zondag 17 januari 2016

Disney Pixar Inside out

Disney Pixar Inside out 

Stel je eens voor, je hebt leuke vrienden, een fijne school en je bent goed in sport maar dan besluiten je ouders te verhuizen. Een totale ramp die samengaat met de nodige emoties die elkaar in rollercoastervaart opvolgen. Riley is eigenlijk een beetje het lijdend voorwerp in het verhaal, als ze met haar ouders naar San Francisco verhuisd doet ze haar best om aan de nieuwe situatie te wennen maar het leven werkt niet erg met haar mee.

In haar controlekamer doen haar emoties hun uiterste best om er toch het beste van te maken maar eigenlijk weten ze zich geen raad met de geheel nieuwe situatie. In Inside out laten de makers van Disney Pixar films zien hoe het er in je 'hoofdkwartier' ofwel het bestuurscentrum in je hoofd aan toe gaat.


Plezier, afkeer, angst, woede en verdriet zijn de vijf emoties die Riley met vallen en opstaan door de moeilijke periode heen proberen te helpen al gaat dat soms wel eens grandioos mis. Plezier loopt voorop en wil er alles aan doen om Riley blij te maken, Afkeer heeft overal een mening over. Verdriet is een beetje het buitenbeentje en wil wel graag vrolijk zijn maar kan eigenlijk niet echt positief blijven (ze doet me een beetje denken aan lieve Eeyore),

Woede is licht ontvlambaar en er dreigt onploffingsgevaar als de dingen niet gaan zoals hij wilt en Angst doet zijn best om Riley te beschermen tegen rampen van buitenaf en zichzelf (al denk ik dat Angst tijdens de puberleeftijd op sabbatical is.... die overmoedige wezens trekken zich nergens iets van aan....).


Deze leuke film is een leuke film voor koude of grijze middagen. Lekker onder een dekentje met wat lekkers en lachen om de herkenbare scenario's die in Inside out voorbijkomen. Ook heel leuk is het bonusfilmpje Riley's eerste date. Dit kleurrijke verhaal is grappig en geeft een leuk inzicht over hoe het er aan toegaat in je gedachtenwereld en waar die gevoelens vandaan komen. Inside out is verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)