woensdag 11 november 2015

Dr Hauschka Volume mascara 03 Aubergine

Dr Hauschka Volume mascara 03 Aubergine

Hoewel ik een aantal vaste favorieten heb blijf ik op zoek naar de ultieme mascara en omdat ik zo enthousiast ben over de huidverzorging van Dr. Hauschka (de rozencrème is ge-wel-dig en de douchecrèmes heerlijk tegen een droge kriebelhuid) besloot ik mij eens verder in de make-up van het merk te verdiepen want ik ben al groot fan van de prachtige Bronzing powder.

Er zijn twee mascara's te vinden in het assortiment van Dr. Hauschka en de volume mascara is sneldrogend, maakt haartjes dikker zonder ze aan elkaar te laten klonteren en minerale pigmenten zorgen voor een intense kleur. De mascara is ook verzorgend door de samenstelling van bijenwas, rozenwas, candelillawas, zwarte thee, neem en ogentroost. De Volume mascara is verkrijgbaar in het zwart, diepgrijs en paars, aangezien ik dol ben op paarse mascara's was dit een logische keuze.


De borstel heeft een flink formaat en geeft al snel een mooi volume en een mooie lengte aan mijn wimpers, ik moet bij volume mascara's altijd heel erg uitkijken voor het klonter effect maar daar heb ik bij deze mascara geen last van. De kleur is net even iets anders dan zwart (of mijn gebruikelijke tint bruin) en geeft een bijzondere twist aan mijn oogopslag.

De mascara blijft flexibel en wordt niet keihard en laat zich ook prima verwijderen. De zachte formule irriteert mijn ogen niet, zelfs niet na een huilbui (zwangerschapshormonen) of na een potje wrijven in de ogen (oeps....).


Voor onderstaande look heb ik de mascara gecombineerd met een groen oogpotlood en een nudekleurige glinsterende oogschaduw. Simpel maar toch kleurrijk.

Dit was een fijne eerste kennismaking met de oogmake-up van Dr. Hauschka, ik ben ook nog erg nieuwsgierig naar de blusher en lipsticks van het merk en het foundationpenseel en het blush penseel staan hoog op mijn beauty verlanglijstje.


Voor de feestdagen is er trouwens ook een hele mooie look verkrijgbaar waarbij de paarse mascara het waarschijnlijk erg goed zal doen. De look draait om mooi aangezette ogen en een subtiele mond.

De look voor de feestdagen bestaat uit het zwarte kajal eyeliner pencil, de paarse eyeshadow 07 Lilac, de ivoren eyeshadow 01 Golden sand, de rouge powder 03 blush, zwarte volume mascara (ik zou dus voor de paarse variant kiezen voor een meer mysterieuze oogopslag), lipliner 03 soft rosé, lipstick novum 09 Miraculous rose. Eventueel gebruik je de Bronzing powder om je gezicht van een sunkissed glow te voorzien. .

Tip van make-up artist extraordinaire Karim Sattar: doop je penseel in de eyeshadow mono en spray er wat Dr. Hauschka gezichtslotion op voor een dramatischer effect.


Dr Hauschka producten zijn 100% natuurlijk en zo goed als 100% biologisch, daarnaast zijn veel bestanddelen afkomstig van Fair Trade projecten dus de producten maken niet alleen jou, maar ook de wereld een stukje mooier.

Als je cosmetica zoekt die vrij is van minerale oliën, parabenen, siliconen en polyethyleenglycol, synthetische geur en conserveringsmiddelen dan zit je bij Dr. Hauschka helemaal goed. Check de website van Dr. Hauschka cosmetica voor een volledig overzicht van de producten en verkooppunten.

BigGreenSmile

Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Speciaal zeg, zo'n aubergine mascara! Zo'n kleuren vind ik zelf ook altijd mooi, maar ik durf ze precies niet te gebruiken .. Shame on me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd! :-) De mascara ziet er niet slecht uit, de mijne is meestal van Bourjois! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil zo graag wat uit deze lijn proberen, heb nog heelmaal geen make-up van de Dr. H. getest. De mascara ziet er erg mooi uit, lijkt wel bijna houtskool op je wimpers, ik houd daar heel erg van. Lekker retro en diep zwart. Mooie make-up hoor, ik zie die lipstick ook helemaal zitten.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)