donderdag 27 september 2018

New Season ready met Pure Altitude Extreme


De herfst is een wisselvallig seizoen, de ene keer is de herfst mild en relatief zonnig en andere keren is het koud en winderig en kunnen de kaarsjes, dekentjes en warme chocomel niet vroeg genoeg tevoorschijn gehaald worden. 


Ik zorg tijdig voor een survival kit waarmij mijn gezicht handen en lippen de herfst en winter goed doorkomen. Pure Altitude is een salonmerk dat het een tere witte bloem die onder zeer extreme omstandigheden kan overleven als boegbeeld heeft. De Edelweiss groeit op de toppen van de Alpen en beschikt over serieuze survival skills, deze krachtige eigenschap heeft Pure Altitude weten te vertalen in een lijn van huidverzorging. 


De Extreme lijn is een compacte lijn van vier producten die uitermate geschikt zijn voor een wandeling in de bergen maar ook om je huid het hele jaar door te beschermen en verzorgen tegen extreme omstandigheden van buitenaf. De extreme lijn bestaat uit een handcrème, een herstellende balsem, gezichtscrème met SPF30 en een lipbalm met SPF15.


Mijn liefde voor Pure Altitude begon na de ontdekking van de handcreme, al na één keer smeren was ik verkocht. Mijn handen zijn in de winter extreem droog en staan vol met velletjes en soms zelfs kloofjes. Andere producten verzorgen goed maar het lukte nooit helemaal om de ellende onder controle te krijgen. Iets wat de Repairing hand cream van Pure Altitude dus wel voor elkaar kreeg. 

Na de handcrème volgde de herstellende balsem, een multitasker die elk droog en pijnlijk plekje direct verzacht en verzorgt. Mijn zus is ook fan en gebruikt hem zelfs rond de neus als ze door haar hooikoorts een schrale huid rond de neus heeft gekregen van het vele neus snuiten.


Als laatst volgden de lipbalm en de gezichtscrème. Tijdens het zomerseizoen vind ik de SPF30 te vol qua textuur want bij hoge temperaturen smelt deze creme gewoon van mijn gezicht af (ik moet echt goed zoeken naar een zo luchtig mogelijke SPF anders is het product kansloos op mijn gezicht, ik transpireer snel en al helemaal van te volle crèmes). 

Tijdens gure herfst en winterdagen is het product perfect, zeker als het enorm vriest maar er toch volop zon is dan is de High Sun protection care een uitkomst. Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar als ik zou gaan dan zou ik deze crème als eerste in mijn toilettas stoppen. 

De Extreme producten zijn los verkrijgbaar of in een Limited edition set, ze krijgen ook regelmatig een nieuwe look en zo zijn het inmiddels al echte collectors items geworden. Pure Altitude shop je bij schoonheidssalon, geselecteerde parfumeriezaken en via de officiële webshop