dinsdag 30 oktober 2018

Helena Rubinstein make-up anno 2018


Helena Rubinstein is een merk dat ondanks de veranderingen in beautyland haar eigen identiteit heeft weten te behouden. Voor Rubinstein geen edgy flashy seizoensgebonden looks maar een mooi vast assortiment make-up voor een tijdloze klassieke look. Een look die nooit uit de mode zal raken, een look die misschien wel een beetje word ondegesneeuwd door alle verleidelijke display vol limited editions die soms maar moeilijk te weerstaan zijn maar die vaak achterin de make-up lade belanden.

Helena Rubinstein is altijd vooruitstrevend geweest en ik denk ook dat het vasthouden aan die sterke sophiscitated stijl ook vooruitstrevend is. Rubinstein is en blijft voor mij de koningin van de mascara's maar er is meer moois om te ontdekken. De nieuwste aanwinsten in het make-up assortiment van Rubinstein zijn de Lash Queen Feline Elegance mascara en de Ilumination lips en Illumination eyes. Twee vloeibare texturen, een gloss voor de lippen en een vloeibare langhoudende oogschaduw. Uiteraard allemaal in die o, zo chique Helena Rubinstein verpakkingen.


Onder het motto "No girly, No granny" zet het merk zichzelf heel sterk neer, ze willen de beste versie van elke vrouw onthullen. Een motto dat ik steeds meer ben gaan omarmen. Ik ben groot fan van de subtiele make-up die meer werk is dan je zou denken maar met de juiste producten wel zorgt voor een fantastisch resultaat. Verhul je onzekere punten en accentueer je pluspunten, dat zorgt voor een misschien niet heel erg opvallende look door de harmonie uiterst elegant.

De Lash Queen Feline mascara heeft inmiddels al haar tiende verjaardag gevierd en de Lash Queen Feline Elegance is een vernieuwde variant van de iconische mascara. De flexibele steel zorgt ervoor dat alle wimperhaartjes makkelijker bereikt kunnen worden en dankzij de golvende vorm van de borstel worden de haartjes individueel met de met shea butter verrijkte formule omhult. De mascara is ontwikkelt zonder wax waardoor je de mascara simpelweg met warm water of een milde remover kan verwijderen.


De Illumination lips is een gloss die zorgt voor langhoudend comfort en een mooie glossy finish dankzij de parelmoerdeeltjes. De vijf verkrijgbare tinten zijn echte classics: Nude Beige (01), Nude Blush (02), Coral Nude (03), Berry Pink Nude (04), Rosewood Nude (05) and Scarlet Nude (06).

Illumination eyes vloeibare oogschaduw zorgt dankzij de innovatieve vloeibare textuur voor een lange houdbaarheid en een oogschaduw die niet in de plooitjes en fijne lijntjes kruipt. De zachte textuur is een mix van poeder, water en oliƫn die na het aanbrengen veranderen in een flexibel laagje.
De speciale applicator zorgt ervoor dat het aanbrengen soepel en heel erg gemakkelijk gaat. De pigmenten en parelmoerdeeltjes zorgen voor een stralende natuurlijke kleur op de oogleden. Het palet aan verkrijgbare kleuren is net als bij de gloss tijdloos en basic: Ivory Nude (01), Pink Nude (02), Nude Brown (03), Coffee Nude (04), Nude Lilac (05) and Nude Navy Grey (06).


De Nude Navy Grey sprak mij het meest aan, ik heb een hele tijd een blauw/grijs oogpotlood gebruikt om mijn ogen mee aan te zetten. Een look die subtiel was maar toch goed stond, ik ga eens kijken hoe dezelfde look mij nu bevalt en dat is meteen een uitstekende gelegenheid om deze eyeshadow te testen.


De textuur is heel erg fijn, aanbrengen gaat echt moeiteloos, hierboven heb ik de Illumination eyes Navy grey met een eyeliner penseel aangebracht voor een klein vleugje kleur om te ogen te accentueren. Hieronder heb ik eigenlijk heel nonchalant het product zachtjes met de applicator op het ooglid gedept waarna ik het met een blending penseeltje heb vervaagt. Simpeler en sneller kan bijna niet maar het is echt zo. Wat een fijn product om mee te werken! En omdat het een vloeibare textuur is heb je ook geen last van geknoei met poederdeeltjes. Navy grey is een prachtige koele grijsblauwe tint die mijn het groen in mijn blauwgroene ogen mooi laat uitkomen.

En dan het belangrijkste, hoe goed blijft hij zitten en is hij ook weer makkelijk te verwijderen? Na een dag dragen hoefde ik eigenlijk niet heel veel te verwijderen en dat heeft niks te maken met het product maar des te meer met mijn vervelende gewoonte om bij vermoeidheid in mijn ogen te wrijven. Nu heeft het product in dat opzicht wel een dikke pluim verdient want als ik dan weer in mijn ogen wreef zat de oogschaduw enkel op mijn vingers en niet rond mijn gehele oogcontour. De Illuminiting eyes loopt dus niet door maar vervaagt langzaam bij contact met vervelende vingers.

Een milde reiniging was voldoende om de laatste restjes kleur te verwijderen. Door mijn eigen schuld blijft het product minder lang zitten dan mogelijk is maar ik ben toch erg tevreden met dit resultaat. Ook bleef de oogschaduw mooi op zijn plaats zitten en vormden zich geen ophopingen product in de plooien van het ooglid.


Ik heb inmiddels de Illumination eyes nude rose en ivory op mijn wishlist gezet, mooi voor over het hele ooglid maar ook als long lasting highlight voor onder de wenkbrauw en de binnenste ooghoek. De Illumination lips nude blush en nude coral heb ik er ook maar meteen opgezet en uiteraard mag de mascara Feline Elegance niet op dat lijstje ontbreken. Ik heb al heel wat mascara's versleten maar die van Rubinstein zijn toch wel onvergetelijk. Ik bewaar zelfs de lege hulsjes want die zijn eigenlijk te mooi om weg te doen.


Voor een compleet overzicht van alle make-up check je de website van Helena Rubinstein, daar is de make-up ook verkrijgbaar via de webshop. Liever eerst even lekker smeren en proberen? Je vind de make-up onder andere bij parfumerie Ici Paris XL.