vrijdag 14 december 2018

Beauty travel essentials


De feestdagen komen steeds dichterbij en voor sommigen betekent dat een vakantie naar de zon, of logeren bij familie of vrienden en ook het wintersportseizoen gaat van start. Tijd om de beautycase te vullen met handige travelsize producten zodat er in de bagage nog wat plek overblijft voor een extra outfit of de cadeautjes.

Sommige cosmeticamerken hebben standaard handige reisformaatjes in het assortiment, anderen bieden ze alleen in gelimiteerde oplage aan. Gelukkig zijn er ook altijd lege verpakkingen verkrijgbaar die je zelf kan vullen met je favoriete producten. Nieuwsgierig wat er in mijn overnight toilettasje zit? Lees en kijk mee.


Tijdens de vorige winter hield ik mijn huid gehydrateerd en gevoed met de Skin Smoothing Cream en nu komt Dermalogica met de Skin Smoothing Cream 2.0. De formule is grotendeels hetzelfde gebleven (hyaluronzuur, komkommer, aloë en arnica) maar Dermalogica heeft er de Active Hydramesh Technology aan toegevoegd. Dankzij deze nieuwe technologie wordt er een soort hydraterend netwerk over de huid gelegd dat de huid tot 48 uur hydrateert en vochtverlies tegengaat.

Deze moisturizer is geschikt voor alle huidcondities maar vooral een gedehydrateerde huid zal er erg van opknappen. Als je huid de neiging heeft om droog en trekkerig aan te voelen dan is direct zorgen voor voldoende vocht een noodzaak want uitdroging heeft veel gevolgen voor je huid, ze kan er zelfs overgevoelig door worden. Twijfel je aan de behoeften van je huid? Laat je gezicht 'face-mappen' bij een Dermalogica specialist in de schoonheidssalon of aan een Dermalogica counter in warenhuis of Concept Store.

Dermalogica's Skin Smoothing cream 2.0 is er in een 15ml travelsize en een 50 en 100ml tube. Dermalogica heeft veel fijne travel sizes, niet alleen voor het reiniging en verzorging voor je gezicht maar ook voor je lichaam.


Mijn andere favoriet op het gebied van huidverzorging heeft ook een paar mooie reisformaten in het assortiment. Hannah noemt de travel sizes de "Handbag essentials". Je hoeft de handige travelsize producten natuurlijk niet enkel te gebruiken op reis, ze zijn ook zeker geschikt voor in de handtas.

Mijn twee favoriete hansbag essentials van Hannah zijn de 24-hour skin balancing en Juvi Protect. Met dit duo heb ik altijd zonbescherming en een goede verzorging voor dag en nacht bij de hand. De Juvi protect is een zonbescherming voor de lichte huid die snel verbrand, de Juvi Protect bevat een hoge SPF, antioxidanten van mamcadamia olie, vitamine C en E en kalmerende aloë vera. De zon kan zelfs in de winter nog behoorlijk schijnen en zeker als je op wintersport gaat is een goede zonbescherming onmisbaar. Met de Juvi Protect zit je huid in elk geval goed.

Thuis vertrouw ik op de verzorgende samenstelling van de Hannah Clearity Cream, on the go verzorg ik mijn huid met de 24-hour Skin Balancing. Deze verzorging brengt de huid in balans en zorgt voor voeding, hydratatie en bescherming dankzij jojoba, calendula, vitamine E, aloë vera, hyaluronzuur en sheabutter. Deze crème is al 30 jaar een groot succes en dat is ook goed te begrijpen, mijn huid voelt comfortabel en verzorgd dankzij deze rijke crème die toch heel licht op de huid aanvoelt.

Nu heb ik nog wel iets van Hannah op mijn verlanglijstje staan, hun lichaamsverzorging is ook waanzinnig goed (de Shower Treatment is dé oplossing tegen een droge kriebelhuid) en ik ben dol op de megagrote 500ml verpakkingen alleen zijn die niet zo handig om mee te nemen naar de sportschool en ze nemen ook wat veel plaats in in de reisbagage. Stiekem hoop ik dus dat ze een mooie set gaan uitbrengen van de body olie, shower treatment en body cream, liefst in die handige verpakkingen met pompje van de Clear lijn waar 125ml in past. Alsjeblieft Hannah?


Mijn deodorant heb ik graag ongeparfumeerd zodat deze niet vloekt met mijn parfum. Mijn laatste ontdekking op deodorant gebied is Salt of the Earth, een 100% natuurlijke deodorant zonder chemicaliën die heel erg effectief is. Ik heb wel eens een miskoop gehad op het gebied van natuurlijke deo's maar de vegan formule van Salt of the Earth is niet getest op dieren maar wel op mij tijdens drukke dagen en hij is echt heel erg effectief. Een veilige maar effectieve deo die ook heel erg geschikt is voor (aanstaande) mama's en mama's die borstvoeding geven. Deze deo shop je bij de drogist.

Qua geur heb ik graag iets te kiezen, ook al ben ik maar een dag van huis, mijn signature scents doe ik dan ook altijd in een speciale tasverstuiver. Ik was voorheen dol op de navulbare Travalo reissprays, maar die gaan na een tijdje lekken en met dat type verstuiver kan je ook niet van geur wisselen. Nu heb ik een aantal navulbare reisverstuivers van parfumerie Douglas en die vind ik wel heel erg fijn, ze hebben een vrij compleet aanbod in lege flesjes, potjes en verstuivers voor mee op reis. Je vult de verstuivers met behulp van een trechter of je sprayt de geur zo in de glazen flesjes. Deze winter heb ik Dior Addict, Chanel Allure en Lolita Lempicka le Premier parfum in mijn flesjes zitten, ik zit een beetje een 90's/ early 00's tripje. Ze zijn trouwens ook leuk om cadeau te doen, eventueel gevuld met een geur die de ontvanger heel fijn vind (scheelt de aanschaf van een kostbare grote flacon nietwaar?).


Ook mijn haren en vooral die van kleine peuterdiva moeten zo nu en dan even geborsteld worden, de handige reisborstel van Wetbrush klap je dicht en er zit zelfs een handige spiegel in. De flexibele Wetbrush borstelharen ontwarren het haar moeiteloos, zelfs met dit kleine formaat is mijn lange krullende haar in nog geen twee minuten helemaal geborsteld. Ruimtebesparing en tijdbesparing, veel beter wordt het niet toch?

Pure Altitude gourmandise des alpes lip balm is mijn all-time favorite lipbalm, de niet plakkerige balsem smelt op je vingertoppen zodat je hem makkelijk kan aanbrengen. Deze balsem op basis van bijenwas, sheabutter, extract van edelweiss, olie van framboos en zonnebloem heeft een subtiele frambozengeur. Dit is een van de weinige lipbalms die mijn lippen zonder velletjes, barsten en andere ellende de winter door kunnen helpen. Deze balsem in een blikje met 20ml inhoud is los verkrijgbaar maar zit ook in een hele gave giftset met alle producten uit de Extreme lijn van Pure Altitude, de ideale survival kit voor je huid als je op wintersport gaat, of gewoon thuis overwintert uiteraard.


Op bovenstaande foto zag ik dat de nagels ongelakt zijn, gewoonlijk gebruik ik ook Striplac van Alessandro als ik de nagels lak maar soms kies ik toch voor een gewone nagellak omdat ik de UV lamp meenemen op reis een beetje veel gedoe vind. OPI heeft altijd leuke kleurtjes in reisformaat, het penseeltje vind ik wel net iets te klein en onhandig maar dat maakt het ieniemienie formaat meer dan goed.

Onderstaande nagellakjes zijn al van een paar seizoenen terug, tijd om maar weer eens een minisetje aan te schaffen, de Peru herfst/wintercollectie is erg mooi maar er is ook een speciale Nutcracker collectie voor de feestdagen. Deze samenwerking met Disney heeft weer een hele mooie collectie opgeleverd. Ook stop ik een Wipe-Off reinigingsdoekje zonder aceton in de toilettas, deze zijn individueel verpakt en precies goed om 10 teen of vingernagels weer brandschoon mee te poetsen.


Ook qua make-up kan je ruimte besparen in de toilettas of beautycase, MAC heeft speciaal voor de feestdagen een paar leuke set met travelsize formaat producten uitgebracht. Let wel op dit zijn limited editions dus op is op. Mocht je misgrijpen dan is het misschien een troost dat de schattige miniatuur lipstick het hele jaar door in 10 tinten verkrijgbaar is.

Mijn toilettas met travelsizes is weer klaar voor de nodige logeerpartijen. Altijd fijn als de toilettas goed ingepakt zit, ik moet genoeg andere spulletjes meeslepen en inpakken dus het is een relaxed idee dat ik qua skincare en make-up de basics bij de hand heb.