vrijdag 26 april 2019

Collistar Portofino spring look


De donkere wintermake-up heeft al plaats moeten maken voor lichte tinten, niets leuker dan aan het begin van een nieuw veelbelovend seizoen de make-up stash even uit te pluizen, aan te vullen en sorteren. De nieuwe look van Collistar die geïnspireerd werd op het schilderachtige Portofino is er eentje die opvalt door de bijzondere texturen en glinsterende finish.



Soms moet je keuzes maken en deze collectie maakte dat wel erg lastig want hij bestaat uit heel veel hebberigmakend mooie make-up items maar het is toch gelukt om te kiezen.

De look bestaat uit een paar hele mooie items om de ogen mee te accentueren en een paar producten om je teint te perfectioneren en te 'sublimeren' (ofwel te highlighten op strategische plaatsen). Ook is er gedacht aan een mooie finishing touch voor op de mond.


Je ogen accentueer je met één van de twee compacte oogschaduwpalettes, langhoudende oogschaduwpotloden of de prachtige professional eye pencils met glitterfinish. Ik ben tegenwoordig te lui voor ingewikkelde toestanden qua oogmake-up (geef het eerlijk toe) en met deze potloodjes met glinsterende finish is het toch in een simpel gebaar feest op de oogleden. 


De potloden hebben een fijne zachte textuur waardoor ze ook mooi te vervagen zijn. Pas wel op dat je ze niet gebruikt op je waterlijn van het onderste ooglid, de glittertjes kunnen zorgen voor irritatie en dat is nooit een mooie look. 


Voor de Portofino look creëerde Collistar twee mooie tinten, een mooi fris turquoise en een dromerig diepblauw. Ze zijn trouwens ook heel mooi te combineren deze twee tinten, turquoise vanaf de binnenste ooghoek aanbrengen tot ongeveer de helft en dan afmaken met de donkerblauwe tint tot de buitenste ooghoek, wauw!


Voor die mooie egale huid zijn er twee primers, een matterende olievrije variant en een primer met verhelderend effect. Ik heb serieus behoefte aan de tweede optie aangezien mijn gezicht soms erg flets oogt, ik slaap de laatste tijd erg slecht. Deze primer past zich aan aan je huidskleur en zorgt voor een flawless skin.

Fans van highlighters kunnen zich uitleven met de precious drops, een zeer vloeibare highlighter met glinsterende deeltjes voor een bijzonder effect. Perla bianca is een lichte koele tint en Perla corallo een warme tint. Aangezien ik vrij snel een sunkissed tintje krijg zodra de eerste zonnetralen zich melden leek corallo mij de logische keuze. Ook vanwege de warme ondertoon in mijn huid. De drops zitten in een klein glazen flesje en met behulp van een pipetje kan je de hoveelheid doseren. Ik druppel een druppeltje op de rug van mijn hand waarna ik het product met de vingertoppen over mijn huid verdeel.


De Gloss design lipgloss van Collistar is al in veel mooie tinten verkrijgbaar en ditmaal zijn de limited editions voorzien van iriserende deeltjes die zorgen voor een feestelijke glinstering. De gloss heeft een transparante hoogglans finish en is solo en over een lipstick te gebruiken. 

Nu nog kiezen uit de tinten Perla bianca, Perla rosa en Perla corallo. Nou vooruit dit keer was kiezen makkelijk, ik ga altijd voor de frisheid van koraaltinten. Mijn favoriete Silk effect blush van Collistar is ook al jaren de Corallo. Koraal zorgt altijd direct voor een instant glow, ik kan niet meer zonder. 


Hieronder zie je alvast een swatch van de Gloss design Perla Corallo, de iriserende deeltjes komen mooi naar voren en je ziet dat de gloss niet echt voor kleur op de lippen zorgt maar vooral voor een hele mooie glinstering.


De uitgebreide reviews volgen snel, ik kan je wel al verklappen dat ik deze producten heel erg graag gebruik en dat ze stuk voor stuk heel fijn werken. Eigenlijk geen verrassing, Collistar stelt mij eigenlijk zelden teleur. 

Hebben? Haast je dan want tot en met de 28e april shop shop je bij de officiële Collistar webshop verzendkostenvrij. Meld je je aan voor de nieuwsbrief dan krijg je nog eens €10 korting op je eerste bestelling. Shoppen maar! 

Ik heb de bronzer met gratis penseel en een leuke set zonverzorging besteld. Ik ben al jaren fan van de Collistar Bronzers en een deel van de suncare collectie is momenteel in hele aantrekkelijke toilettasjes verpakt, die kon ik simpelweg niet weerstaan....