zaterdag 15 september 2018

Dr. Hauschka volume mascara 04 limited edition


Zwarte mascara is denk ik voor velen een onmisbaar make-up product maar als je eens een ander kleurtje probeert zal je verstelt staan van het subtiele maar vaak oogverblindende verschil. Dr. Hauschka, mijn favoriete merk op het gebied van natuurcosmetica heeft niet alleen een heerlijke lijn van verzorging voor je gezicht en lijf maar ook een hele mooie make-up lijn. De compacte seizoenscollecties zijn altijd een feestje.

Deze zomer kleuren je wimpers turqouise als het aan Dr. Hauschka ligt, niet de meest voor de hand liggende kleur (ik pak meestal paars of bruin) maar wel een kleur met een heel mooi effect. 


Ik ben al een tijd fan van de volume mascara van Dr. Hauschka, de prettige wimperverzorgende formule die bestaat uit fijne bestanddelen in combinatie met het mooie borsteltje zorgt voor verlengde wimpers met extra volume zonder te klonteren. Meestal gaat het bij mij mis bij volume mascara's maar deze is echt ontzettend fijn.

Onder andere kweepeerzaad en candelilawas verzorgen de wimperhaartjes. De mascara is dermatologisch getest en vrij van minerale olie, siliconen, PEG en synthetische geur en conserveringsmiddelen. Als je liever dierproefvrije make-up gebruikt zit je bij Hauschka ook goed, welzijn van mens, dier en milieu staat bovenaan hun prioriteitenlijstje.


Op de volledige wimper vond ik hem niet zoals ik gehoopt had maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn vrij donkere wimperhaartjes. Ik vind hem mooier als accent op de puntjes. Ook vond ik dat de kleur aan het eind van de dag flink verdwenen was. Dat kan ook aan het wrijven in mijn ogen liggen trouwens, ik heb soms enorm jeukende ogen door de hooikoorts en het lukt mij niet altijd om mij te beheersen. Voor ik het doorheb zit ik toch weer aan mijn ogen waar het jeuken erger van wordt en mijn make-up dus verdwijnt... Tja...

De paarse variant van de Volume Mascara doet meer voor mijn ogen en het leek ook wel of deze combi beter bleef zitten. De mascara is trouwens makkelijk te verwijderen, warm water en een speciale 'cleansing mitt' is genoeg. Of kies voor een milde remover voor je oogmake-up.

Op onderstaande foto's zie je mijn wimpers zonder mascara, dan met een paar laagjes paarse volume mascara en als laatste de paarse mascara met de turqouise tint op de puntjes. Solo zal ik deze mascara niet snel gebruiken maar in combinatie met bruin of paars vind ik hem erg mooi.




Deze mooie mascara en de andere items uit deze zomerlook shop je bij een Dr. Hauschka verkooppunt.