dinsdag 24 november 2015

Zwanger SOS van Weleda: Venadoron gel & Zwangerschapsolie

Weleda Venadoron gel & Zwageschapsolie 

De twee grootste beauty problemen waar veel zwangeren mee zitten zijn de ontsierende striemen rond buik heupen en borsten die ineens tevoorschijn lijken te springen en de zware vermoeide benen die zelfs na een rustige dag aanvoelen alsof je een marathon hebt gelopen. In het ergste geval vormen zich ook nog spataderen op je benen die niet vervagen maar als een ontsierend spinnenweb een blijvende print op je benen achterlaten (lekker positief he?).

Gelukkig kan je een poging wagen om deze verschijnselen enigzins te beperken (helaas heb je nooit een 100% garantie) door te smeren, smeren en nog eens te smeren. Oja niet teveel aankomen helpt ook maar uit ervaring kan ik je zeggen dat dat niet meevalt. Ik was er heilig van overtuigd dat ik dat wel kon maar ondanks de geringe calorierijke uitspattingen durf ik bijna niet meer op de weegschaal te staan... Weleda heeft twee producten in het assortiment die je helpen om striae en vermoeide benen tegen te gaan, nieuwsgierig naar mijn ervaring tot nu toe? Lees dan gezellig mee.


De Weleda zwangerschapsolie helpt striemen te voorkomen door een combinatie van voedende zoete amandelolie, tarwekiemolie en biologische jojoba-olie, deze oliën zorgen ervoor dat de huid intensief gevoed en gehydrateerd word en ondersteunen het herstellend vermogen van je huid (heel belangrijk als het zo snel moet oprekken). Arnica extracten bevorderen de doorbloeding en verbeteren de elasticiteit van de huid waardoor ze beter in staat is om de flinke groei aan te kunnen. Etherische olie van roos, lavendel en sinaasappelbloesem zorgen voor een rustgevende geur.

De leading lady in de zwangerschapsolie is amandelolie, de ideale verzorging voor de gevoelige droge huid omdat ze rijk is aan onverzadigde vetzuren (dagelijks een klein handje amandelen snacken is dan ook een hele goede gewoonte). De amandelolie die Weleda gebruikt komt voort uit duurzame teelt in Spanje waar de opbrengst per hectare uit zo'n 5000 kilo amandelen bestaat. Ter vergelijking, 'normale' teelt in Californië waarbij gebruik word gemaakt van energieverslindende kunstmatige kunstgrepen brengt 50.000 kilo op. Verantwoord verbouwen van gewassen levert qua hoeveelheid minder op maar is op de lange termijn natuurlijk vriendelijker voor onze mooie planeet.

Terug naar de olie, Weleda adviseert om te smeren vanaf het begin van de zwangerschap tot 3 maanden na de geboorte. Masseer de olie 2 à 3 maal daags in op een liefst nog vochtige huid van het douchen met licht ronddraaiende bewegingen op buik, billen, borsten en dijen (alle zones die dus flink gaan uitzetten joepie....) De geur van de olie is even wennen (beetje kruidig) maar hij smeert lekker uit en alles om striae (hopelijk) te slim af te zijn.

Toch nog één minpuntje, ik ben telkens als ik de dop van de flacon draai bang dat ik door mijn glibberige handen de flacon zal laten vallen, nu is glas natuurlijk goed te recyclen dus daar ben ik alleen maar blij mee maar een universele pomp die je op alle glazen Weleda flacons zou kunnen draaien zou wel een uitkomst zijn. Zeker aangezien er al menig glazen pot en flacon op mijn badkamervloer gesneuveld zijn (van Chanel nagellak tot luxe potten crème....snik snik).

Over de olie op zich ben ik erg tevreden, het product brengt fijn aan en trekt goed in, zelfs als je deze olie niet op een vochtige huid aanbrengt. Deze olie is niet alleen fijn tijdens de zwangerschap maar het kan ook groeistrepen voorkomen bij jonge meiden in de pubertijd of fanatieke sporters (menig bodybuilder heeft striae op de biceps, toch zonde).


Zware vermoeide benen zijn een kwaaltje waar ik al voor de zwangerschap flink last van kon hebben, sommige nachten voelde ik mij net een ballerina die continu haar benen aan het strekken was. Ik heb ook direct extra kussens onder mijn matras gestopt (direct onder mijn voeten werkt niet ik schop het kussen dan nog voor middernacht al uit bed) zodat het voeteneinde hoger ligt dan het hoofdeinde wat de bloedsomloop ten goede komt.

De zware vermoeide benen zijn het resultaat van een opsomming aan oorzaken, gewichtstoename, hormonale schommelingen, de verzwakte kleppen in de aderen die de bloedsomloop doen stagneren, extra vocht vasthouden dat nog eens voor extra druk op de aderen zorgt..... Je kan die zware benen aanpakken door veel te wandelen (minstens 30 minuten per dag, elke stap duwt het bloed terug naar boven), niet te strakke of knellende kleding te dragen (daaaag naaldhakken snik), let op je inname van zout en zorg voor voldoende fruit en groente om overgewicht en vochtophopingen te voorkomen, pas op voor te warme ruimtes en slaap met je benen omhoog.

Venadoron stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een instant fris gevoel. Arnica, sleedoorn en koper bevorderen de doorbloeding in de benen en houden de bloedvaten stevig en elastisch. De niet sexy (maar wel lekker frisse) groene gel mag ook gebruikt worden in combinatie met steunkousen. Nu is dat bij mij nog niet aan de orde maar ik ben wel blij met dit product, zeker omdat ik nu al flink vocht vasthoud wat de bloedsomloop niet echt bevordert is een product dat de boel toch draaiende houdt wel een must. Natuurlijk ben ik ook nog altijd druk aan de wandel met mijn hondjes, ook als ik geen zin heb weet de jongste mij altijd enthousiast te maken om toch nog even een lekkere wandeling te maken en gelukkig werkt het weer nog redelijk mee (eerlijk is eerlijk, November is een warme niet natte maand geweest).


Trouwens, op de Weleda site kan je ook de bijsluiters van de producten downloaden, hier vind je de bijsluiter van de Venadoron gel voor alle informatie over dit product.

Hoe gebruik je de Venadoron? Flacon schudden voor gebruik en s'morgens of s'avonds licht inmasseren (altijd richting het hart), op spataderen mag je de gel direct aanstippen. Het heeft de voorkeur om na het aanbrengen even met de benen omhoog te gaan liggen en als dat van Weleda moet, dan ga ik daarna even lekker op de bank liggen met mijn voeten op de leuning. De groene kleur was even wennen maar die ben je al snel vergeten als je de frisse gel aanbrengt op je benen en de frisse geur samen met de textuur zorgt voor een snelle opkikker.


Ik ben nu bijna 7 maanden zwanger en er zijn nog geen striemen en spataderen in zicht maar blijkbaar komen die pas in de 8e maand tevoorschijn dus hopelijk blijven ze weg en zo niet, dan heb ik er toch heel wat aan gedaan om ze te voorkomen. Ik zal mij dan troosten met de gedachte dat het nog erger zou zijn als ik helemaal niet gesmeerd zou hebben.... Ik houd je op de hoogte goed?

Ook heel erg fijn (en verslavend want hoe leuk is een stolp vol van die gekleurde verpakkingen) zijn de miniverpakkingen van Weleda, vooral de kleine handcrèmes en amandel gezichtsolie zijn ideaal voor in de handtas (ik gebruik de miniverpakking gezichtolie op droge plekjes en als ik naast manlief in de auto zit masseer ik mijn nagelriemen ermee in).

Weleda is verkrijgbaar bij schoonheidsspecialist, reformwinkel en drogisterijen.

BigGreenSmile

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)