donderdag 16 mei 2019

Pippa shaving review


Scheermesjes, een beauty essential maar wel eentje die soms tot de nodige irritatie kan leiden. Irritatie op meerdere vlakken want een product dat niet voldoet kan de nodige huidirritatie opleveren (auw) en qua aanschaf heeft het ook al tot de nodige irritatie geleid. Ik heb al heel wat miskopen gedaan en eigenlijk vind ik de fijnste scheermesjes gewoon die van manlief. Het mesje zet ik dan gewoon eigenwijs op mijn (dat dan weer wel) vrouwelijke glitterhouder en dan heb ik soort van the best of both worlds. Maar aan dat gedoe is nu een einde gekomen door de lancering van Pippa shaving. Een royal treatment maar dan voor iedere vrouw!

Pippa shaving dus, een initiatief van eigen bodem, de oprichters waren de typische scheertoestellen een beetje beu en kwamen met een classy wit modelletje dat is vormgegeven door Scandinavische designers. Het resultaat is een scheermesje dat zowel goed in de hand ligt en toch ook heel mooi is om te zien, zonder barbieroze glittertoestanden. De 6 cut-proof mesjes zijn vlijmscherp voor een glad resultaat en de bescheiden strip aloë vera en vitamine E zorgt ervoor dat de huid een beetje gekalmeerd wordt.


Klinkt heel erg tof nietwaar? Maar ho wacht even niet meteen naar de winkel rennen, je koopt Pippa namelijk niet in de winkel maar je bestelt het systeem simpelweg online. Betalen kan onder andere via bankcontact, IDeal, creditcard, sofort, belfius en kbc banking en daarna worden je mesjes supersnel opgestuurd.

De starter kit bestaat uit het handvat en twee refill mesjes voor €20. Daarna betaal je €9 voor 4 refill mesjes. Dit is inclusief een vlotte verzending dus dat is goed te doen vind ik, helemaal omdat ik in de drogist vaak zo overweldigd word door al het leuks dat ik vaak de dingen waar ik voor kwam vergeet....


Maar dat klinkt allemaal heel erg mooi maar doet het ook wat het belooft? Daar kan ik heel kort op antwoorden, ja en ja! Het scheermesje ligt prettig in de hand en volgt moeiteloos alle curves voor een mooi glad resultaat. Mijn huid voelt glad en haarloos maar absoluut niet geïrriteerd. De subtiele hoeveelheid vitamine E en Aloë verzorgen maar zorgen niet voor een glibberig laagje zoals andere scheersystemen wel kunnen doen.

De mesjes zijn scherp en werken doeltreffend maar het zijn geen "dunschillers". Je lacht nu misschien maar na een scheerbeurt met een mesje van een iets voordeliger kwaliteit zaten mijn benen onder de wondjes en kon ik amper in de zon omdat mijn benen zo pijnlijk waren van een iets te heftige scheerbeurt. Bij het mesje van Pippa kan je gerust wat druk uitoefenen maar je vel eraf raspen, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Een hele geruststelling voor ongeduldige en soms wat hardhandige ikke.


Pippa is een initiatief van vrouwen die zich niet alleen inzetten voor de gebruiksters van hun product maar ook voor vrouwen die andere zorgen hebben dan het vinden van het ultieme scheermesje (let's face it, eigenlijk is dat een luxeprobleem). Momenteel steunt Pippa shaving 'Elke moeder telt', een organisatie die zich wereldwijd inzet om zwangerschappen en bevallingen te begeleiden zodat de toekomstige mama's en hun baby een grotere kans hebben om de bevalling goed te doorstaan.

Ik kan het alleen maar toejuichen dat er producten op de markt komen die meer doen dan vluchtig winst maken. De verpakking van Pippa is trouwens ook volledig vrij van plastic, misschien niet bewust of toch wel? Het past in ieder geval mooi binnen de principes van Mei plasticvrij en natuurlijk een beetje duurzaam shoppen. Wat mij betreft is dit een blijvertje, je shopt dit fijne scheersysteem via Pippa Shaving.