maandag 6 mei 2019

Mademoiselle Azzaro L'eau très Florale


De Mademoissele geuren van Azzaro doen het goed want er is inmiddels een derde geur verkrijgbaar, L'eau très florale is een frisse en energieke twist op het Mademoiselle thema, parfums voor kokette mademoiselles. 

De Mademoiselle geuren zijn geïnspireerd op de bruisende persoonlijkheid van Parisiennes en elke variant laat een andere kant van haar zien. L'eau très florale neemt de draagster van de geur mee naar de zomer met de bijzondere geurnoten van deze frisse bloemige geur. 


De geur is opgebouwd in 3 verschillende fasen, de geur opent met de frisse geurnoten van rabarber en kweepeer. De friszure geur van deze vruchten zorgen voor een lekkere boost in de ochtend. Tegen de middag nemen de verfijnde geurnoten van hazelaarblad en theeroos de leiding. Tegen het vallen van de avond geven lelietje-van-dalen, ambrettezaadjes en muskus voor een geraffineerde sensuele touch.

Nu was ik vooraf een beetje cynisch over die opbouw omdat je nog maar zelden parfums tegenkomt die echt een hele dag waarneembaar blijven op de huid. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de geur niet teleurstelt, of ik kan stellen dat de geur echt de belofte van een volledige dag waarmaakt vind ik lastig te zeggen omdat dat van huid tot huid kan verschillen maar ik heb echt zeker een volle 8 uur plezier van deze geur en dan nog is hij goed waarneembaar op de huid. Na 8 uur kan ik nog een vleugje muskus en roos waarnemen op de huid. Op mijn kleding blijven juist de rabarber en kweepeer goed hangen, daar blijft de geur ook langer zitten dan op de huid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik onder de indruk ben, je komt niet vaak geuren tegen die nog een hele dag (of op zijn minst een werkdag) blijven hangen op de huid. 


Mademoiselle L'eau très florale zit verpakt in dezelfde flacon als de eerst twee Mademoiselle geuren maar is ditmaal uitgevoerd in fris lentegroen, een kleur die wat mij betreft precies past bij deze fijne lentegeur.

De eerdere twee Azzaro Mademoiselle geuren hebben diezelfde kokette Parisienne vibe maar dan op een hele andere manier. Mademoiselle is een levendige maar toch elegante geur met een vleugje zoete verleiding. L'eau très belle is romantisch en delicaat. L'eau très florare vormt daarop een mooie aanvulling. Goed bezig Azzaro!