijn vind, de dekking van het poeder is heel goed, bronzers hebben soms de neiging om iets te hevig aanwezig te zijn op de huid waardoor je een beetje een vreemd effect krijgt maar dit poeder is perfect in balans wat pigmentatie en dekking betreft. Als je dit poeder met losse pols aanbrengt kan het bijna niet fout gaan. Ik heb nogal de neiging om bronzers en blushers te zwaar aan te zetten maar met dit poeder gaat het altijd goed.


Dat het aanbrengen altijd goed gaat is denk ik ook deels te danken aan de mooie matte finish van het poeder waarin een subtiel gouden glinstertje is verwerkt. Die subtiele gouden glinstering zorgt voor een prachtige sunkissed glow.

Helaas werkte de zon net even niet mee toen ik het poeder had geswatched (misschien kan ik beter zeggen dat de wolken niet mee werkten) dus je ziet het poeder op mijn hand in zonlicht dat niet helemaal tot volle kracht komt door een laagje wolken. Desondanks kan je de glow waar ik het net over had goed te zien is, mooi he? Ik heb het poeder met mijn ringvinger op de rug van mijn hand aangebracht zodat je de kleur en glinstering goed kan zien, als je het met een poederpenseel aanbrengt is het effect natuurlijk veel subtieler.


Ik heb deze set gekocht via de webshop van Collistar zelf, nadeel van bestellen via de webshop is wel dat de betaalmethoden beperkt zijn omdat de bestellingen via Collistar Italiƫ gaan. Op zich verliep alles heel soepel op een ontbrekende verzendbevestiging na waardoor mijn pakje na de eerste bezorgpoging soort van verdwenen was. Gelukkig is hij uiteindelijk boven water gekomen maar ik vond dat wel een minpuntje. Verzenden gaat namelijk via UPS dus wel fijn als je weet wanneer je de koerier kan verwachten.

Ook de samples was even misgegaan, ik dacht echt dat ik ze geselecteerd had maar blijkbaar was dat niet het geval dus die zaten helaas niet in het pakketje. Met mijn bronzer ben ik wel heel erg blij, of ik nog een keer online bestel weet ik niet, op zich kan je alles ook prima bij Nederlandse en Belgische parfumeriezaken shoppen zowel online als in de winkels. Bepaalde limited editions zie je natuurlijk alleen bij de Collistar shop zelf maar ik heb de set met bronzer of blush en gratis penseel ook bij parfumerie Douglas gespot.

Deze leuke set shop je bij parfumeriezaken en via de Collistar webshop.